Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielona zabka

Polka i cudzoziemiec, dlaczego nie odwrotnie?

Polecane posty

Gość zielona zabka

Zastanawiam sie od pewnego czasu dlaczego jest tak duzo par/malzenstw polsko-obcych w ktorych dziwczyna jest z Polski a chlopak z innego kraju ale tylko wyjatkowo na odwrot. O co tu chodzi?

Gość ewqewq
bo polski sa piekne np w porownaniu do niemiek, rosjanek, wloszech (podluzne twarze), greczynek (wielkie nosy i krzaczaste brwi) a polacy to niechluje a np. niemcy sa zadbani, wlosi mmmmmmm itd

Gość Pan Podszyw
nie wiem.... polki lecą na zagraniczne mięcho ? Powiew nowości, coś oryginalnego. Poza tym polki faktycznie są bardzo ładne w porównaniu z konkurencją zza zachodniej granicy.

No nie wiedzialam ze jako Greczynka musze miec duzy nos i krzaczaste brwi lol :D Ja jestem Greczynka ktora sie zwiazala z Polakiem.. I jestem ladna i nie mam duzego nosa:P Ja zwiazalam sie z Polakiem poniewaz zachwycil mnie sposob traktowania kobiet w Polsce.. Taki kulturalny, delikatny, piekny! Natomiast fakt jest taki ze wiecej jest par gdzie to kobieta jest Polka. A to dlatego, ze jako na przykladzie moich rodakow Grekow, oni potrzebuja piekna kobiete! Zachwyca ich to ze Polki sa wysokie, ze wiekszosc ma blond wlosy, co tu w Grecji zadkoscia jest zeby dziewczyna miala blond wlosy, i jeszcze to, ze Polki wygladaja bardziej lagodnie. Chodzi mi o to ze np. tutaj w Grecji, kobiety ubieraja sie ciezko, sztywno, powaznie. Maja taki wzrok''ze co to nie one''. Natomiast w Polsce kobiety sa bardziej przystepne no i piekniejsze. To musze przyznac.

Gość ewqewq
grecznka ale owlosienie ty wy macie bobr nad bobrem mam kol.tez greczynke ładna jak cholera karnacja mniam ale wlosy jak facet

Znam pary Brazylijka-Polak i Angielka-Polak :) Ale fakt, w drugą stronę jest częściej. Myślę, że to dlatego, że Polki mimo wszystko są ładniejsze niż \"średnia europejska\" :P I mają bardziej tradycyjne podejście do wielu rzeczy, są łagodniejsze i bardziej kobiece.

Gość fdfdfdffdfdfdf
i owszem polki czesto wychodza za obcokrajowców:o tylko jak to najczesciej wyglada? ano tak ze wyksztalcona znajaca dobrze obcy jezyk polka wychodzi za prostego zachodniego robola ktory niemialby szans na wyksztalcona i atrakcyjna kobiete ze swojego kraju:o a dla takiej polki jest bożyszczem bo zrabia 1500euro i ma zadko spotykana u nas powiedzmy wloska urode🖐️

Tzn wiesz, znam dziewczyny takie ze maja czarne wloski nawet na plecach, i znam takie ze nie maja zadnego problemu z tym. To zalezy. Aaa no i skoro mowa o owlosieniu, kocham Polskich mezczyzn a w szczegolnosci blondynow Polakow, za to ze nie maja klaty owlosionej jak malpy, jak jest np tutaj w Grecji... A wracajac do tematu, rozmawialam ostatnio z moja kolezanka ktora jest Polka i wlasnie za miesiac wychodzi za maz za Greka.. I powiedziala ze tez to co jej sie bardzo podoba a nie maja Polacy mezczyzni, to wylewnosc!

