Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rosemarty

regulamin weselny - dobry pomysł?

Polecane posty

Gość rosemarty

Znalazłam w necie regulamin weselny dla gości na wesoło. Jest to ok 10 takich śmiesznych zasad. Przeważnie ludzie dają to do przeczytania zespołowi, ale w związku z tym że dysponuję luźnym papierem pomyślałam sobie, że mogłabym zrobić takie regulaminy w formacie 10x15 cm (po rozłożeniu (20x15) i poustawiać na stolikach. Chętni mogliby sobie poczytać, zawsze byłaby to jakaś dodatkowa atrakcja. Ale mam wątpliwosci czy to dobry pomysł...

Gość rosemarty
Przykładowo: 1. Wesele rozpoczyna się na początku a kończy, gdy młoda para zaśnie. 2. Osoby niezadowolone ze swoich miejsc przy stole będą miały następnego dnia całą salę do dyspozycji. 3. Radzi się wszystkim panom przynajmniej raz zatańczyć z własną partnerką. Kosztuje to tylko parę minut, a unika się w ten sposób kłopotów. 4. Zabrania się dłubania palcem w nosie sąsiada, dłubania widelcem w uchu oraz wycierania tłustych palców w ubranie sąsiada. 5. Osoby mające uwagi dotyczące wesela zobowiązane będą do zorganizowania lepszego w przeciągu pół roku. 6. Osoby, które zgubią wątek nie muszą go szukać. Rano sala będzie gruntownie zamiatana i będzie go można odebrać. 7. Jeśli alkohol wyleje się na odzież prosimy nie panikować! Zostanie przyniesiona następna butelka. 8. Zabrania się kobietom przewracania oczami oraz używania innych znaków w celu zmuszenia mężczyzn do pójścia do domu. 9. Osoby idące do domu proszone są o zabranie swoich partnerów. Nie dopuszcza się przy tym jakichkolwiek zamian. 10. Jeśli któryś z gości stwierdzi, że znajduje się sam na sali oznacza to, że zabawa dobiegła końca.

Gość dobry pomysl dla tego
kto to wymyslil. Powielanie nie jest dobre, zawsze lepiej prosciej, a oryginalnie,po swojemu, mnie taka sztampa razi. Mozesz napisac, ale od siebie.

ja zamiast takieog regulaminu kupiłam 20 ładnych ozdobnych kartek A4 i wydrukowałam na nich menu weselne i postawiłam na stołach złożone ładnie na pół, były tma wyszczególnione dania oraz godziny podawanych posiłków. Zrobiłam to bo zawsze gdy byłma u kogoś na weselu nigdy nie wiedziałam co i o której godzinie będzie podawane i byłam w konsternacji cyz mam jeść teraz to coś, co zaserwowano cyz poczekać bo za chwile wjedzie coś lepszego lub odwrotnie-cyz lepiej najeść sie teraz bo potem cos mi nie podejdzie itd. Poza tym niektore dania byly wymyslne i nie wiedziałam co to jest, dlatego na swoim weselu postawiłam 1 Menu na 4 osoby i każdy sobie czytał i wiedział co będzie jadł i o jakiej porze :)

do autorki: wszystkie punkty są smieszne oprócz tego 4 pt:"4. Zabrania się dłubania palcem w nosie sąsiada, dłubania widelcem w uchu oraz wycierania tłustych palców w ubranie sąsiada.". Poczułabym się dziwnie conajmniej.

Gość rosemarty
proszę też inne osoby o opinie...

Gość czarna koala
uwielbiam punkt 5, 7 i 9 :D

dobre dobre śmieszne :) najlepszy punkt 8. Zabrania się kobietom przewracania oczami oraz używania innych znaków w celu zmuszenia mężczyzn do pójścia do domu. :D:P ;)

Gość ciezarowka
wiesniackie.podoba mi sie to z menu

Gość rosemarty
jeszcze ktos?

Gość zabawne ale trochę siara
a punkt o chrzebaniu w uszach do wykreślenia, bo obrzydliwy

Gość heheheh
a mi się podoba:) wykorzystam

Gość Biedna biednaa
Znalazłam bardziej rozbudowaną wersje ;) 1. Wesele rozpoczyna się na początku a kończy, gdy młoda para zaśnie. 2. Kto pojawi się na weselu w złym nastroju będzie rozweselany. Jednak jeśli wszelkie próby zawiodą, gość zostanie usunięty z sali. 3. Zabrania się dłubania palcem w nosie sąsiada, dłubania widelcem w uchu, picia przez słomkę napoju sąsiada oraz wycierania tłustych palców w ubranie sąsiada. 4. Podróże poszukiwawcze pod stołem są surowo wzbronione. 5. Osoby mające uwagi dotyczące wesela zobowiązane będą do zorganizowania lepszego w przeciągu pół roku. 6. Nie toleruje się pustych kieliszków. Dlatego będą one od razu napełniane w celu uniknięcia zaglądania do nich zbyt głęboko. 7. Zabrania się rzucania kwiatów w kierunku młodej pary jeśli znajdują się one nadal w wazonie. 8. Osoby, które zgubią wątek nie muszą go szukać. Rano sala będzie gruntownie zamiatana i będzie go można odebrać. 9. Nie należy więcej pić, gdy nie jest się już w stanie wypowiedzieć zdania: „stół z powyłamywanymi nogami”. 10. Osoby niezadowolone ze swoich miejsc przy stole będą miały następnego dnia całą salę do dyspozycji. 11. Radzi się wszystkim panom przynajmniej raz zatańczyć z własną małżonką. Kosztuje to tylko parę minut a unika się w ten sposób kłopotów. 12. Jeśli alkohol wyleje się na odzież prosimy nie panikować! Zostanie przyniesiona następna butelka. 13. Dla osób, które nie znajdują żadnego powodu do śmiechu wisi lustro w korytarzu. 14. Zabrania się kobietom przewracania oczami oraz używania innych znaków w celu zmuszenia mężczyzn do pójścia do domu. 15. Zabrania się zabierania czegokolwiek z wesela oprócz dobrych wspomnień. 16. Osoby idące do domu proszone są o zabranie swoich partnerów. Nie dopuszcza się przy tym jakichkolwiek zamian. 17. Jeśli któryś z gości stwierdzi, że znajduje się sam na sali oznacza to, że zabawa dobiegła końca. Każdy z uczestników jest zobowiązany do przestrzegania powyższych zasad niezależnie od rasy, koloru skóry, płci, wyznania czy przekonań politycznych pod groźbą zmywania naczyń po weselu.

Gość Joela
Do remizy tak ale raczej malo eleganckie

Gość upupuuuu

Gość a ja je mialam
na swoim weselu, powiem tak mlodym sie podobalo, starszym niekoniecznie, punkty najbardziej obrazliwe wykreslilam, czytala orkiestra, ale jesli moglabym cofnoc czas to sama lub na przemian z mezem bym je przeczytala-dlaczego bo moja orkiestra je tylko przeczytala a tu czeba jeszcze zagrac slowem i wtedy jest zabawnie