Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama.antka

Proszę... poradźcie!!!

Polecane posty

Gość mama.antka

Dziewczyny!! Pomóżcie. Właśnie wróciliśmy z Pogotowia. Syn (3 lata) od 3.00 zaczął tak kaszleć jakby miał za chwilę flaki wypluć. Jak dostawał spazmów to zaczynał się dusić. No i na Pogotowiu go osłuchali, pooglądali. Gardło czerwone, i zapalenie krtani ma. Dostaliśmy Zinacef w zastrzykach. Jednak pielęgniarka od zastrzyków zasugerowała, że może go leczyć czymś innym a nie od razu antybiotyk... I tu mój dylemat. On nie gorączkuje, prócz kataru i kaszlu nie wygląda na chorego. Podawać mu ten antybiotyk czy próbować ratować jakimiś inhalacjami??? On miesiąc temu dostał całą serię Zinacefu przy anginie ropnej. Podałybyście czy byście się wstrzymały? Boję się tylko, że z zapalenia krtani zrobi się zapalenie płuc. Nie wiem co robić. Nie chcę dzieciaka chemia faszerować ale też się boję, że narobię jeszcze większej biedy. :( Co byście zrobiły na moim miejscu????

Może idż do innego lekarza dzisiaj niech go osłucha i zdecyduje, sama lepiej nie decyduj

Gość awe1
Idź do innego lekarza .Z zapaleniem krtan i ( zwłaszcza u małego dziecka) nie ma żartów.TYlko ten sam antybiotyk po miesiącu?Zazwyczaj się tego nie robi .Najczęsciej zapalenie krtani jest wirusowe ,ale oczywiście POROZMAWIAJ Z INNYM LEKARZEM .Pozdrawiam .

Gość mama.antka
Tak zrobię. Zaraz zadzwonię do przychodni. Dziękuję.

Gość awe1
Przypomnij,że niedawno już brał Zinacef .Powodzenia .

Witam. Kilka dni temu dokładnie przechodziłam przez to samo, Tylko ja pojechałam na pogotowie wieczorem bo synek tak kaszlał, lekarz stwierdził, ze nic nie jest i przepisał jakies syropki. Synek (2,5 latek( cała noc dusił sie od kaszlu. Rano wizyta u lekarki(naszej nie bylo, poszliśmy do innej) przpisała tylko Encorton na te dusznosci.Stwierdziła zapalenie krtani. Mały był 4 dni bez antybiotyku, jednak poprawy nie było, kaszlał strasznie w nocy najgorzej .Poszliśmy w poniedziałek do naszej Pani doktor, synek dostal antybiotyk Klacid, i wkońcu moje dziecko wraca do zdrowiea.Nadal kaszle , ale juz ten kaszel jest inny, (odrywa mu sie ta wydzielina)a wczesniej \"szczekał\"potwornie

Mialam tak samo z synem,okropny kaszel wrecz duszacy.Dziecko az robilo sie sine ,bo biedny powietrza nie mogl zlapac.Lekarz z przychodni leczyla go eurespalem i wziewami trwalo to ok 3 tyg,nie pomoglo.Lekarz z przychodnie stwierdzila ,ze oskrzela czyste i dala pecto drill. Zdenerwowana pojechalam prywatnie i co sie okazalo,dziecko mialo zapalenie oskrzeli ,jeszcze troche i byloby pluc.Bral 2 tygodnie ceclor i na szczescie juz jest ok.Wole juz zaplacic za wizyte i miec pewnosc,ze syn bedzie dokladnie leczony.

Gość zrobcie badania na krztusiec
to charakterystyczny kaszel przy krztusciu

na pogotowiu prawie zawsze daja antybiotyki, idz do przychodni, albo wezwij jakąs dobra lekarkę.