Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mAAmA264

Jak bawicie się ze swoimi 5-6 MIESIĘCZNYMI dziećmi?

Polecane posty

Gość mAAmA264

jakos brak mi pomysłów:(

moj ma 6 miesiecy i najbardziej zadowolony jest gdy lezy w lezaczku i ma duzo zabawek przyczepionych albo na macie. Generalnie on sam soba potrafi sie zajac na godzine :) A ja czytam mu ksiazeczki, pokazuje obrazki i nie tylko obrazki, lubi tez siedziec przy oknie i obserwowac. Z takim malym chyba nie ma za wiele zabawy. Jak lezy na macie to sie turla albo je nogi i sam sie z tego cieszy :D Porzucam wkolo mu zabawki i sam je podnosi i sie bawi :D Nie wiem, moze mam po prostu grzeczne dziecko :)

Gość synek bardzo lubił wszystko co
szeleszczące swietnie bawił się na macie a także uwielbiał jak kładłam na Jego główce pieluszkę i mówiłam "nie ma Misia, nie ma Misia", potem zdejmowałam albo sam zdejmował i był okrzyk "jest Misiu" - do dziś uwielbia tę zabawę, a ma 20 miesięcy

Gość mama milenki
Moja 5 miesięczna córcia uwielbia zabawy z tatusiem - samolocik, turlanie po kołderce. A z mamusią uwielbia tańczyć przy lustrze, cieszy się wtedy i hopka w moich ramionach:)

Gość coooooooooooooooooooooooo
Ta jasne jeszcze może mam sie bawić z 5-miesiecznym dzieckiem? Jescze czego :o moj to ma sie sam sobą bawić i tyle. po co mam sie wysilac jak on i tak nie bedzie tego kiedys pamietal pff zwariowalas chyba

Gość cooooooooooooooooooooooooo
Zabawa rozwija i zacieśnia więź pomiędzy dzieckiem i matką, ale cooooooooooooo ty możesz o tym wiedziec, skoro masz na to wyje.....ane

Ja mam 6-scio miesięczne dziecko i: mówie dużo do Niego z uśmiechem,łaskocze dleikatnie,przytulam turlając się z Nim po łóżku,nosze na rękach pokazując rózne rzeczy/takie małe dziecko interesuje wszystko/,stoję z Nim przy oknie i pokazuje co się w danym momencie przewija....,pokazuje zabawki bawiac się z Nim,przy lusterku siedzimy.Do dziecka trzeba dużo mówić tonem słodkim i delikatnym.To Go mam na rękach,to położe na łóżku,powoze w wózku,potem zostawie na macie edukacyjnej,to znowu na leżaczku i coś pokazuje,a jak nie to mówie,uśmiecham się,a np.sprzątam,czy gotuje itp.