Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misika

niemcy a uk-porownania

Polecane posty

spedzilam troche czasu i w niemczech i w uk. w niemczech bywalam czesto turystycznie a w uk obecnie mieszkam. bardziej podobaja mi sie niemcy. niemcy sa kulturalni na drogach zawsze niemiec ustapi mi miejsca kiedy chce przejsc na druga strone jezdnii. a angol malo nie zajedzie przechodnia. stoisz stoisz i nikt ci nie ustapi. niemcy sa-tak mi sie wydaje-bardziej pracowici od anglikow. niemki sie ucza studiuja pracuja potem zakladaja rodziny. a brytyjki to takie krowy rozplodowe. nie wszystkie oczywiscie. zaczynaja rodzic okolo 16-tki. maja po 30 lat i juz 4 czy 5 dzieci. podoba mi sie ten porzadek w niemczech. niemcy sa chyba blizsi kulturalnie polakom niz anglicy szkoci i irlandczycy.

Gość oj miska
oj, miska ja mam zupelnie inne odczucia , W Anglii pieszy to jak krowa w Indiach lazi jak chce i kierowcy sa ostrozni i uprzejmi , druga sprawa ze anglicy nie znaja przepisow albo iterpretuja je po swojemu.A niemcy to totalna chamstwo.

Gość grappa
miska sa plusy i minusy wszystkiego-znam te kraje i moge powiedziec zer cos do kobiet masz race, co do przechodniow to nie bardzo bo obecnie chodze na kulach i nigdzie tak mnie ludzie nie szanuja i nie ustepuja i uwazaja jak tutaj. Niemcy to fakt sa troche chamami i napewno wiekszymi rasistami niz Angole. No i chyba anglicy sa bardziej otwarci ale to zalezy od kogo. Napewnow Niemczech jest ciezej niz w UK , bo tu mozna tylko z jezykiem cos osiagnac a w Niemczech juz nie bardzo...

Wydaje mi sie, ze w Niemczech panuje wiekszy porzadek niz w UK. Wszystko jest bardziej zadbane, czyste. Architektura niem. tez jest ladniejsza, a nie tylko cegla i szeregowe domki. Ale to juz kwestia gustu

W Niemczech nie ma podwójnych kurków w umywalce i okien otwieranych na zewnatrz :-D

Gość zgadzam sieze niemcy sa
o niebo lepsi.