Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomylic sie musialam

Źle napisałam na sprawdzianie? Kto mi wyjaśni???

Polecane posty

Pisałam sprawdzian w szkole i okazało się, że dostałam tróję! :( Czy problemami etycznymi na świcie są: -zabijanie w imię własnej religii, -brak równouprawnienia między kobietami a mężczyznami w niektórych krajach (np. arabskich), -zbrodnie przeciwko życiu, Ja wymieniłam takie i niestety nie otrzymałam za to żadnego punktu. Czyli, że tego nie zalicza się do problemów etycznych współczesnego świata?

Wybacz ale, to nie sa problemy etyczne. Wahałabyś się czy zabijanie jest etyczne, czy nie? Etyka, to zbiór ustalonych zasad moralnych w obrebie danego społeczeństwa. Zachowanie naszych posłów jest nieetyczne :P

To był taki sprawdzian z WOS-u, na którym było polecenie: "Wymień problemy etyczne świata".

pomawiacz, ale np zabijanie w imię własnej religii nie jest nieetyczne?

Problemy etyczne to na aborcja, eutanazja, zmuszanie dzieci do ciężkiej pracy, łamanie etyki zawodowej (np. łapówki za załatwienie sprawy)

to może nauczycielka wcześniej dyktowała do zeszytu jakąś listę problemów etycznych do wykucia na blachę, a Ty sama powymyślałaś i już 0 punktów? ;) uważam, że Twoja odpowiedź może nie jest jakaś wyczerpująca, ale jest spoko, jak na osobę w wieku szkolnym. to jest kolejny przykład durnoty w polskim nauczaniu - albo masz ryć na blachę, albo być jasnowidzem i cudem przewidywać, czego akurat nauczyciel oczekuje w tym pytaniu? własna inwencja niemile widziana :P

Gość zgredka68
aaa,test i wszystko jasne..... Testy mają niestety sztywny klucz odpowiedź i te wskazane przez Ciebie zapewne w nim nie były:) Gdybyś pisała to w formie otwartej, z argumentami, pewnie ta odpowiedź zostałaby uznana.

Właśnie, że nie podawała tego do zeszytu... Nie wiem nawet, czy to było w książce, a raczej nie, bo się z niej uczyłam i nie spotkałam się z takimi zagadnieniami... Większość klasy nie odpowiedziała na to pytanie, tylko jeden chłopak napisał właśnie chyba eutanazję, aborcję... Szkoda, że mi tego nie uznała... jeden punkt do czwóry.. :(

skoro nic wcześniej o tym nie mówiła na lekcji, to jakim prawem umieściła takie pytanie na sprawdzianie??? powinniście zrobić zadymę, cholera, jak mnie wkurzają takie durne nauczycielki :P

No może coś tam mówiła na lekcji.. :) Ale nie wiem, bo często mnie nie ma.. :D

pomylic sie musialam pomawiacz, ale np zabijanie w imię własnej religii nie jest nieetyczne? Nie. prawa kobiet w danych regionach i wchodzenie kobiet do kościoła bez czadoru moze być problemem etycznym

Gość masakra zle mi
boze jak ja bym chciala znow miec takie problemy !! glowa do gory 🌻

Gość organonizm
A po co byś chciała mieć problemy? kobiety nie potrafią żyć bez problemów?

No, ale jak z tym zabijaniem dla religii, nikt chyba nie powie, że z tym jest wszystko w porządku...

Gość masakra zle mi
chcialabym miec takie, a nie takie jakie mam :(

z tym zabijaniem dla religii, to tak za bardzo nie wiem, o co właściwie chodzi, natomiast problem nietolerancji religijnej byłby tu bardziej sensowny :)