Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no niech to licho

ważne pytanie! w sprawie ulgi podatkowej na dziecko

Polecane posty

Gość no niech to licho

jeżeli zakład pracy nie płacił do urzędu podatku dochodowego pracowników, to urząd skarbowy nie wypłaci mi ulgi na dziecko? mimo, że mi się należy? zna się ktoś?

Gość czekamyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
zwrot podatku mozesz otrzymac tylko do wysokosci potraconego podatku przez pracodawce, wiec, jesli nic ci nie zabrano na poczet podatku to nie masz prawa do ulgi

Gość no niech to licho
nie, nie o to chodzi... miałam potrącany podatek, ale pracodawca nie odprowadzał go do urzędu skarbowego, bo nie miał kasy. czyli podsumowując - mi podatek potrącono, ale on nie trafił do urzędu. i jak w tej sytuacji? nie wypłacą mi ulgi?

To nie jest zapomoga tylko ulga podatkowa. Jeśli nie było zaliczek na podatek to nie ma też zwrotu podatku. Przykro mi ale jeśli na PIT-11 w rubryce zaliczki jest 0 zł to nic nie dostaniesz.....

Nie ma znaczenia czy pracodawca płacił czy nie.Dostaniesz pieniadze.A do szefa przyjdzie komornik....hihi ;)

ciebie jako podatnika nie interesuje, czy pracodawca zaplacil, liczy sie to ile ma sz w Picie-11 wpisane w rubryke zaliczka na podatek.

Gość no niech to licho
nie rozumiecie!! ja miałam potrącany podatek, ale pracodawca nie odprowadził go do urzędu!! jezu, tak ciężko zrozumieć!! na Pit-11 w rubryce podatek mam kwotę 2351,00!!!

Gość no niech to licho
no wkońcu mnie zrozumieliście :) dzięki wielkie :) to mnie uspokoiliście... a wystraszyłam się, bo jak składałam Pit-37 to pani z urzędu go przejrzała, zobaczyła, że mam do zwrotu całą kwotę ulgi i zapytała w jakim zakładzie pracuję.

rozumiem, ty chyba nie czytasz ze zrozumieniem!!!! co cie obchodzi, czy pracodawca placi czy nie, wiekszosc pracownikow nie ma pojecia o tym, czy pracodawca placi podatki czy nie

Gość klasyczny syndrom kapibary
jaesli masz w papierach, to nie interesuje Cię co pracodawca odprowadził, już oni sobie od niego ściągną, nie bój nic

Zrozumiałam..... Kobieto!!!!! Dostaniesz ulge!!!!!! ZROZUMIAŁAŚ?????? Nie ma znaczenia czy płacił czy nie!!!! Ty dostaniesz a z pracodawcy beda sobie sciągać komornicy!!!!!!

Gość no niech to licho
to po co ta babka o zakład pracy pyta?

Gość no niech to licho
dzięki wielkie :)