Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mamma226

co myślicie o sztucznym dziecku?

Polecane posty

tak wygląda i amerykanki i Brytyjki kupują je w zastraszających ilościach... http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=533815817 kurcze, wczoraj oglądałam jeden z odcinków \"sztuczne dziecko\" i tam babki te lalki wożą w wózkach jak prawdziwe, do samochodu wpionają w fotelik, a nawet jak przesyłka z \"dzieckiem\" ma przyjść to mówią że poród już w krótce!!! PORÓD ??!! Jedna kobieta kazała sobie zrobić \"dziecko\"- lalkę znaczy na wzór swojego wnuka! I rzeczywiście ta artystka zrobiła jej lalkę wg zdięcia żywego, prawdziwego chłopca, niedobrze mi się zrobiło, to jakieś dziwaczne i zboczone jest. Sama nie wiem ale zamiast lalkarki tym babkom psychiatra

Ja tez mysle ze to chore a mianowicie traktowanie tej lalki za prawdziwa. Ale mysle ze np. zamawianie takiej laleczki na wzor swojego wnuka czy dziecka to swietny pomysl i pamiatka dla tego prawdziwego dziecka.

swiat idzie w jakims zlym kierunku...............W stanach w szkole sredniej (przynajmniej u mojej corki), kazdy uczen mial na 24 godziny niemowle-komputer. Lalka tez przypomina do zludzenia niemowlaka, ale w srodku jest komputer, ktory rejestruje wszystko. O ktorej dostalo jesc, o ktorej zostalo przewiniete, czy delikatnie bylo podnoszone itd. Potem nauczyciel to odczytywal i na podstawie danych zarejestrowanych wystawial ocene. Tak sie zlozylo, ze jak corka miala ta lalke to ja bylam w ciazy i corka sie cieszyla, ze ma namiastke swojego braciszka. Po 24 godzinach byla niewyspana, bo noworodek w nocy plakal, byl glodny i trzeba bylo przejewijac. Byla zmeczona i stwierdzila, ze tak szybko dzieci miec nie bedzie. To dobra szkola dla mlodziezy, ale nie taka zabawa jak autorka napisala, to juz jest conajmniej dziwne.

lalka jak lalka. dla dziewczynek super sprawa. jakbym miala tyle pieniedzy to bym kupila corce. a jesli chodzi o lalki dla doroslych. wiesz czasem czyms trzeba zapelnic jakas pustke. jedni kupuja koty inni psy a jeszcze inni ktorzy nie maja czasu ani na kota ani na psa a dzieci miec nie moga badz nie chca kupuja takie lalki.... moze to chore a moze nie chore... co za roznica czy sie bawi lalka czy sie kolekcjinuje buty albo robi na szydelku. kazde hobby dobre jesli niesie radosc :)