Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marcelkowa mama

Planuje trzecie dziecko

Polecane posty

Cześc. Mam dwoch synkow i planuje jeszcze trzecie dziecko. Ostatnio duzo czytam na temat planowania plci (oczywiscie traktuje to pol zartem pol serio), ale w glebi duszy chcialabym urodzic dziewczynke. Jesli macie podobne plany, to znaczy chcecie miec kolejne dziecko piszcie, razem zawsze raźniej. Pozdrawiam

Gość izulka111
hejka,ja też mam dwoch chłopakow i chciałabym miec jeszcze coreczke,ale przy moim szczesciu mysle ze byłby znowu chłopak wiec wole nie probowac ale Tobie zycze powodzenia

Gość elemeledudki
a ja tak planowalam,ze nie wyszlo no:( wspolzylam przed owulacja,z chinskich kalendarzy z obraczki wrozb wyszla dziewcynka a dzis lekarz mi na usg powiedzial ,ze chlopak

Gość katarinkaa
aj mam trzy córki, które miały byc chłopcami na czwarte sie nie zdecyduję :) uważam, ze "co komu pisane..."

Gość do elemele
a w ktorym tygodniu ci powiedzial ze chlopak? czesto sa bledy na usg mi na poczatku wyszla dziewczynka potem chlopak a kolezankce na odwrot .jedna do konca ciazy myslala ze bedzie miec dziewczynke a urdozila chlopczyka

Gość DO elemeledudki
dopiero jak urodzisz będziesz miec 100% pewności;) teraz to jeszcze nic nie wiadomo, bo mało to razy lekarze się mylili?;)

Gość antonina be
nie ważne jaka płeć, ważne że zdrowe :)

Gość do katarinka
ale na usg wyszly ci ze bedzie chlopaki do konca ciazy?

Cześć dziewczynki! Co do mojego szczescia to tez mam pewne obawy.. ha ha, przy drugim synku jak bylam na usg to malo nie zemdlalam jak zobaczylam (same wiecie co) zanim jeszcze lekarz zdazyl cokolwiek powiedziec, ale wiecie co teraz w zyciu nie zamiebilabym go na dziewczynke jest bardzo grzeczny i wogole kochany i jak tak na niego patrze to sobie mysle jaka ja bylam glupia , że mialam pretensje do calego swiata ze znowu chlopak, to byla wazna lekcja dla mnie.

Gość elemeledudki
ależ ja cieszę się przede wszystkim ,ze zdrowe i już sie z tym dawno pogodziłam,kocham juz syneczka najbardziej:) a powiedział mi w 21 tyg ciaży

przed 20 tygodniem ciazy zazwyczaj wychodzi dziewczynka dlatego jesli plec ma dla kogos znaczenie lepiej poczekac do 24 wtedy pomylki sa zadkie

Gość DO elemeledudki
ja tam uważam, że nic jeszcze nie jest przesądzone;)

Ile dni przed owulacja jesli pamietasz, bo z tego co czytalam na dziewczynke najlepiej 3 (pytam z ciekawosci choc do konca tez w to nie wierze)

Gość emilcia79
tez mam dwoch chlopakow i chcialabym jeszcze coreczke no ale raczej sie nie zdecyduje po dwoch lobuzach nie mam juz sily na trzecie no i finansowo nie wiem jakbysmy dali rade

Gość DO elemeledudki
moja przyjaciółka na 4 dni przed owulacją i będzie dziewczynka na 100%:)

Gość do elemele
mi wlasnie przed 20 wyszla dziewczynka a po 23 chlopak wiesz co poczekaj do 30 tyg wtedy jajeczka zstepuja z moszny i wtedy mozna dokladnie powiedziec wczesniej wargi sromowe sa podobne jeszcze jak sa spuchniete moze dojsc do pomylki

Kupilam sobie testy owulacyjne, bo z okresleniem dokladnego dnia owulacji mialam troszke problem wyszedl mi pozytywny w 16 (troche pozno) bo ostatni cykl mialam 28 dniowy, to owulacja powinna byc w 14, chyba ten cykl bedzie 30 dniowy.Musze dwa miesiace poobserwowac zanim zaczne staranka.

Ja nie planowałam płci bo baaaaaaaaaaardzo długo starałam się o 2-gie dziecko. W cyklu w którym poczęła się Zosia miałam monitoring cyklu (usg) i wtedy staraliśmy się tylko 2 dni w sam środek owulacji. ( w piatek pęcherzyk jeszcze był , sobota , niedziela dzialaliśmy a w poniedzialek na usg było już po owu.)I jest dziewczynka!!!!W chińskich tablicach też wychodził mi chłopak. Więc ja jestem zaprzeczeniem tego że to metody 100 % dają określoną płeć!

Gość katarinkaa
nie na usg, tylko wstrzemięźliwość do owulacji i celowanie na chłopaka w owulację, nam ta metoda nic nie dała...

Podobno ma tez znaczenie odczyn ph w pochwie to znaczy kwasny zabija wiekszosc plemnikow meskich(wiec lepszy na dziewczynke) zasadowy sprzyja poczeciu chlopca

Moj starszy ma 12 lat mlodszy w kwietniu skonczy 6 wiec roznica wieku bedzie dosc duza, ale dla mnie latwiejsza, chociaz troche sie boje czy sobie poradze, ale to chyba normalne co? Wlasciwie dziewczyny boja sie tez przy pierwszym

Gość elemeledudki
gratuluję :) ja wspołżyłam 3 dni przed owulacją.. piszecie,ze przed 20 tyg lekarz częsciej mówi ,ze dziewczynka i się myli a u mnie własnie na odwrót powiedział... eh zobaczymy do nastepnego usg chociaż ja zaczęłąm już wyprawkę dla chłopca kupować

Dzieki Doswiadczynska uwielbiam takie wiadomosci, bo przynajmniej na razie moge miec nadzieje ze sie uda. tak tak znam niestety tylko nie wiem gdzie moge zamowic ksiazke Wojcika (nie mieszkam w Polsce) na stronach empiku nie moglam jej znalezc ale szukam dalej w koncu znajde.A co dokladnie stosowala jesli sie orientujesz?

Gość katarinkaa
myślę, że to dość trudne dla mojego męża, ja mogłabym mieć same córki planowalismy z mężem pięcioro dzieci ale chyba mój mąż już nie chce, boi sie czwartej dziewczynki :) ja bym mogła....