Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wtfwtfwtfwtfwtf

sms z nr 7928

Polecane posty

Gość ktosiaa
ide..kiedy indziej najwyżej popiszemy.. ;p narka :P

Gość wkurwiony
Dzisiaj dostałem 2 SMS'y, z nr 8003 i 7928 żebym przesłał im DARMOWGO zwrotego sms'a to wezmę udział w jakiś konkursach. Oczywiście numery te są płatne po ok 10zł za sms'a, więc chciałbym wszystkich ostrzec żeby nie dali się nabrac. Co ciekawe, dostałem te wiadomości kilka minut po tym, jak zadałem pytanie do supportu Orange poprzez ich witrynę online...

Gość ankus
ja dostalam pare dni temu takiego smsa z tego nr zaczynal sie tak: Telegram dla numeru *********: Cześć, co robisz? Bardzo chce Cie...(brak tekstu)"- aby wyświetlić całość wiadomości wyślij sms PODAJ na nr 7218 2,44/sms" odpisalam bo myslalam ze moze jakies linki do gierek przysla albo cos takiego i wtedy sie zaczelo!! codziennie dostaje jakiegos sms-a ale nie odpisuje bo po co tracic kase?? ale po tych kilku dniach zaczynam sie naprawde wkurzac (co jest lagodnym okresleniem) i chyba za ktoryms razem odpisze niezla wiazanka bo mam tego dostyc. niedosc ze dostaje takie esy to jeszcze w wakacje kiedy wstaje pozno a te wiadomosci przychodza rano :|

Gość zszokowana xD
często dostaje takie ,odpisałam dwa razy z ciekawości. Za pierwszym razem kazali mi wysyłać jeszcze kilka smsów więc zrezygnowałam :/ Lecz za drugim razem skasowali mi 10 zł i dostałam od " osoba która Cię kocha to Kamil z Warszawy" :D haha po pierwsze w Warszawie nigdy nie byłam (mam pół Polski do przejechania) ,a po drugie nie znam nikogo z Warszawy ,a już szczególnie żadnego Kamila :D haha ale ładnie ludzi w chuja chcą zrobić :D

Gość zszokowana xD
I musze dodac ,ze juz mnie do szału doprowadzają takie smsy ,jak nie reklamy to jakieś"niby miłosne" wiadomości ,a najcześciej to wróżki. Napisałam kiedys do jednej wróżki to później dostawałam tysiące smsów od niej dziennie wiec w końcu wkurzona póściłam jej niezła wiązankę :D jednak to jej nie zraziło haha tylko napisała ,ze sobie nie życzy i nie jest (wstaw długą listę wyzwisk xD) ,a później dalej swoje :P

Gość mogę się Ciebie o coś zapytać
może chcesz moje fotki? jak masz na imię? O co w tym wszystkim oprócz kasy chodzi? To brzmi jak SMS z rubryki w gazetach ,,Poznajmy się". żenada i głupota. Po pierwszym SMSie wyłczcie komórkę. Wyłączajcie ją w kościele, biurze, podczas lekcji. SMS mogą ciągle przychodzić!

Gość Herb
Słuchajcie kochani, dzwoniłem przed chwilą do Plusa w sprawie tego numeru 7928 bo wkur***a mnie jak dostaję głupi spam od nich... Okazało się, że właścicielem tego numeru jest wapster... wysyłają smsy do wszystkich losowo jak leci, bądź do ludzi, którzy kiedykolwiek korzystali z ich usług. Natomiast pani z Plusa powiedziała, że mogą wysłać pismo do nich żeby zaprzestali wysyłać spam... Więc zobaczymy - liczę, że nie będę w przyszłości otrzymywał od nich żadnych smsów. Pozdr.

Gość piotreg
Jeśli macie jeszcze problem z sms'ami od tego numeru to napiszcie maila na wapster@wapster.pl z prośbą o usunięcie waszego numeru z ich listy wysyłkowej. Wtedy nie będą wam wysyłać wiązanek. Możecie też ich postraszyć policją, bo smsy typu "Właściciel numeru 66xxxxxxx proszony o wysłanie smsa o treści START na 7218 a wysłane zostaną 4 oczekujące wiadomości MMS-życzenia 2,44zł/sms" to zwykłe naciąganie, wyłudzanie pieniędzy i oszustwo!

Gość malaG2113
Nom i mnie rowniez nie ominal ten telegram:( NACIAGACZE!!!!!!

Gość Bloger
Witajcie! Właśnie przeszukiwałem sieć, by zorientować się, jaka firma tym razem wysyła informacje do mojej znajomej. Póki co dostaje serie SMS-ów z trzech numerów, a jeden z nich to numer specjalny podany w tytule tego wątku. Bardzo często wiadomości zaczynają się, gdy wyślecie prośbę o horoskop lub gdy Wasze dzieci ściągają na komórkę gry bądź obrazki/animacje. Zachęcam do przeczytania tego tekstu i artykułu, do którego odsyła: http://sympatia-randki.blogspot.com/2009/10/kto-naciaga-zdesperowanych-ludzi-na.html

Dzisiaj dostałem takiego sms-a: "Cześć, co robisz? Bardzo chcę Cię... (brak tekstu)" - by wyświetlić całość wiadomości wyślij sms PODAJ na numer 7218 2,44zł/sms NIE ! ! ! ! ! Niech autor tego sms-a pocałuje mnie za 2,44 zł w zwieracz odb... !

Gość grenadinne
przesle wam link do artykulu w wyborczej. tytuł: Kocham cię. zabimy męża. "Siedzą i podrywają innych przez komórki. Romans mojej żony kosztował nas ponad 6 tys. zł" http://wyborcza.pl/1,76842,6918215,Kocham_cie__Zabijmy_meza.html

Gość jesli jestes w plusie i przych
odza ci smsy z numeru 7410 o loterii, to mozna je zatrzymac jak sie wysle sms (bezplatny oczywiscie jest) oi tresci STOP na numer 8010. jak nadawca jest operator (w polu nadawca jest Era Plus Orange Play...) to robia to na podstawie wyrazonej zgody na przetwarzanie danych w celach marketingowych ( w tel abonamentowych), jest w umowie. mozna cofnac, piszac pismo, zapewne do dzialu reklamacji, oi wycofanie tej zgody (mamy do tego prawo) gdy nadawca jest prywatny, to zapisac numer, dowiedziec sie co to za nadawca, i u niego reklamowac (gro takich to wapster)

Gość SebastianG
To chyba pomoże" W przypadku, gdy Użytkownik nie jest zainteresowany otrzymywaniem komunikatów SMS będących elementem realizacji Usługi, winien wysłać SMS-a o treści „STOP” na numer specjalny 2800 (koszt zwykłego komunikatu SMS zależy od aktualnej taryfy posiadanej przez Użytkownika) lub wysłać e-mail na adres: wapster@wapster.pl albo skontaktować się telefonicznie pod numerem (22) 331 93 38 lub wysłać faks na numer (22) 331 93 94. W takiej sytuacji Organizator powstrzyma się od wysyłania komunikatów, chyba że Użytkownik ponownie przystąpi do korzystania z Usługi.

Gość kasani
Ostatnio dostałam takiego sms-a (podzielonego na trzy czesci) 1/3#Mikolaja w kominie, prezentow po szyje, zielonej choinki, prezentow trzy skrzynki, zimnego szampana i Sylwka do ran. chce abys wiedziala ze jest taka 2/3#osoba na tym swiecie co caly czas mysli o Tobie ;) Jestem nia Ja. ujawnic sie nie ujawnie ale chcialbym zebys wiedziala ze Cie Kocham.Zycze Ci znalezienia 3/3#milosci;) KOCHAM CIE ;* wesolych swiat! nieznajomy SMS oczywiście wysłany z nr 7928... Czy to możliwe żeby to był ktoś kto mnie zna ? no bo jakby nie patrzeć to brzmi jak zwykły SMS i nie ma żadnego "wyślij SMS-a na nr ..." itp. Czy ktoś coś o tym wie ? Co w ogóle o czymś takim myślicie ?

