Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Weronika_20

Jak jest w Italii?

Polecane posty

Gość Weronika_20

Witam mam 20 lat i wlasnie zaczęłam studia dzienne.mam problem uczuciowy.Nie tak dawno ok. pół roku temu poznałam mężczyzne z Włoch.Właśnie skończył dobre studia i bardzo pragnie być ze mną w związku.Już przez dłuższy okres namawia mnie do przyjazdu do Włoch.Ja się waham.On chce bym skończyła w Polsce studia a potem przyjechała do niego.Tak się zastanawiam czy tam w Italii moje ''papiery'' i tytuł jaki uzyskam beda ważne?Czy coś będą znaczyć?Wiem o nostryfikacji, ale na to podobno można nieźle się naczekać a i tak nie wiadomo czy dyplom przetłumacza i uznają.Jeżeli o mnie chodzi to bardzo chciałabym z nim być i spóbować ale mam obawy.Nie chce być niczyją utrzymanką i chcę żyć godnie.Tylko czy w Italii mam na to szansę?

Gość liguriana
Jest ciezko i to bardzo. Wlochy, to nie UK i jako Polce bedzie ci baaaardzo ciezko znalezc prace biurowa, nawet taka, ktora nie wymaga wyksztalcenia wyzszego. Do tego dochodzi zwiazek na odleglosc z wlochem, ktory obojetnie jak piekne slowka ci prawi, wierny nie bedzie przez tyle lat. Wlochy sa pieknym krajem na wakacje, to zycia juz nie...

Gość Weronika_20
On nie należy do osób lekkich obyczajów.Jest ich przeciwieństwem ale to co mi napisałaś mnie zmartwiło.Nie po to sie uczę i studiuje by potem być hostessą lub opiekunka do dzieci czy osób starszych.Wiem, że żadna praca nie hańbi ale jednak moje ambicje są wyższe.A możesz mi napisać jak ludzie w Italli traktują obcokrajowców?np. takie Polki?We włoszech byłam tylko raz i to podczas wakacji.Więc tak jak wspomniałaś pewnie wyglądało to inaczej niż w rzeczywistości Italia po sezonie turystycznym.

Gość karolinka z ciechocinka
A gdzie on mieszka w tych Włoszech ? Jak gdzies na północy, to panuje równouprawnienie. Jak na południu, to bedzie od ciebie predzej czy póxniej oczekiwał, że będziesz taka mamma, co wiedzi w domu, gotuje przez cały dzień, a dookoła spódnicy piątka dzieci. Moze rozglądnij sieza jakąśfirma, tu, w polsce, która ma filie we włoszech. Jak ci sie włochy jako kraj podobają i chciałabyś tam mieszkac, to wal. Jak chodzi tylko o faceta, to sie zastanów. Na pewno nie stawiaj wszystkiego na jedną kartę

Gość Weronika_20
Mieszka w Rzymie.Włochy oczywiście oczarowały mnie, ale wielu powtarza, że Włochy podzas a po wakacjach to 2 rózne światy.