Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .....malgosia.....

problem z antykoncepcja

Polecane posty

Gość .....malgosia.....

jestem z chlopakiem prawie dwa lata do tego czasu stosowalismy antykoncepcje plastry"Ewra" jednak musialm odstawic je miesiac temu poniewaz mialm plamienia, nie wiem na jak dlugo , organizm sie musi wyczyscic tak mi ginekolog powiedzial. a moj chlopak nie chce z gumka , chce tylko stosunek przerywany ja sie boje bo jeszcze nie chce dziecka, a on z gumka nie chce, ja mu tlumacze ze narazie plastrow nie moge przyjmowac a on by chcial zebym jak najpredzej znowu je brala:(dla mnie zdrowie jest wazniejsze i chciala bym poczekac pare miesiecy a nawet wolalabym juz wcale nie brac ... ale boje sie ze z jego podejsciem to chyba predzej w ciaze zajde:(( nie wiem co robic

Gość .....malgosia.....
jest tu ktos?

Gość grunt to zaakceptować siebie
powiedz mu, że bez gumki to po ślubie :D

Gość .....malgosia.....
mowilam mu, ale on uparty jest i mowi ze z gumka to nic nie czuje i nie ma z tego przyjemnosci:(

Gość MaciejZ
Bądż stanowcza: albo z gumką, albo nici z seksu.

Gość W takim razie
powiedz chłopakowi, że to żadne zabezpieczenie. Jeżeli nie chce używać prezerwatyw, to ogranicz współżycie tylko do dni bezpłodnych po owulacji. W zależności od długości cyklu-to ok.tydzien do 10dni przed okresem. Tylko i aż... Nie ryzykuj.

Gość tluste mleko
powiedz mu ze ok, ale jak sie dzidzius urodzi to on bedzie wycieral mu dupcie.

Gość olololololalalal
ile masz lat? 16? ;/ przejmujesz sie ze twoj facet nieche z gumka haha dobre;/ noi co ze on niehce? ale ty chyba nieszcesz wpasc. zalosne.

Gość .....malgosia.....
nieraz mu pozwole bez gumki ale to jest strasznie ryzykowne i tylko sie pozniej modle zeby wpadki nie bylo, on tego nie rozumie:( czy wszyscy faceci tacy sa?? a jak to jest u was? jaka stosujecie antykoncepcje?

Gość .....malgosia.....
mam 22 lata to jest moj pierwszy chlopak

Ten chłopak jest egoistą, ale to cecha większości męskiego grona:-P umiesz obliczyć kiedy masz owulację? Po plastrach możesz mieć cykl rozregulowany, nie wiem czy sama obserwacja śluzu wystarczy... Zapytaj chłopaka czy jest gotowy na dziecko? Myślę, że dopóki nie dostaniesz pierwszej miesiączki po odstawieniu plastrów, nie ma co mówić o bezpiecznym seksie bez dodatkowego zabezpieczenia...

Gość .....malgosia.....
pain au chocolat- zazdroszcze ci, tez bym chciala zeby moj mi tak powiedzial a gdy ja mu mowie ze sie tym truje to on powie tylko " no wiem" i tlumaczy swoje:( czasami jest poprostu egoista

malgosia ty mysl przedewszystkim o sobie nie o nim, jezeli on nie zgadza sie na prezerwatywe to nie ma seksu.... ty sie przez tyle lat trulas a on nie jest w stanie poswiecic sie i zalozyc prezerwatywy? no prosze cie

Gość szcerze...
szczerze?... Twoj chł chyba nie doróśł do tego typu spraw... dla mnie to jasne ze zdoriwe jest najwazniejsze! sama biore plastry evra... ale ostatnio RAZEM podjelismy decyzje ze moze czas odpowcząc... i nie naklejam:) choc ja jestem z nich baaaradzo zadowowlona.. a ses teraz? - mamy celibat;) ... istnieja inne sposoby zasopojenia;D

Gość .....malgosia.....
też samotna 37 nie wiem jak sie oblicza owulacje, mozesz mi wytlumaczyc?

Gość olololololalalal
co za glupie z ciebie dziecko. idz do apteki i kup chociaz patentex-globulki tylko zeby ci nie powiedział ze przez globulki nic nie czuje buhaha

dzizes i co myslisz ze sie nie da zyc bez faceta:classic_cool:? akurat w tym przypadku byla by to naprawde ale to naprawde niewielka strata:classic_cool: ot co starata zwykłego orangutana

Gość .....malgosia.....
czasami mysle ze on jeszcze nie spowaznial do zwiazku, nie wspominajac o przyszlosci, nie wiem co o tym myslec . boli mnie to ze sie nie przejmuje moim zdrowiem jest samolubnym egoista:(

to zenada antykoncepcja jest sprawa obojga partnerow i musza sie dopasowac i szanowac nawzajem swoje poglady i zdrowie co jest wiec wazniejsze? twoje zdrowie czy jego przyjemnosc?? sama sobie odpowiedz to pieprzony i niedojrzaly egoista myslacy o swojej dupie

Gość .....malgosia.....
Dżizes Krajst ok poszukam sobie:) ale i tak powiem ze bez gumki nici i plastrow tez nie bede braac juz nie bede sie truc, jak on tak podchodzi do sprawy..

Gość olololololalalal
nie czemu:p twoj fcet jest idealny a ty sie go sluchasz wiec nie jecz

srany:-O nie to sie siada i pyta: kochanie to jak rozwiazemy ten problem? i sie omawia rozne sposoby wspolnie a nie narzuca komus

Gość .....malgosia.....
Tamari masz racje. trudno albo z gumka albo wcale niech sam wybiera

pierwszy dzień miesiączki to pierwszy dzień cyklu. Do piątego, szóstego masz okres-to teoretycznie dni bezpłodne(chyba, że cykl jest krótszy niż 28dni).kolejne-przed owulacją są ryzykowne. Należy pamiętać, że choć plemnik w organizmie kobiety najczęściej przeżywa dobę, to w sprzyjających warunkach wytrwa zdolny do zapłodnienia nawet do tygodnia-czyli do owulacji. To mniej więcej następuje między 12a14 dniem cyklu. Wtedy masz inny śluz-podobny do kurzego białka, przezroczysty i ciągliwy i nieco podwyższoną temp.(ale mierzysz ją rano, przed wstaniem z łóżka). Po tym czasie(dla bezpieczeństwa dodaje się jeszcze trzy dni-bo owulacja może się przesunąć)są aż do następnej miesiączki dni płodne. Teoretycznie, bo w praktyce wystarczy, że zachorujesz i cykl może się zmienić. A rozumiesz, że dwa dni w te czy we wte może tu sporo zmienić...

malgosia kiedys mialam tak samo jak ty facet mi oznajmil ze nie obchodzi go jak sie bede zabezpieczac, co lykac i co sobie przyklejac, on gum nie chce i koniec tylko dla niego chyba lepiej bylo z ta gumka bo bez niej frajer sie spuszczal bo 5 min:-O