Gość Trzaskacz klapą
masz obowiązek wysłać dalej. Oni ciężko pracują, zarabiają .

nie znoszę tych sms, tak samo jak tych z klątwami i od wróżek. ja mam swoją jedną, sprawdzoną kobietę, która rozkłada mi karty bezpośrednio mail albo skype

kasani!!! nie odpowiadajcie na takie rzeczy, bo potem rachunek wam przyjdzie...... jak z Zakopanego do szczecina :/

Ja dostałam wczoraj wieczorem z tego numeru(7928) sms'a o treści : "Witaj! Zależy mi na rozmowie! Czy mogę liczyć, że się do mnie odezwiesz? Daj mi szansę! odpisz tylko na sms KTO na 7218 Czekam na sygnał M. 2,44 zł/sms" I odpisałam dla jaj bo zaciekawiło mnie to "M." ponieważ znam takiego co się do mnie nie odzywa długo, a jego imię na M właśnie...Ale oczywiście że to naciąganie bo zaraz mi ospisało coś w stylu " Mam dla ciebie ważną wiadomość, chcesz się dowiedzieć o co chodzi?" Nie odpisałam od razu, więc mi napisało kolejnego "Jesteś jeszcze?". A odpisałam "TAK" i znowu te pierdoły. Następnego dnia dostałam z dwa sms'y dlaczego się nie odzywam ;D...Ludzie, co to za naciągacze są to szkoda słów..

Gość tomals
Witam, takich sms-ów ludzie dostaja tonami, można stracic majatek i rodzine podejmujac ten dialog. mozna tez stracic sporo pieniedzy jesli nasze dziecko pobierze sobie " bezpłatna grę" ( np." Moja Rybka", "Odpicuj Furę" itp.), z serwisu WapSter.pl i nie zapozna się dokładnie z regulaminem. Gry są tak napisane że dziecko wysyła smsy które pomagają w grze, ale są płatne po ok 11 zł o czym jest mowa w regulaminie, ale w zakładce do wysłania sms-a już nie ma takiej informacji. Twórcy gry wiedzą, ze większość dzieci nie czyta regulaminów i chce jak najszybciej grać, więc zgarnija niezłą kasę kosztem naiwności i ufności dzieci ( bo gra miała być bezpłatna).poniżej link do artykułu GW o firmie i jej kreatywnych działaniachhttp://wyborcza.pl/1,76842,6918215,Kocham_cie__Zabijmy_meza.html

Gość t--a
Syn wydzwonił 1500 zł I odpicował furę cwaniakom.Dla 10 letniego dziecka za darmo to za darmo. Pilnujmy dzieci.!!!!!!!

Gość Rewanz...
Witam wszystkich, ja również otrzymalem sms-a o podobnej tresci z nr-u 7928. Zaciekawilo mnie kto prowadzi taka wspaniala loterie i serwis i znalazlem ze firma CT z Warszawy. Firma ta, prowadzi rowniez telewizyjny konkurs pt. "Milion za SMS", gdzie nalezy wyslac sms pod darmowy numer 8064. Czyli za wyslanie sms-a na ten numer koszty operatora pokrywac musi dana firma. Jezeli zostaliscie naciagnieci i chcecie sie lekko zrewanzowac tej firmie (poniewaz pewnie maja umowe z operatorami ze placa ok 5 gr za jednego sms-a, a nie 2,44 zł, które sciagaja od nieswiadomych ludzi)to wysylajcie masowo i w nieograniczonej ilosci sms-y pod numer 8064!!! 8064!!! 8064!!! UWAGA!! Nie odpisujcie na wiadomosci zwrotne, ktore dostaniecie od numeru 7928 czy tez innych. Piszcie tylko na 8064!!! Pozdrawiam pokrzywdzonych a srodkowym palcem wlascicieli firmy ct-creative team

Gość Helojj ;D
hej noja dostalam smsa z numeru 8064 ze jakies darmowe gry i wybralam striprentgen i co za pobranie 5 zyla za odblokowanie projektów 5 zyla i pózniej pisze tak:twój telefon ma aplikacje javy która nieumozliwia otworzenie aparatu ;( a ja to usunelam pobralo za to z phona 300 zyla naciagacze!!!!!

