Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość walia walia

czyżby to już ruchy dziecka?

Polecane posty

Gość walia walia

Jestem 18tygodniu i czuje takie łaskotki raz z jednej raz z drugiej strony. Czasem az musze sie podrapac :) czyzby to pierwsze ruchy?

Gość kaszka pikaszka
na bank :) gratuluje

Gość walia walia
ale fajnie :D

Gość buahahahahahaha
fajnie masz, u mnie dopiero 14 tydzien i jeszcze nic nie czuje :)

Gość spoko -----------------
na każdą z Was przyjdzie ten czas :D

Gość jejku alez ci zazdroszcze
:D u mnie dopiero 13 tydzien i narazie nic oprocz zgagi i porannych mdlosci nie czuje...;) Juz sie nie moge doczekac az poczuje jak moje male sloneczko sie wierci:D

Gość bamboleo____
jestem w 16 tc i dziś poczułam jak dziecko się rusza. Przedwczoraj tez poczułam ale słabiej, wczoraj wogóle nic, ale dzis czuje jakbym miała stado motylków w brzuchu :)

nie wiem czy wiecie, ale jesli zapamiętacie dokładną datę pierwszych ruchów dziecka to gin moze wam wg tej daty wyliczyc dokładną datę porodu.

Nie zgodzę się z tym, że mozna date porodu obliczyc po pierwszych ruchach. Szczuple kobiety poczują ruchy szybciej niż te co mają nadwagę..... albo bardzo dużą nadwagę... Jedne czują ruchy w 16 tygodniu, inne w 22. Wiec nie wiem jak to sie ma do daty porodu.

Wlasnie,ja poczulam pierwsze ruchy w 17tc,jestem bardzo szczupla i tez mnie taka jedna straszyla,ze to polowa ciazy i urodze w 34. Wczoraj zaczelam 40tc i wciaz nic,wiec to bzdura z ta polowa ciazy. Moja lekarka tez tak powiedziala,ze wszystko zalezy od budowy ciala i wrazliwosci na dotyk.

dokładnie to bzdura z tą połową ciąży. ja poczułam ruchy w 17 tyg a urodziłam w 41. co do pytania to dokładnie to są te pierwsze ruchy :) zapamiętaj sobie je bo później będą kompletnie inne :) tylko teraz masz stado motylków, potem będzie jeden wielki motyl chcący za wszelką cenę wydostać się przez żebra :D

Gość bamboleo____
To, że ruchy dziecka mogą odczuć wcześniej kobiety tylko szczupłe jest glupotą (czytałam te bzdety tu i ówdzie) ja wcale taka szczuplutka nie jestem, mam trochę tłuszczyku na brzuchu a ruchy poczułam wczoraj, a jest to 16 tc. nie wiem kto wypisuje takie głupoty... :O dzisiaj tez się troszkę kreciło :) pozdrawiam wszystkie przyszłe mamuśki :)

Gość bamboleo____
"Szczuple kobiety poczują ruchy szybciej niż te co mają nadwagę..... albo bardzo dużą nadwagę... " Głupota totalna :O

Gość grubasy nic nie czują
:D