Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miniam

escapelle

Polecane posty

witam pisalam na innym forum ale niestety nie ma tam nikogo kto by mi pomógł. otoz sytuacja prezentuje sie nastepujaco: w piatek wzielam tabletke escapelle, niby po tym ma sie jakies plamienia a okres dopiero po jakims czasie. planowo powinnam dostac okres wczoraj, dostalam dzis i nie wiem czy to okres czy jakies plamienia.prosze o pomoc bo chce dalej brac tabletki antyk. a nie chce pomylic plamienia z okresem, masakra:/ normalnie brałam antyk. o godz. 21 wiec moze poczekac i jezeli nie ustapi to potraktowac to jak okres i zaczac nowe opakowanie tabletek?pomocy:P

Gość kjkj
wiesz ja tez biorąc tabletki nie zawsze miałam okres idealnie co do dnia... na Twoim miejscu nie przejmowalabym się tym zbytnio...

Gość Karola6987
Witam wszystkie zestresowane i te którym stres przeszedł. Pewnie bym nie napisała, gdyby nie fakt, że zaobserwowałam dziwne zjawisko. Wpadka zdarzyła się w nocy z 6/7 dnia cyklu. Escapelle wzięłam dopiero po 40godzinach. Skutki uboczne to straszna senność, spałam 14 godzin ;O Dzisiaj w nocy od felernego stosunku minie tydzień. a ja? Otóż zorientowałam się po charakterystycznych bólach brzucha, i śluzie, że moje drogie Panie mam OWULACJĘ! Przestraszyłam się nie na żarty. z jednej strony wydaje mi się, że gdyby do zapłodnienia doszło, to automatycznie zaczeły by sięwydzielać hormony, które uniemożliwiłyby owulację - przynajmniej tak to rozumuje, jeśli jestem w błedzie to mnie wyprowadźcie. Z druegi jzaś strony, jeśli plemniki potrafią przeżyć tydzień w organiźmie, to wychodzi na to że dzisiaj jeszcze żyją, a jeśli mam owulację to znaczy że mgoę zostać "zapłodniona" ? :O ;| Pomocy dziewczyny, bo odejdę od zmysłów.

Gość okropnie zaniepokojona
to Ty biorac tabletki brałas escapelle?

mój przypadek jest chyba jednym z najdziwniejszych. Biorac pod uwage ze wiekszosc osob zapewnia mnie i podsmiewa ze w ogole przyjmuje opcje ciazy pod uwage, ale jednak - bywaly i dziewice w ciazy. Niecale dwa tygodnie temu kochałam sie z chlopakiem niestety pekla guma (nigdy wiecej:/) tabsy anty odlozylam jakis miesiac przed \"wypadkiem\". Podczas stosunku miałam 4 dzien okresu (tego tez nie polecam). Na nastepny dzien szybciutko zalatwilam sobie tabletke \"po\" czyli escapelle. Wzielam ją w 14 godzinie po stosunku. Wiem, ze juz bez tabletki prawdopodobienstwo ciazy jest znikome ale wiem po mojej matce ze majac nieregularne miesiaczki zdazaja sie wpadki. Nie mam zadnych skutkow ubocznych. do miesiaczki musze sie sporo naczekac a jakos perspektywa dwoch kresek na tescie przeraza mnie. Czy powinnam sie martwic? sa dni ze uwazam swoj przypadek za absurdalny, sa tez takie jak dzis - cholerny stres i masa obaw. btw... wesolych swiat i smacznego jajka ;) prosze o odpowiedz

mój przypadek jest chyba jednym z najdziwniejszych. Biorac pod uwage ze wiekszosc osob zapewnia mnie i podsmiewa ze w ogole przyjmuje opcje ciazy pod uwage, ale jednak - bywaly i dziewice w ciazy. Niecale dwa tygodnie temu kochałam sie z chlopakiem niestety pekla guma (nigdy wiecej:/) tabsy anty odlozylam jakis miesiac przed "wypadkiem". Podczas stosunku miałam 4 dzien okresu (tego tez nie polecam). Na nastepny dzien szybciutko zalatwilam sobie tabletke "po" czyli escapelle. Wzielam ją w 14 godzinie po stosunku. Wiem, ze juz bez tabletki prawdopodobienstwo ciazy jest znikome ale wiem po mojej matce ze majac nieregularne miesiaczki zdazaja sie wpadki. Nie mam zadnych skutkow ubocznych. do miesiaczki musze sie sporo naczekac a jakos perspektywa dwoch kresek na tescie przeraza mnie. Czy powinnam sie martwic? sa dni ze uwazam swoj przypadek za absurdalny, sa tez takie jak dzis - cholerny stres i masa obaw. btw... wesolych swiat i smacznego jajka ;) prosze o odpowiedz

hej dziewczyny mam pytanie. Zażyłam tabletkę escapelle okolo 42godziny po stosunku. Byłam u lekarza i powiedział mi że do 7 dni od jej zażycia mam dostac miesiączkę. Z tego co czytałam od was miesiączka powinna przyjść normalnie zgodnie z cyklem a nie po 7 dniach od zazycia tabletki !Fakt że poszłam do pierwszego lepszego lekarza bo nie było czasu i był dość w podeszłym wieku. Nie wiem czy to możliwe żeby lekarz nie widział takich rzeczy ale z tego co czytam widocznie tak.Do tego zrobiłam test ciążowy wyszedł negatywny ale dalej sie obawiam.Proszę o opinie dziewczyny która jest w temacie. Pozdrawiam

Gość supermassiv
Więc mi się spóźniał okres byłam na wakacjach zmiana klimatu, wróciłam miałam stosunek i po 40 h wziełam escapelle a po 4 dniach w końcu dostałam okresu a miesiąc po tym okresu ni widu, ni słychu i żadnych objaw przed okresowych:/

Gość DoktorHouse
Witam , mam do sprzedania tabletki "escapelle" tzw 72h po stosunku , cena 120 zl . Bez zbednych wizyy u ginekologa .Trzeba zaplacic za wizyte u ginekologa 100 zl + 50 zl za przepisanie , gdyz ciezko ja dostac + 65 zl za sama tabletke W sumie 215zl. Kontakt gg 3974875 badz na maila joyu 16330@interia.pl