Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lola Haze

I tak będę sama...

Polecane posty

Gość Papkin
Lola, jakże rozumiem Twoje cierpienie i rozczarowanie światem. Nie tak dawno myślałem podobnie- "skoro nic nie zjebałem a wręcz się starałem, to dlaczego wszystko się sypie i jest nie fajnie". Ale właśnie możesz przestać się tym martwić, oczywiście jeśli chcesz dalej mnie posłuchać. W swych rozmyślaniach nad naszym (ogólnie ludzi) rozumowaniem doszedłem do wniosku, że związki opierają się głównie na braku szacunku. Kontrowersyjne prawda? Owszem, ale taka jest prawda. Każda kobieta szuka w facecie tego "czegoś", ale również i oparcia. Kiedy facet jest przy niej miękki, często mówi jak ją kocha, wyraża mnóstwo uczuć, nie sprzeciwia się jej- kobieta go prędzej czy później rzuca. Podobnie jest w drugą stronę, facet gdy ma kobietę która robi dla niego wszystko, dosłownie jest na każde jego polecenie, olewa ją- a ta go jeszcze bardziej kocha. A gdy facet ma kobietę silną, która krzyczy/wrzeszczy w jakiś sposób ją szanuje. Tak więc zauważyłem że najbardziej udane związki, polegają na zabawie "teraz ja jestem sprite, a Ty pragnienie". To ciągłe stąpanie po cienkiej linii. Kiedy to się kończy? Gdy kogoś poniżysz i zdeptasz. Dlatego też- moja rada, obserwuj ludzi i ucz się własnych emocji, postrzegania świata takim jaki jest a nie takim jak myślałaś że będzie.

Gość raatata
to wydajesz sie jest bardzo pociagające :p trzeba sie poprostu przekonac :D zabawna jesteś

Papkin, tak, chyba właśnie masz rację... raatata ---> cieszy mnie, że sprawiam Ci tyle radości swoją osobą, ale to nie rozwiązuje mojego problemu...:O

Gość raatata
życze ci powodzenia w tym popierniczonym swiecie. jestem pewny ze znajdziesz to czego szukasz, jesli tylko bedziesz dostatecznie wytrwala. powodznia i dobranoc

Gość Papkin
Lola, powiem Ci jeszcze coś ważnego. Napisałaś tego posta ponieważ czujesz się bezsilna, prawda? Tak bardzo pragniesz tej rzeczy, że tylko na niej się skupiasz, prawda? Tak bardzo chcesz, a nie wychodzi. Olej to. Jeśli rzeczywiście jesteś inteligentna, poradzisz sobie z każdym problemem. Po prostu żyj, bądź szczęśliwa. Znajdzie się odpowiedni- super, nie znajdzie- widocznie nie poznałaś mnie ;) a tak na serio, głowa do góry. ps. popadanie w swoją zajebistość, może być groźną chorobą- pamiętaj o tym.

Papkin, dzięki, Twoje uwagi wydają się być naprawdę trafne, ale... no właśnie... mam się zrobić zła? A co, jeśli przedobrzę w drugą stronę? Być kapryśną, zazdrosną trzpiotką? A jeśli okaże się, że właśnie to zniszczy przyszły związek...? Jak znaleźć złoty środek...?

Gość Papkin
Aż tak mocno chcesz związku? Nie chodzi o to żeby być chamskim, czy złym. Tylko o to żeby posiadać osobowość. Jeszcze nie jedno rozczarowanie przed Tobą. Nie powiem Ci co masz robić, stracisz całą zabawę ...

Nie chcę już więcej takiej 'zabawy'... Chcę wiedzieć, jak następnym razem przytrzymać przy sobie faceta, nie udając gorszej niż jestem... Boję się, że już nigdy nie dam się ponieść uczuciu, w obawie, że ktoś stchórzy, zostawi mnie albo skrzywdzi... Nie tyle bardzo chcę związku, co jestem świeżo po rozstaniu i czuję się tak bezradnie. Tak, jakby już wszelkie uczucia, zdolność do silnych uniesień się we mnie przepaliła... Jestem idealistką, jeśli decyduję się na uczucie, to poświęcam się cała i to dość szybko, za bardzo się angażuję, a potem cierpię. Trochę smutne, że w tym wieku czuję się tak, jakbym przeżyła już całe życie:(

Gość Papkin
Widzisz- i w bardzo łatwy sposób poznaliśmy przyczynę Twoich rozterek. Potrafię sprawić, że znikną w ciągu chwili ;)

Gość Papkin
Odrzuć złe myśli. Pomyśl o jego złych cechach, spotęguj je. Nie powinienem więcej mówić. Od Ciebie zależy jak szybko minie. Muszę uciekać, postaram się jutro Cię jeszcze naprowadzić.

OK, liczę na Twoją pomoc... PS: Nie mam do Niego żalu, jestem zbyt dobra, uczciwa, żeby demonizować bezpodstawnie czyjąś osobę... Było mi z Nim dobrze, Jemu ze mną też. Wyszło jak wyszło, staram się tego nie rozpamiętywać, ale chcę uniknąć cierpienia w przyszłości, bo rozstanie Z TAKIEGO powodu wydaje się mi być nonsensem... dobranoc

Lola Haze Jestem ładna, młoda, zgrabna, inteligentna, kobieca, uwodzicielska, seksowna, tolerancyjna, uczuciowa, wierna, szczera, spontaniczna, temperamentna, serdeczna, otwarta, wrażliwa, troskliwa, intrygująca, ciepła, bezproblemowa, dająca oparcie i poczucie bezpieczeństwa, ale i trochę szalona, cicha lub wygadana - taka, o jakiej właśnie marzy w danej chwili facet... I co? I nic. Jestem po prostu za dobra. Nigdy nie znajdę faceta godnego siebie. Nawet jeśli będzie ideałem, to znudzi mu się moja doskonałość - faceci boją się idealnych kobiet i rezygnują ze związków z takimi albo je krzywdzą, dlatego skazana jestem na samotność.... Wszyscy na Kafeterii mamy ten problem co ty. Jesteśmy za idealni dla społeczęństwa.

Gość szkoda_ze_nigdy_nie_trafilem
Szkoda, ze nigdy nie trafilem na Ciebie. Już wiem dlaczego - jesteś bardzo młoda... Liczę na to, że będziesz tak o sobie mówić, powiedzmy, za 10 lat :) Nie mylę się ?

Gość szkoda_ze_nigdy_nie_trafilem
Oj, ale tym, "przeżyłam całe życie" przegięłaś... Jesteś jeszcze młodsza niż piszesz :)

Gość prognoza
Znajdziesz tego swojego dobrze po 30, jak dobrze pójdzie. Takie idealne tak mają. Ale może warto czekać. Póki co zajmij się czymś ciekawym i pożytecznym.

Gość prognoza ma racje
jeszcze troche poczekasz:)