Gość sidnejpolka
ja tez sie zgadzam z przedmowca i dodam, ze polak (mieszkam zagranica i czesto to slysze z ust rodakow) uwaza sie za osmy cud swiata przed ktorym klekajcie narody (szczegolnie ich zenskie czesci) a zapomina ze nic soba najczesciej nie reprezentuje, nic nie osiagnal w zyciu i wyglada jak zul spod budki z piwem

Gość kajko i kokosz
Niestety wyg;ad Polakow pozostawia czesto wiele do zyczenia, sa po prostu niemodni, bo w Polsce nie wypada byc modnym facetowi. Jak ktos wyjdzie w japonkach albo fantazyjnie zawiazanym szaliku to jest gej (nie ublizajac gejom). Oczywiscie sa tez eleganccy i zadbani mezczyzni w Polsce, ale niestety jest ich bardzo niewielu i tylko w duzych miastach. Wiekszosc Polakow ma tendencje do ubierania sie jak stare dziady odkad skoncza 20 lat i tak tez niestety wygladaja, czasem nie wiesz czy ten facet ma 25 czy 45 lat - lysy, z brzuchem, no i "uniwersalnie" ubrany.

Ja jako Greczynka widze cos calkowicie innego. Fakt, i nie zaprzecze, w Polsce brakuje nowosci w meskiej modzie, ale ja jednak wole te eleganckie ubrania bardziej niz to co jest tu w Grecji, ze dzinsy i koszula rozpieta do polowy gdzie widac wielki brzuch i klate owlosiona jak u malpy:P (Ale by mnie teraz skleli gdyby uslyszeli ze o wlasnych rodach tak mowie ). :D

Gość sidnejpolka
kaliawm mowisz (piszesz ;) ) swietnie po polsku..wychowywalas sie tu??

Znam 8 obcych jezykow oprocz greckiego:) Wiec jak 3 lata temu przyjechalam do Polski, i zostalam na rok i jeszcze sie zakochalam w cudownym Polaku, to sie wzielam za nauke:) A ze mam mozg do jezykow to sie nauczylam :)

Gość tygd
zielona zabka Zastanawiam sie od pewnego czasu dlaczego jest tak duzo par/malzenstw polsko-obcych w ktorych dziwczyna jest z Polski a chlopak z innego kraju ale tylko wyjatkowo na odwrot. O co tu chodzi? Polki sa kosmopolitkami i gardza Polakami. Taki arab, czy inny daje im namiastke podróży, czegoś egzotycznego i innego. Myslą, ze inni są lepsi od Polaków. Później dopiero się przekonują, że tak nie jest.

Gość tygd
Ktoś napisał, że Polki sa ładniejsze, niż średni.... bla bla bla. Nie Polki po prostu częściej nież Polacy szukają na partnera obcokrajowca. Wiele bez problemu daje się podrywać murzynom, arabom.

Gość znam tylko jedną.....
wyszła za Syryjczyka, wyjechała z nim do Syrii i sielanka się skończyła, uciekła z podkulonym ogonem do mamusi i do dziś nie ma nikogo poza tymczasowymi znajomosciami :) A poza tym o ile wiem Czarek Pazura ożenił sie z Ukrainką, nie ma regół.

Gość znam tylko jedną.....
Potwierdzasz stereotypy mówiąc o pieniądzach :) "W Polsce wciąż panuje przekonanie, że Polka, która wiąże się z obcokrajowcem, robi to dla pieniędzy. Albo jest tak brzydka, że tylko obcokrajowiec potrafi docenić jej urodę. Czy w społeczeństwie operującym takimi stereotypami znajdzie się miejsce dla nowego typu „egzotycznych związków” – reemigrantów z Polakami, którzy z kraju nie wyjechali? http://www.emito.net/?q=pl/wiadomolci/wielka_brytania/308977.html Jeszcze takie coś "- U nas najczęstsze są śluby polsko-ukraińskie i większym wzięciem cieszą się panowie - mówi Bogdan Skiba z podkarpackiego urzędu wojewódzkiego."

Gość znam tylko jedną..
ty naprawde ulegasz stereotypom. w Polsce, w Krakowie turyści z zachodu ostatnio bardzo licza swoje centy, skąpi strasznie i wszystko im drogo Co do stereotypów to zawsze jest w nich jakies ziarno prawdy. W UK na przykład miejscowe Angielki gardzą murzynami i kolorowymi obcokrajowcami (dziedzictwo kolonialne) i związek Brytyjki z Murzynem to mezalians 5 razy wiekszy niż związek Polki z Cyganem. A Polki nie sa wybredne więc brzydka Polka jst zadowolona że ktoś ją chciał i komuś się podoba a Murzyn jest szczęśliwy że wreszcie jakas biała kobita nim nie gardzi i może szpanowac przed kumplami-murzynami że ma białą laskę :)

