Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdzie w podróz poslubną

gdzie w podróz poslubną ?

Polecane posty

Gość kasia_beeeee
a co polecacie w Tunezji? Jakie miasto?

Gość alicja_nieZkrainyCzarów
princessa ty naprawde chyba jestes księzniczką bo mnie nei stac na takie wakacje, to prawda piekne miejsce ale najtansza oferta 6 tys na dwoje to juz 12 a dodac ukryte koszty i kase zeby ze sobą wziąsc to razem wychodzi 20 tys, tyle to mnie nawet ślub nie kosztuje

princessaa to pseudo od kocurka ktora z ulicy przygranelam. miala to na obrozy :-) a no coz. lubimy przeznaczac pieniazki na podroze.

Gość egniouud
NIE POLECAM TUNEZJI I CHYBA WSZYSCY KTÓRZY TAM BYLI NIE BEDĄ POLECALI. PADA TAM CZESTO DESZCZ, JEST BRUDNO A W HOTELACH 3*** JEST GORZEJ NIŻ W SLAMSACH.

tunezja jest piekna :-) deszcz wcale tam czesto nie pada w zasadzie to baaaaardzo zadko . mam tam znajoma ktora mieszka juz teraz na stale to mi zdaje relacje. a niestety hotele w tunezji jak i w turcjii podobnie jak w egipcie bierze sie najlepiej 4 gwiazdkowe i sprawdzone z dobrymi opiniami i wtedy wakacje sa piekne. fakt ze w cwntrum miasta w tunezji moze troche posmierdywac ale to panstwo arabskie. to nie czysciutka grecja z sympatycznymi ludzmi chcacymi pomoc na kazdym kroku:) ale polecam jak ktos lubi inne kultury to sie spodoba

Gość alicja_nieZkrainyCzarów
nie to nie miało byc obrazliwe, poprostu powiedzialam ze chyba naprawde jestes kims wyzej ustawionym bo duzo ludzi nie stac na takie wycieczki oferta nie zawiera opłat lotniskowych i opłaty paliwowej, ubezpieczenia, transferów ile moze wyniesc oplata lotniskowa, paliwowa, ubezpieczenia i transfery?? Jesli ktos podrózuje napewno sie orientuje

Dobrym pomyslem jest tez zorganizowanie sobie wyjazdu, polecam strone http://www.travelrepublic.co.uk/ . Za tydzien zakwaterowania za dwie osoby w zeszlym roku na Rodos (we wrzesniu) zaplacilam niecale 700 zl, do tego doszla nam oplata za klimatyzacje ok 100zl (bez klimy sie nie da), transfer z i na lotnisko nastepne 50zl, no i do tego trzeba sobie zarezerwowac loty. W sumie bardzo tanio nam wyszlo 850+900 (za loty)+1200 ( na wydatki, wzielismy duzo wiecej, ale nam wystarczylo)

do tego mauritiusa jesli to o to to 1200 lotniskowe oplaty i ok 70 za ubezpieczenie. z tymze my z wlasnego biura wiec duza kwota nam odpadla z calej sumy.

Aha, zapomnialam jeszcze o Portugalii, Algarve jest naprawde piekne:), a troszke tansze niz Hiszpania.

Gość dassda
egniouud a kto jedzie w kraje arabskie do 3***? Głupota..poza tym zależy kiedy jedziesz.ja zawsze trafiałam na słońce więc nie gadaj bzdur. A go krajów arabskich jeździ się do min. 4**** jeżeli chcesz mieć dobre warunki. Ja byłam w Turcji :) było świetnie. A co do cen to jechałam przez biuro niemieckie - warunki lepsze niż w Polskich biurach, porównywałam wyjazd z moją sąsiadką. Ona leciała z polskiej Itaki, ja z niemieckiego Thomasa Cooka. Ja: 10 dni, all inclusive, hotel 4****+ przy samiutkiej plaży = 400 EUR, czyli licząc wtedy euro 3,5 = 1400 złotych Ona: 7 dni, HB (śniadania i obiadokolacje), hotel 4****, 400m od plaży = 2500 Teraz wysłałam swoich rodziców na urlop do Egiptu i znow przez Niemcy. Różnica w cenie na tym samym hotelu pomiedzy biurem polskim (last minute) i niemieckim (last minute) = 1500 złotych... Bez komentarza...

Gość jacobs
Sękata rozsmieszylo mnie stwierdzenie ze nie wychodzilas do miasta bo drinki mialas w hotelu-to po cholere wyjezdzalas do Egiptu -nie masz drinkow w domu? wieczorne wyjscia pozwalaja poznac inna kulturę i zwyczaje .Tez mialam all.inc.ale ch,etnie poznawalismy nowe ,inne smaki.rozmawialismy zEgipcjanami,biedulka gwizdali za tobą ?Tez jestem blondynką i tez podobalam się ale tak cie traktują na ile sobie pozwolisz.Zaluj ,ze nie widzialas wschodu slonca na gorze Mojzesza,a rafa przy hotelu to super sprawa.Nigdy nie zdecydowalabym sie na wycieczke 1-dniowa do Kairu.Wiadomo,ze nic wtedy nie zwiedzisz o ,przepraszam zrobisz sobie kilka fotek pod piramidami.Wiadomo,ze .tygodniowy wyjazd ogranicza zwiedzanie ale proszę nie opowiadaj innym,ze Egipt jest nudny.Pozdrawiam

Rzeczywiscie roznica jest w cenie miedzy zagranicznymi, a polskimi biurami podrozy i to dosc duza, wiec warto sobie zamawiac wycieczki w Niemczech albo Anglii. A tak w ogole to mi sie marzy Floryda, to nie bedzie taki typowy miodowy, bo pewnie pojedziemy z naszym wtedy 2,5 rocznym synkiem, wiec chcemy pojechac do Disney World. Patrzylam na oferty i wyjazd na 14 dni to okolo 4000-5000zl/os (co uwazam, ze nie jest bardzo duzo na tak daleka podroz)+dziecko ok 1500zl. No coz, zaczynam zbierac pieniazki...

Jacobs, tez jak gdzies jade, to lubie poprobowac lokalnych potraw i alkoholi, pogadac z tubylcami, to caly urok wyjazdu za granice:)

Gość kasia_beeeee
tylko jak przez biuro niemieckie to trzeba doleciec najpierw do Niemiec, no i wtedy nie mamy polskiego rezydenta, a my z mezem slabo znamy angielski wiec balabym sie ze sie nei dogadam

Gość iA ...
tajlandia

No jak nie znacie angielskiego, to czasem moze byc trudno, ale tez da sie dogadac (rece macie, prawda;)?). A co do Tajlandii, to moze to nie tanio wychodzi, ale rzeczywiscie kompletnie inny swiat (i ubrania strasznie tanie i niepowtarzalne, wiec sie od razu mozna zaopatrzyc).

Gość pikkapika
i jakas kurewke z ulicy moze maz przeleciec.:) w koncu zatrzesienie ich tam

haha:) Tez prawda, ale jak maz chce to sobie i w polskim "Pogwizdowie" k------ znajdzie

Gość pikkapika
tez prawda:)

Popieram Martę S. Portugalia - szczególnie południowa ma cudowne klimaty, romantyczne, ciekawe, nie oklepane jak np .Hiszpania.... I ludzie są niesamowici, spedziłam tam 3 tygodnie kilka lat temu i myślę o tym by tam wrócić niedługo. :) W podróż poślubną - myślimy o Malediwach, ale ze względu na kurs euro, ceny strasznie wzrosły - jedyną możliwością bedzie last minute a poza tym może byc też last minute na Kubę, do Meksyku itp. A jak się okaże ze blizej, to któraś ze spokojnych wysp greckich, Lesbos, Kos, itp albo Portugalia!!! :)

Mozliwosci jest naprawde duzo, zalezy od tego co kto lubi. Najlepiej kupic sobie przewodnik Pascala i poczytac o tym co wam dane miejsce moze zaoferowac. Jest tez ciekawa strona http://www.odyssei.com/, duzo fajnych opowiesci z podrozy:)