Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już nie wiem jak ich odgonić

Jak radzić sobie ze ściągaczami w szkole??? Doradźcie!!

Polecane posty

Nie wiem czy każdy, ale wiem, że te dziewczyny tak.

Gość współczuję ale rady chyba nie
użyłam tego półgłówka nie tylko w znaczeniu głupi-bo bez wiedzy, głupi bo nie wie, że sobie szkodzi... a to, że jest leniem nie usprawiedliwia go chyba z tego, że wykorzystuje innych?? przecież takie prawo nie istnieje :P każdy ma pracować na siebie..

Gość blanchard
Ciam - nie kazdy, fakt. Sama miewalam sciagi :P zdarzalo mi sie cos odpisac. Ale nie notorycznie i jeszcze potem pogardzac taka osoba to jest szczyt chamstwa :o

Gość mialam w szkole dokladnie
to samo. Czasem sie perfidnie spoznialam, wtedy mi w biegu wyrywali zeszyt, na lekcji nigdy nie widzialam, gdzie jest. Wspominam szkole jak koszmar. Ale wszystko mija, szkola tez, na studiach bylo dobrze, bo moglam wybrac najlepsze i dawalam sobie radę w odroznieniu od wiekszosci sciągaczy. W wiekszosci dobrych szkol na swiecie NIE MA czegos takiego jak sciaganie, jest to taka sama nieuczciwosc, jak kradziez. Na bdb, uniwersytetach w USA musisz podpisac zobowiazanie, ze wszystkie twoje prace zawsze będa samodzielne, jesli nie, to bedzisz spalona.I ludzie tego przestrzegaja, nawet egzaminy moga pisac we wlasnym domu, w pokoju, nie sciagna - po prostu nie maja takiego odruchu. Jak ma byc uczciwie w panstwie, kiedy ludzi nie zdaja sobie sprawy z tego, co jest oszustwem. W szczegolnosci egzaminy , testy kompetencji - ktos sciagnie i zabierze miejsce temu, ktory nie sciagal. Jako0 ratunek widze tylko jakas pogadanke (psycholog szkolny?wychowaczyni?) o istocie sprawy -jesli sami rozumieja to zagadnienie, bo moze byc z tym roznie), ale zeby nie wyszlo, ze to od ciebie, bo dodatkowo cię zagryzą.

Bo ja nie mówię, że ja się uczę ze wszystkiego. I rozumiem, że nie zawsze można, a nawet trzeba się uczyć. Bo nie trzeba. Ale myślę, że uczciwe jest moje postępowanie. Przede wszystkim uczę się z biologii, chemii, PO, matematyki, polskiego i angielskiego. Bo to się wiąże z kierunkiem studiów na które chcę iść. Z reszty przedmiotów? Bardziej dla siebie, dla poszerzenia wiedzy, poglądów... Ale nie może być tak, że dziewczyna czy chłopak wybrał sobie liceum, jest w szkole średniej i od początku I klasy miał zeszyt w ręku może dwa razy... Zgodzicie się ze mną, czy nie?

Gość współczuję ale rady chyba nie
do blanchard chyba masz sporo racji ;) ja też jestem z tych lepiej uczących się i na studiach widzę tego plusy :P póki co mało ale zawsze.. chociaż ja nie narzekałam aż tak jak autorka ;) jak mi się nie widziało to zrobiłam taką 'minę' jak sami mówili, że wiedzieli, że czasem to lenistwo i żerowanie mnie irytuje.. ale u mnie zdarzało się, że i ja pomoc otrzymywałam więc lepiej :P więc nie czułam się np. nielubiana bo czasem okazałam moje niezadowolenie z tego faktu :P

Dobrze kochani. Muszę to jeszcze przemyśleć, może wykręcę jutro numer, o którym wspominałam a może nie... Teraz muszę uciekać. Wpadnę jeszcze później to zobaczę czy czegoś nie dopisaliście nowego. Cześć wam.

Gość blanchard
Aha, jeszcze mi sie przypomnialo jedno rozwiaanie: taka umowa: ok, zgadzam sie na to zebys sciagala np. z matmy ale z fizyki to uczysz sie ty i dajesz sciagac. Oczywiscie wiadomo, ze tamta osoba i tak tego nie zrobi, ale bedziesz na wygranej, bo to ona nie wywiazala sie z umowy prawda? ;)

Gość ghhgh
zamiast onanizm daj haslo Felching :D

Gość ghhgh
o albo natelizm :D brzmi Wosowo :D

Gość ja też tak miałam...
moja "przyjaciółka" zawsze też ode mnie zrzynała a potem sie chwaliła ze 5 dostała. nic na to nie poradzisz. ja sie teraz od niej uwolniłam bo poszłysmy na inne studia, i dzis sie dowiedziałam ze oblała jakis egzamin i ją z uczelni wywalili - tam już nikt jej nie dawał ściągnąc:)

Gość blanchard
Ale ogolnie to popatrzcie jaki "poziom" reprezentuja te "cwane" osoby :o Jak przeczytalam wypowiedz o tym, ze ktos od jakiejs dziewczyny bezczelnie zzynal i jeszcze ma czelnosc wymienic ja na forum z imienia i nazwiska (!) jako ostatnia niedorajde...:o:o:o Po prostu brak slow na takie bezmozgowie...