Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mimikon

Niezapłacona wypłata- gdzie zgłosić?

Polecane posty

Gość Mimikon

Mam pytanie. Na początku stycznie zwolniłam sie z pracy. Miałam jeszcze dostać pieniądze za 16 przepracowanych godzin. Dziś na konto w banku miała dojść ostatnia wypłata, a nie przyszło nic. Niby 16 godzin, ale wolalabym miec to 80 funtów niż nie mieć. Czym mam pogrozić pracodawcy, tzn. zgloszeniem do jakiego urzędu? Dodam, że pracuję w Szkocji. Tylko to może chyba przynieść rezultaty, bo każda wypłata wynosiła połowę tego, co miałam dostać, i zawsze tłumaczono się 'pomyłkami' itp...

Gość Mimikon
Czy moze hm revenue and customs sie tym zajmuje?

Gość Mimikon
Na razie napisałam maila, że chce, aby wpłata byla uregulowana jak najszybciej, jak nie, to podejmę inne kroki. To trochę poniżające, tak co miesiąc się upominac o nalezne pieniądze.

A jestes/bylas zatrudniona przez agencje? Ja niemialam zaplacone za jeden dzien tzn 8h jakies 50£ to jest tez jakas kwota, moja znajoma tez nie miala zaplaocone za tyle samo co ja i na payslipie napisali to o 8h i 50£ mniej. Wielkoktrotnie pisalam do nich ale nic zerp odezwu i chyba nie zwroca mi kasy. to bylo przed Swietami, tyle ze ja nadal pracuje.

Gość Mimikon
Nie, to nie przez agencje. Pracowalam w hotelu jako casual, rok w tym samym, ale na pol etatu daja tylko kontrakt casual. Od kilku miesiecy zaczeli cos robic dziwnego z wyplatami, zadna sie nie zgadzala. Mam zamiar te pieniadze odzyskac, jak nie to ich zglosze do HM Revenue i tyle.