Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ogryzka

obgryzam policzki-ratunku

Polecane posty

Gość ogryzka

słuchajcie, mam dość głupi problem. Ale zaczyna mnie już poważnie drażnić. Otóż-to jest chyba jakiś nałóg już! cały czas gryzę od środka policzki, mam już tak poharataną buzię, ze nie wiem:( oprócz tego skubię też zębami usta. Nie wiem czy to na tle nerwowym, czy co, ale to jest nie do zniesienia. Nie dość, ze momentami gryzę się do krwi, to na dodatek robię to właściwie cały czas-BEZ PRZERWY!, do tego wszystkiego mam przy tym strasznie głupią minę i ludzie się na mnie dziwnie patrzą:( próbowałam już żuć gumę i jakoś się od tego odzwyczaić ale to nic nie pomaga! Już nie wiem co mam z tym robić:( wydaje się to dość śmieszne jak tak opisuję, ale dla mnie naprawdę nie jest, mam poharatane usta i całą buzię o srodka:( Jak mam przestać to robić? Czy jest ktoś kto może też tak robi? Może coś doradzicie? Proszę:(

Tez mam tak,gdy się zestresuję...i od lat nie mogę sobie z tym poradzić.

Gość ogryzka
jak byłam mała to tego nie robiłam. To włączyło mi sie z rok temu. I to nie tylko jak się stresuję:( robię to cały czas:(

Gość gryzonnr1
mam to samo!!! usta, policzki.. gryze je bez przerwy :O

Gość smacznego

Gość ogryzka
taaa. smacznego:| słuchajcie, próbowałam już jeść cukierki, gumy, byle tylko tego nie robić! i co? cukierek w buzi a ja i tak gryzę:( i tyle tylko zyskałam, ze wyglądałam jak chomik:(

Gość Fanka Atomówek
Ja też obgryzam policzki :-D Nie jestem sama!!! Jupi!!!

Ja tyż obgryzam . xddd Szczególnie rano po umyciu ząbków jest dużo mięska luźnego do wygryzienia :D

Gość ogryzka
Ciam:D naprawdę tak cie to cieszy? kurcze, widzę, że nie jestem sama, tylko jak się cholera pozbyć tego koszmarnego nawyku. Macie jakieś metody? rady? pomysły? .... cokolwiek?:(

Gość Fanka Atomówek
Obklej policzki taśmą klejącą :-D

Gość ogryzka
dzięki fanka:P super rada. może w ogóle wypełnię sobie buzię silikonem?:)

Ej no ja lubie obgryzać :D Nie robię tego ciągle tylko własnie rano albo w szkole pogryzę . Chyba jakaś wypaczona jestem :classic_cool:

Gość ja mam jeszcze gorzejjjjjjjj
a ja deapie glowe, robia mi sie struoki, zdrapuje je i tak w kolko...z nerwow :(

Gość powiedz ile masz lat

Gość dotty123
Dziewczyny, ja nie chcę was straszyć, ale mój ortodnta powiedział, że takie obgryzanie może się skończyc nowotworem. Ja też przez kilka lat się obgryzałam, ale przestałam (przerzuciłam się na masakrowanie twarzy :O ). Tak czy inaczej lepiej tego nie robić.

Gość Okresowo mam tak samo
U mnie to nerwowe. Staram się unikać, bo sobie zdaje sprawę, że mogą się z tego różne paskudztwa zrobić, nawet rak :( Opcjonalnie skubię włosy :O Paskudny nawyk, no i nie ma szans zapuścić włosów, ale przynajmniej zdrowie nie ucierpi

Gość ogryzka
odświeżam temat, bo dla mnie to naprawdę dosć poważna sprawa. Dotty, trochę mnie wystraszyłaś z tym nowotworem! nie wiedziałam, ze to aż tak poważne konsekwencje może mieć. Dziewczyny, wpisujcie się, swoje rady, metody na radzenie sobie z tym, bo widzę, ze wbrew moim przypuszczeniom, to nie tylko ja mam ten problem:(

Gość ioiooioio
nałóg jak walenie konia

tak podejrzewałam, że to nie moze być tak, że tylko ja mam ten problem.. nie robię tego w sytuacjach nerwowych raczej, tylko z nudów i z umiłowania do porządku jak mi coś zbywa/zawadza, to usuwam ;) zauważyłam, że np. po gorączce mam nadmiar... brzmi obrzydliwie, wiem albo jak ju zacznę, to jestem "w ciągu" i muszę sie pilnowac i stopniowo obgryzac coraz mniej i wtedy nadmiar powoli zanika no, ale znowu jakas gorączka albo nidne czekanie w urzędzie i zabawa jest od nowa