Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pedagogikajakieprzedmioty

PEDAGOGIKA - kto mi coś opowie o tych przedmoiotach...

Polecane posty

Czy są ciekawe i w ogóle? Kilka słów o danym przedmiocie bardzo proszę... Socjologia edukacji Psychologia rozwoju człowieka Teoretyczne podstawy kształcenia Wprowadzenie do wiedzy o kulturze Historia wychowania Biomedyczne podstawy rozwoju człowieka

ja to juz mam za soba bo na 4 jestem ale 1 rok to sama teoria. moim zdaniem do niczego nie potrzebna. przytaczaja na wykladach i ćw jakie bylo kiedys wychowanie za czasow starozytnych itd mozna spac jesli kogos nie interesuje historia :)

tak 1 rok :) dokładnie koniec 1 semestru. Na 1 semestrze: Psychologia ogólna Historia filozofii Wprowadzenie do pedagogiki Aksjologia i etyka Organizacja i zarządzanie Podstawy prawa ochrony własnosci człowieka cos takiego;p j.angielski Socjologia ogólna miałas podobne

tak :) mialam podobne przedmioty. na 1 roku pedagogiki zawsze sa podobne przedmioty niezaleznie od specjalizacji. jestem na pedagogice pracy a Ty?

w sumie ogólna. Mamy dwie do wyboru praca socjalna i opiekunczo-wychowawcza jak sie da ide na dwie jesli nie to praca socjalna A co mi powiesz o tych przedmiotach na 2 sem

kurcze juz nie pamietam co bylo na 2 sem ale jak juz wspomnialam 1 rok to samiusia teoria. mi tak od 2 roku zaczely sie praktyki itd. jestes na 3 +2 czy na 5 jednolitych?

3+2

Gość pomożeee
nie lubilam biomedycznych podstaw....uczysz sie tam o standardach jakie powinien osiągnąc dzieciak idąc np do przedszkola zerówki...i np czy mieści sie w przeciętnej czy nie.... albo o jego ukladach....buuu....

Gość pomożeee
historia wychowania...czyli wszystko to co bylo kiedys....od starożytności, jak wredy uczono dzieci....kto był prekursowerm itp

Gość pomożeee
psychologia rozwoju czlowieka...czyli wszystkie stadia rozwoju począwszy od poczecia do starości...np kiedy raczkuje, kiedy zaczyna mowic, o adolestencji, itp.

Gość pomożeee
socjologia edukacji...yyyyyyy przespałam wykłady:)

Gość a pomyśleliście...
czy znajdziecie po tym czymś pracę??? Moja synowa po 5 latach,cudem znalazła,syn zapieprza fizycznie...

Gość pomożeee
ja pracuję jako wychowawca więzienny, nie narzekam:)

Gość yjuy
Wow pomożee dziekuje Ci za informacje I jak Ci się praca podoba, co robisz dokładnie, jaką specjalnosc skonczyłaś. Ta biomedyka - to czysta biologia w sumie

Gość a pomyśleliście...
ale po Tobie ktoś ma szansę na taką pracę,jak przejdziesz na emeryturę

Gość pomożeee
na licencjacie skonczylam ped. społeczną z pomocą pedagogiczno- psychologiczna a na mgr resocjalizacje:) od zawsze chciałam pracować z więzniami, nie bylo łatwo, ale postarałam sie o praktyki w jednym z aresztów, poznalam troche wpływowych ludzi no a potem złożylam cv. Chodziłam, prosiłam, poczatkowo byl to wolontariat i np chodziłam tam grac z nimi w siatkowke kiedy mieli wyjscie na boisko. Teraz zarabiam 1900 zł i dodatkowo mam placone za dyzury w niedziele. A co robie? Rozmawiam z nimi, załatwiam im np posicel, podpowiadam jak mają sie zachowac, załatwiam im prace spoleczne, wypowiadam sie na wokandach....

Gość pomożeee
do mojej emerytury jeszcze daleka droga mam 28 lat

a ile mieliscie przedmiotów w semestrze

Ja mam tylko 2 specjalnosci praca socjalna i opiekunczo-wychowawcza A chce pracowac najbardziej w terapii uzaleznien na mgr planuje terapeutyczna z rehabilitacją albo resocjalizacja?

Gość pomożeee
opiekunczo- wych, to przedewszyskim wszelkie placówki oswiatowe typu świetlice, domy dziecka.... praca socjalna to chyba przede wszystkim MOPS by zostać terapeutą uzależnień, własnie musisz skonczyc cos z profilaktyką uzależnień albo rehabilitacją społeczną, zycze sukcesów.

Gość pomożeee
a jesli chodzi o ilosc przdmiotów to im wyzej tym mniej....na pierszym roku miałam ich chyba najwiecej. Na mgr to moze z 7:)

dziekuje :*

podbijam