Gość Helojj ;D
i po 2 to misie to nie podoba ze tak naciagaja przeciez to nie zgodne trzeba ich podac do sadu za takie cos to bez sensu oni zarabiaja a my tracimy Do zobaczenia pozdrawiam ;* !!!

Gość marekm
Ta firma naciągająca ludzi to CT Creative Team.Ma siedzibę w W-Wie,ul.T.Chałbińskiego 8.tel.stacjonarny 22/331-93-93./to jest ok.200m. od Dw.Centralnego/Możecie przyjechać z koktajlem Mołotowa i poczęstować złodzieii

WITAM, OTRZYMAŁAM RACHUNEK NA 1000 ZŁ ZA NIBY WYSYŁANIE SMS NA NR7928.WŁASNIE ... WYGRALAM GRE ODPICUJ FURE W KTÓRY GRAŁ MÓJ SYNTO JEST NACIAGANIE LUDZI.JAK TAK MOZNA .NIE STAC MNIE TO ZAPŁACIC.POMOZCIE!!!

WITAM, OTRZYMAŁAM RACHUNEK NA 1000 ZŁ ZA NIBY WYSYŁANIE SMS NA NR7928.WŁASNIE ... WYGRALAM GRE ODPICUJ FURE W KTÓRY GRAŁ MÓJ SYNTO JEST NACIAGANIE LUDZI.JAK TAK MOZNA .NIE STAC MNIE TO ZAPŁACIC.POMOZCIE!!!

Gość niechciany sms
Niechciane SMS-y zakwalifikować można jako spam, gdy treść i kontekst informacji jest niezależny od tożsamości adresata, a z okoliczności można wnioskować, że wysyłający odniesie większe korzyści z faktu wysłania informacji niż odbiorca z faktu jej odebrania - wyjaśnia radca prawny Agnieszka Rabenda-Ozimek. Pomimo wyraźnego zakazu przesyłania niezamówionej informacji, który jest w kilku aktach prawnych, takie praktyki są częste. Powodem jest brak odstraszającej sankcji. Pomysł na rozwiązanie problemu ma Ministerstwo Infrastruktury, które opracowało projekt zmian w prawie telekomunikacyjnym zakładający, że za wysyłanie uciążliwych wiadomości tekstowych będzie trzeba zapłacić nawet do 100 tys. zł kary. SMS-y, których treść i kontekst są niezależne od tożsamości odbiorcy, będą uważane za spam, jeśli odbiorca nie wyraził zgody na ich otrzymywanie. Wysyłanie tylko za zgodą Dziś nadużycie ze strony operatora lub przedsiębiorcy wysyłającego reklamy ma miejsce w przypadku wysyłania SMS-ów z wyjątkowo dużą częstotliwością. - Może to spowodować niemożność korzystania ze skrzynki odbiorczej telefonu - mówi Agnieszka Rabenda-Ozimek. Pojęcie spamu SMS-owego jest zależne nie tylko od ilości wysyłanych informacji, lecz również od faktu, że jest to korespondencja niechciana, niezamówiona i nadesłana bez wyraźnej woli odbiorcy. - Nie wysyłamy wiadomości do tych, którzy zastrzegli, że sobie tego nie życzą - broni operatorów Marcin Gruszka, rzecznik Play. Jednak zgodnie z ustawą z 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną to zgoda, a nie sprzeciw potencjalnego klienta, powinna nastąpić w sposób jednoznaczny. - W przypadku braku zgody mamy do czynienia z niezamówioną informacją, której przesyłanie stanowi czyn nieuczciwej konkurencji - mówi Małgorzata Kałużyńska-Jasak, rzecznik prasowy generalnego inspektora ochrony danych osobowych. Konieczność uprzedniej zgody konsumenta na otrzymanie propozycji zawarcia umowy wynika także z ustawy z 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny.