Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natalka Olsztyn

Pomocy

Polecane posty

Gość Natalka Olsztyn

Cześć Kupiłam sobie laptopa i chciałam podłączyć go do internetu ale mi nie działa, tzn. gg działa ale strony się nie otwierają więc zadzwoniłam do firmy w której mam internet i mi powiedzieli że mam ustawić jakieś dns i adres ip skąd to mam wziąć ? Na kompterze stacjonarnym wszystko działa ale to ustawiała ta firma :-( Pomocy dobrzy ludzie

Gość 1-2-3
w umowie masz wszystkie potrzebne cyferki

Gość kskass
a gdzie zalozylas ten internet?? jaka firma?

Gość brdaaaadrth
spróbuj tego jak vista panel sterowania - sieć i internet - skonfiguruj połączenie lub sieć / i tam w zależności od połączenia ...\adres ip i dns masz w tym oknie pod globusem pod tytułem wyświetl stan i szczegóły .Możesz też jeszcze kliknąć w " wyświetl stan " kliknąć właściwości i zobaczyć czy wszystko jest zaznaczone jak nie to zaznaczyć i po kliknięciu na protokół internetowy ipv 4 i 6 zobaczyć we właściwościach czy jest " uzyskaj adres ip i serwer dns automatycznie i ok .Jak to nie da rady to spróbuj " użyj następującego adresu ip i serwera dns które masz podane w wyświetl stan A jak zkablówki to trzeba po informowaniu ich zresetować modem na jakiś czas lub wyłączyć go z prądu A jak nic z tego to kliknij diagnozuj i napraw w " sieć i internet " czasami to od razu pomaga bo odświeża kartę sieciową