I znowu doszukują się nie wiadomo czego. Po pierwsze przeciętny Włoch, Niemiec czy np Anglik ma dużo wyższe dochody niż przeciętny Polak po drugie kasa i po trzecie mnie też pociąga odmienność os tego co widzę na co dzień a więc coś co można by ująć w słowie egzotyka. :P

A, czemu nie odwrotnie? No na co Włoszce czy Brytyjce bidok z trzeciego świata. :o

Te ktore ja znam sa inzynierami i pracownikami naukowymi. } No o wyjątkach możemy pogadać ale wyjątki nie stanowią reguły. I czemu dziwki zaraz.. nic takiego nie napisałem.

Wyjątki bo to logiczne kim są w większości ludzie emigrujący z Polski.

Takie życie. Sama piszesz że widzisz różnice jak się żyje tam a u nas więc po co ta pruderia? Po prostu za granicą się lepiej żyje. Kto by wyemigrował żeby mnie zarabiać. I czemu potępiać kogos komu zależy na pieniądzach. Ilu jest takich ludzi co szczerze mogli by powiedzieć mnie pieniądze nie są potrzebne. Itd.

Gość amaleta jakie luksusy
co ty pitolisz dziewczyno :D W Polsce ludzie uważają ze wyjeżdżają bezrobotni, nieudacznicy, mieszkają wśród szowinistycznych iroli i angoli, gnieżdżą się w klitkaka 3m na 3m w dziewięciu, jedzą byle co, pracuja jak dzikie osły po 12 godzin i ciułają funciaki żeby coś przywieźć do Polski W życiu bym nie wyjechał jako robol, a poziom zycia jest tam wcale nie za wysoki, czy górnik w Polsce ma niższy standard życia od jakiegos robola z Angli? Opłać czynsz, zapłać podatki i zobaczymy ile komu zostaje. WYJEŻDŻAJĄ NIEUDACZNICY krórzy nie potrafia się przebić we własnym kraju.

Gość dcdd
Kazdy temat konczy sie na wyzywaniu od dziwek , ciuli , pracujacy za granica to nieudacznicy -wyluzujcie troche. W moim zyciu tak sie ulozylo ze nigdy nie mialem dziewczyny Polki nawet jak mieszkalem w Polsce , bylo blisko bo byla i Slowaczka i Czeszka . Teraz mam Brazylijke a dlaczego ? Na poczatku zwrocilem na nia uwage ze wzgledu na jej "karmelkowe cialo " :D , potem ja poznalem i pokochalem za jej osobowosc i charakter . Moze zycie z Polka bylo by pewnie prostsze bo ja czasami nie moge pojac toku rozumowania mojej dziewczyny , do tego jest niesamowicie ekpresywna , jak jest szczesliwa to skacze jak dziecko do gory , skacze na mnie i chce mnie chyba zacalowac na smierc a jak jest wsciekla to musze uwazac bo wtedy po mieszkaniu fruwaja talerze . Ale zgadzam sie ze Polacy nie sa zadnym "lakomym kaskiem " dla europejskich kobiet . Ale dostrzegam rowniez podobna sytuacje w stosunku do Polek bo nie widze czesto obrazka zeby Polka zwiazala sie z europejskimi mezczyznami naprawde na poziomie , przewaznie sa to robotnicy itp.

Gość młodaOlaKurewkaSzczecin19/20P
ssijcie:P polski super szpary

Moze chodzi tu o to, ze taka kobieta ma latwiej, wyjedzie za granice i kolesie ja podrywaja. A Polak jak wyjedzie to musi podrywac, czesto przeszkadza mu w tym bariera jezykowa, moze czasem kompleksy. Ja sama przez ostatnie 5 lat umawialam sie z wieloma cudzoziemcami i tylko z 2 Polakami, nie dlatego, ze nie lubie rodakow, ale dlatego, ze podrywali mnie i otaczali glownie cudzoziemcy. Poza tym tacy np. Anglicy sa o wiele bardziej otwarci i nie maja oporow przed zaproszeniem kogos na randke, Polak dluzej sie z tym czai. Osobiscie chcialabym miec faceta Polaka, ale niestety nie spotkalam zadnego, z ktorym byloby mi dobrze.