Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tilli-tilli

dziewczyny mam dylemat jesli chodzi o antybiotyk dla dzieka

Polecane posty

Gość awe1
Może dostaje niewłaściwe antybotyki ? Albo sprawa jest przewlekła i nie doleczona ?

Gość Kattarinaa
Dodam jeszcze,że u mojego syna jeden Antybiotyk kończył się zaraz następnym (tak 3-4 tygodnie od wyleczenia mały znowu coś poważnego łapał). Jeszcze do autorki-z reguły lekarze pytają czy dziecko gorączkuje. Gorączkuje twoja mała? Górne drogi oddechowe,jeśli to nic poważnego(bez gorączki) leczy się podając Eurespal .

Gość awe1
WYpowiedź była do -COś mnie trafia:)

a ja wierze Kattarinie bo moj syn ma juz chyba z 5ty czy 6ty raz antybiotyk zapisywany co rusz to inny i niewiele to pomaga... chyba sie wybiore do laryngologa niech go zobaczy, moze on tez ma jakiegos grzyba czy cos a nie infekcje, on wcale nei ma goraczki, osluchowo jest czysty, kataru brak, dobre samopoczucie a pelno flegmy i okropny kaszel, charczy cholernie... i zgadzam sie ze pediatrow to mamy w PL od 7 bolesci... co jeden to inna firme promuje ale tysiace lekow by zapisywali co wcale nawet nei na te schorzenia ...

Gość chyba dopajacie
logiczne jest ze nikt nie jest zwolennikiem antybiotykow ale niestety prawdopodobienstwo ze podanie antybiotyku zaszkodzi dziecku jest jak 1 do 100 a prawdopodobienstwo ze nie podanie antybiotyku zaszkodzi dziecku jest 80 na 100 wiec sama idzisz jakie to wygląda. Antybiotyki nie sa dobre ale jak sie je podaje nagminnie na byle kaszelek czy kichnięcie wtedy tak ale jak raz w roku podasz " chocby niepotrzebnie" to nic sie nie stanie napewno.

Gość Kattarinaa
Dziewczyny moja lekarka to naprawdę mądra kobieta,leczy dużo dzieci bez antybiotyków i jej pacjenci mali rzadko u niej bywają

jeszcze na sekundke bo falszywy alarm - Mala sie wybudza co zajmie jakies 15m :) myszsza :) ciesze sie ze wrocilas co do goraczki - nie ma goraczki

Gość awe1
czasami trzeba isć do pulmonologa i jeżeli kaszel trwa bardzo długo -zrobić prześwietlenie .MOje dziecko miało początek zapalenia płuc -bez zmian osłuchowych i gorączki

Gość awe1
Moja wypowiedź wyżej -do MYszszy:)

dZIEWCZYNY A MOŻE DO PORADNI ALERGOLOGICZNEJ NA SPIROMETRIE, JAK POWTARZAJĄ SIĘ TE ZPALENIA OSKRZELI

Gość mloda mamusia..
Moj synek ma skonczone 10 miesiecy pare dni temu zaczał kaszlec ,katar leciał ciurkiem ,poszlismy do lekarza i dostalismy syropek z antybiotykiem bałam sie mu podac i dawał mniejsze dawki(głupia byłam ) wczoraj wyladaował z małym w szpitalu ,zapalenie oskrzeli u płuc:( mały ma zastrzyku odrazu w szpitalu podłaczyli go pod a[arat do inhalacji z powodu trudnosci z oddychaniem ,teraz wiem ze zle zrobiłam ze nieposłuchałam lekarze . A jaki niemozesz dostac nic osłonowego to moze jogurt mu podaj Zycze zdrowka

Gość cos mnie trafia
tzn trzeci antybiotyk w przeciagu dwóch miesięcy w grudniu i styczniu, za każdym razem byłam na kontrolnej wizycie i niby było ok, wczoraj zaczęła pokasływać i poszłam przy okazji, bo starsza ma chrypkę i martwiłam się o ta starsza a okazało się, że z małą źle aż się zdenerwowałam

Gość cos mnie trafia
lekarka kazała od razu podać antybiotyk, bo powiedziała, ze jeszcze troche a byłoby zapalenie płuc :( najgorsze, ze po niej nie było tego widać, myslałam, ze moze trochę przeziebiła się ....