Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdzie w podróz poslubną

gdzie w podróz poslubną ?

Polecane posty

Co polecacie na podróz poslubną aby cenowo było w miare i fajne miejsce:)

no ok 2500zł

Gość evvvunia
my od paru lat na wakacje jezdzimy do Bułgarii. jestesmy bardzo zadowoleni. a duzo taniej niz w polsce. za 2 tygodnie pobytu ze wszystkimi mozliwymi atrakcjami (nawet w tym wielkie zakupy typu ciuchy pamiatki i takie tam) placimy ok 2000zl na 2 osoby. w polsce nad morzem w zyciu by ci nie starczylo. polecam

ladaco ty chyba byles moze w jakims podrzednym hotelu w tej turcji skoro masz takie doswiadczenia. mysmy byli tam ze dwa razy i mam w planach pojechac za jakis czas trzeci.wiec polecam tak jak tunezje ale tez z dobrym hotelem jak to w takich panstwach. z swycieczka na sahare-bosko. albo rodos:)

Gość do barcelony
oklepaaaaneee

ja plecam Egipt fakt moze niebezpiecznie bo to w koncu jedzie sie do tych wariatów:P z bombka w kieszeni ale wrazenia wycieczki widoki klimat niesamowity no i jeden minus to dośc drogo za sama wycieczke polecam tez włochy taka wycieczka ze zwiedzaniem rewelacja - kocham italie byłam 3 razy i ani raz nie było nudno jesli lubisz stare miejsca do ogladania i miłą okolice polecam tez grecje wiec to moje 3 opcje na moja podróż poślubna ( my juz prawie zdecydowalismy sie na Egipt) :P

Gość evvvunia
a ja slyszalam ze Egipt bardzo nudny. moja kolezanka byla i opowiadala ze nic ciekawego. sa 3 piramidy i nic poza tym. podobno piekna jest sycylia

Gość Ueee ciągle to samo
Nie znacie innych miejsc, tylko Egipty, Hiszpanie i inne Turcje? Nie kumam dał fajną propozycję, tam na ogół nikt nie jeździ. Brak wam wyobraźni czy co?

Sycylia jest piękna przez 2 pierwsze dni. Później to już porażka... No i sposób myślenia i zachowanie tamtejszej ludnosci też pozostawia wiele do zyczenia, niestety :(

Gość foliowanie
Prowansja i lazurowe wybrzeże

Gość foliowanie
Japonia jest droga. Nie oszukujmy się. Jeśli mają być droższe propozycje to może Ameryka południowa, machu picchu, marzenie, ale za wycieczkę dla jednej osoby trzeba zapłacić ok 10 tys. podobnie wygląda cena wycieczki do japonii

Gość no dokladnie bo
nie kumam podal drogie miejsca,a autorka mowila o 2-2,5 tys

Dla lepiej sytuowanych zdecydowanie Malediwy... Czysto, dziewiczo, miło...no i raj dla płetworunków ;)

Gość E tam drogie
Nie prawda, że drogie. Zależy z jakim biurem podróży lecisz.

Gość ile chcesz przeznaczyc
2500 pln?! ale co za calosc wyjazdu? czy od osoby? bo jak za dwie osoby, to fakycznie Slowacja: choc, nie tam juz za drogo. ale jakas marna tunezja 3* albo turcja, hahaha.

Gość oszalała żona
wszystko zalezy od tego ile chcecie przeznaczyć na tę podróż kasy i kiedy jest ślub. Np, po sezonie jest taniej. My byliśmy we wrzesniu na rodos, tydzień, wydaliśmy 4000 ale na nic nie żałowaliśmy, kompletnie na nic. W środku lata byłoby drożej. Z resztą teraz zagraniczne wakacje i tak będą droższe, zlotówka słaba. A samo miejsce? Wymarzone! Do odpoczynku, do zwiedzania, uprawiania sportów wodnych, do nocnych szleństw w dyskotece i spacerów po plaży przy księzycu... My byliśmy baaaaaardzo zauroczeni tym miejscem i zadowoleni z całej podróży:)

Gość oszalała żona
Aha, nie doczytałam, 2500... Jesli to na 2 osoby to radzę polowac na jakieś fajne last minute. Bo w środku sezonu to raczej ciężko będzie za taką cenę, i nie mówię już o luksusach, tylko o podstawowym wyposaż i czystości. Ewentualnie bułgaria jak już ktoś wspomniał. Ale te hotele w których pokoje nie straszą smrodem a żarcie nie wygląda jak kupa, w sezonie też będą kosztowac najmniej ok 1200/os. DO tego doliczyć trzeba swoje wydatki. A co do ojczystych krajobrazów?? No cóż, sporo Polski zwiedziłam, i wydaje mi się że jedak nasi rodacy za bardzo nastawieni są na kasę... Wakacje nad polskim morzem będą kosztować prawie tyle co za granicą, to samo góry. Chyba że jakaś dziura w bieszczadach, ale to dla tych którzy lubią te klimaty:)

Gość and barcelona too
generalnie europa to juz przezytek

oczywiście mój powyższy post był kierowany bo osoby, która twierdzi że barcelona jest oklepana :P co do bułgarii to nie polecam ;) fakt jest bardzo tanio i można szaleć do woli. ale syf i obrzydliwe jedzenie skutecznie mnie zniechęcają do powrotu do tego kraju... a co do propozycji typu ameryka południowa, japonia itp. to pragnę zaznaczyć, że autorka chce wydać 2,5 tys na wycieczkę, a nie 25tys. oczywiście ja te 2,5 traktuje jako cena na osobę :> w tym roku wybitnie drogo wychodzą wycieczki organizowane przez biura, no ale euro stoi wysoko :/

Gość foremka ciasta
wyspa Grecka -RODOS ,

Gość foremka ciasta
ALE RADZE POSZUKAC CZEGOŚ w katalogach biur turystycznych np TUI albo ITAKA , LEPSZE ITAKA

aha, do bułgarii nie opłaca się jechać z biurem podróży! najlepiej sobie załatwić przelot tanimi liniami i na miejscu zarezerwować kwaterę prywatną. wychodzi o wiele taniej niż w biurem :) my byliśmy w tym roku w bułgarii i płaciliśmy za WSZYSTKO 3000 :) a szaleliśmy nienagannie ;)

rodos też polecam :) przepiękna wyspa :) ale TYLKO we wrześniu, a nawet październiku. w sezonie miliony turystów i wrzeszczących dzieci :/ zresztą... jak wszędzie...

Gość kinia777
co do tej Bułgarii to nie prawda z tym syfem i nie dobrym jedzeniem. owszem napewno sa takie miejsc ale sa rowniez takie ze naprawde warto.

Gość turcja-bleee
My bylismy w Turcji 2 tyg. Na podroz poslubna nie polecam objazdu... Chyba, ze tylko tydfzien wypoczynkowy i heja do domu. p.s. Turcje polecam singlom. Po co wiezc drewno do lasu???