Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aneti

Proszę o poradę! podobają się wam te kafelki? bo już zgłupiałam

Polecane posty

Gość Aneti
wymiar podłogi kuchni 5,95 m2 więc nie duża, łączy się z przedpokojem. drzwi mają być ciemny orzech lub jasny z porty, myślałam o "żywych" dodatkach do kuchni np. zielone ściany

Gość TAAAkhnhghhn
ja mam dokladnie takie jak na tej fotce:) i u nas kosztowały (bo to bylo ok8msc temu) 80zł ma metr!;/ wiec sama wiedzisz ze cena jest dośc wysoka:/ ..ale nie zaluje wydanych pieniadzy!:) i mam te z dziurka i te zwykle dokladnie takie same jak na tej fotce z katalogu:) tylko tzreba ladnie dobrac meble, zeby pokazac te fakfelki!:) inaczej bedzie tragedia!:) jesli masz mozliwosc idz do salonu meblowego gdzie mozesz ewentulanie wprowadzic np. plan swojej kuchni itp. i tam poprzez calosc moga Ci wirtualnie pokazac jak dane meble moga sie zespolic z fakefl=kami itp :) ja dzieki temu wybralam najlepsze meble wl do tych kafelek .. a cha a koler - bez i braz i te dziurki:D

Gość Aneti
te z dziurką bo strukturalne nie podobają się dla narzeczonego a kuchnię będę zamiawiać ale w swoim czasie tzn jak zostanie nam kasy. Na razie zostaną stare szafki

Gość uuuuuuuuuuuuuuuu
Więc masz maleńką kuchnię. Ja sobie nie wyobrażam nawet takiej, ale na pewno nie radzę Ci ciemnych kolorów i zbyt dużo wzorów na kafelkach bo to ją optycznie jeszcze zmniejszy.

Gość Aneti
a wyślesz fotkę? atena_1984@o2.pl proszę

teraz chyba doczytałem, że dajesz insreto z dziurką , a nie to ze wzrokami jak na aranżacji na zdjęciach? Czy tak?

Gość Aneti
tak, z dziurką

Gość Aneti
mam w paincie projekt ale nie wiem jak go tu wstawić bo przez fotosik nie mogę:(

Gość To zapisz w Jpge

Gość To zapisz w Jpge
I potem wstaw ten plik w fotosik

wiesz co, właśnie mam przed sobą katalog Porty. Orzech, jest ich kilka, są w tej samej tonacji co Twoje wybrane płytki . To Ci się pogryzie, bo te kafle też udają drewno. A na 100% odcień będzie inny. Jeżeli drzwi są na innej scianie to może będzie ok. Z tym insertem z dziurką to są fajne płytki.

Gość Aneti
kuchnia łączy się z przedpokojem w przepokoju mają być drzwi ciemny orzech czyli musiały by się zgrywać z wood brown myslisz że będzie źle?

Gość Aneti
nie mogę wstawić próbuję 5 -ty raz i nic podaj maila to prześlę bo innej opcji nie widzę:(

Katalogi i monitor to nie jest dobra baza do dyskusji o kolorach. Wypożyczyć próbkę płytki i pojechać oglądać drzwi lub odwrotnie. Łatwiej Ci wyjdzie coś skontrastować , niż dobierać płytka + drzwi: inny odcień , inny zarys słojów, no i poza udawaniem drewna to przecież różne matriały

Gość uuuuuuuuuuuuuuuu
Ja bym Ci szczerze odradzała te płytki w kolorze drewna. Masz maleńką kuchnię łączącą się z przedpokojem. Meble do kuchni też pewnie w jakimś kolorze drewna planujesz, drzwi też, w przedpokoju pewnie panele na podłodze. To w mieszkaniu w bloku kojarzy mi się z głębokim PRL-em i zabudowaniem wszystkiego w boazerie. Kolory różnych drewien będą się gryźć, będzie ciemno. Jak już to te beżowe kafelki.

nie wiem jakie macie plany co do planu robót, ale widzę że chyba nie masz koncepcji kuchni. Nie rób teraz tych kafelków. Moja rada: - zrób sobie teraz jakąś jasną ciepłą podłogę z płytek. - wstaw te drzwi "orzech", bo pewno masz ich jeszcze kilka w domu. Zakończ remont. Jak będzie kasa to zamówisz projekt mebli kuchennych, a kafle dasz pózniej to jest mało roboty. Dobierzesz je do zamówionych mebli, bo tak łatwiej niż potem dopasować meble.

Gość Aneti
w kuchni i przedpokoju te same kafelki

Gość Aneti
to nie rada ja musze zdecydować dziś

Gość Aneti
na podłodze ściany pomalowane jeszcze nie wiem na jaki kolor