Gość vit27 Napisano Styczeń 28, 2009 Dzien dobry. Mój opis tomografii komputerowej z roku 2007: Na poziomie L3/L4 widoczne jest niewielkie obwodowe uwypuklenie krążka międzykręgowego typu bulging bez zauważalnego ucisku struktur nerwowych. Na poziomie L4/L5 stopien uwypuklenia krażka międzykręgowego jest zdecydowanie wiekszy. Krążek na tym poziomie powoduje wyrażnie zniekształcenie worka oponowego i zmniejsza światło dolnych odcinków otworów międzykregowych. Na poziomie L5/S1 widoczna jest wyrażna szerokopodstawna centralna protruzja krązka międzykregowego z zdecydowanym uciskiem worka oponowego. Na tym poziomie nie sposób wykluczyc ucisku początkowych odcinków korzenie nerwów rdzeniowych. W całym badaniu odcinku cechy wpuklania sie krążków międzykręgowych w obręb istotny gąbczastej trzonów. Wtedy wylądowałam w szpitalu na okres 2 miesięcy z wypadnieyym dyskiem i rwa kulszowa. W roku 2008 chodziłam na rehabilitacje i było ok. Teraz dopadła mnie znowu rwa kulszowa, biorę zastrzyki. Jakie ja mam perspektywy z tym moim opisem kręgosłupa. Operacja. Jakie są wasze doswiadczenia.?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach