Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NatkaM22

To ciąża??

Polecane posty

Witam! 1 stycznia rozpoczeła mi się miesiączka. 20 dnia cyklu kochałam się z chłopakiem 2 krotnie. Nie uzyliśmy żądnych środkow antykoncepcji bo chcemy dziecka. W październiku przestałam brac tabl. anty. Czy jest szansa na to iz jest w ciąży? cykle mam bardzo rózne poniewaz po odstawieniu tabletek rozlegulował mi sie chyba cykl. Po 7 dniach od stusunku zrobilam test. I niby w ciąży nie jestem ale czy to nie za wczesnie na test>? Zrobie go jeszcze raz za jakies 3-4 dni. Wszystko wskazuje na to ze jednak jestem w ciązy bo jakos nie wiem...ale czuje to. bol głowy ciągłe bekanie, odbijanie sie, senność. Ciągle bym mogla spac, nie kontaktuje czasem z otoczeniem. i spiety brzuch..bulgotanie w zołatku czy cos podobnego.Uczucie dziwne w gardle. no i najwazniejsze ze jestem palaczka a od 3 dni nie pale. Nie odrzuca mnie ale nie czuje pociągu do fajek. Co o tym sadzicie? jestem zniecierpliwiona i pomyslalam ze podzielicie sie swoimi opiniami??

Gość wanilia111111
za wczesnie na objawy. bekanie?? hahaha moze za duzo coli wypilas:)

Gość nie jestes kochana
20 dzien cyklu----------czy ja wiem? raczej na ciaze nie ma szans, no chociaz kto wie? Co do objawow, to tez zdecydowanie za wczesnie.

Objawy moze sobie wmawiasz, test po siedmiu dniach od stosunku o wiele za wcześnie, zrób test po 14 od stosunku wtedy będzie miarodajny. Jak się chce być w ciąży to wtedy występują wszystkie objawy a często ciąży brak.

Gość gdfhhhgvjn
mni tez sie po wszystkim odbijał i to mega ale to raczej marny obiaw ciąży zrób test ale tak po 15 dniach od stosunkua w 20 dniu cyklu troche poźno

hmm.Wiem, Wiem. Niby dni płodnych wtedy nie było. Ale miesiączki nie mam.A co z tym bekaniem to moze sie zle wyraziłam. Tak jak bym chciala wymiotowac albo cos by mi staneło w przełyku hehe:) juz nie wiem sama. jestem bardzo zdenerwowanan moze dlatego wmawiam sobie i objawy sie pojawiaja ale po zrobieniu testu powinnam zrozumiec ze nie jestem w ciąży.hmm probuje racjonalnie myslec. Dzieki za opinie.:)

Na tak wczesnym ewentualnym etapie ciąży jeszcze nie ma mdłości. Są testy bardzo czułe, takie które robi się w dniu spodziewanej miesiączki, czy też już nawet w 4 dni po zapłodnieniu. Idź i kup taki czuły i zrób go i spokojnie, co ma być to będzie.

czyli 20 dzien cyklu napewno jest niepłodny i nie ma szans? Jak zrobie sobie test tak we wtorek albo w środe to sie odezwe :) dam znac napewno. zastanawiaj mnie tylko te fajki...kurde nap[rawde ja jak lokomotywa a w pracy juz sie pytaja co sie ze mna dzieje bo nie pale.

może i tak...mówicie że autosugestia? Nie wiedziałam i nie zastanawiałam się nad tym że wiele rzeczy możemy sobie wmówic..:]

A właśnie teraz mi się przypomniało o co chcialam zapytać: czy po odłożeniu tabletek anty jest większa możliwość i szansa na zajście w ciążę? gdfhhhgvjn "mni tez sie po wszystkim odbijał i to mega" Czyli coś z tym odbijaniem i wogole to prawdopodobne? Nigdy tak nie miałam.

Gość gdfhhhgvjn
nie wiem ale teraz pamietam ze tak miałam a co do mdłości fajek itp może się nakręcasz mnie test wyszedł dopiero po 10 dniach od @ i to bardzo słaba kreska ale jest i już mam 9 tc

Gość Weretka
Moim zdaniem masz szansę na ciąże ponieważ masz długie cykle.

kup bobo test strumieniowy w aptece, ma najwieksza czulosc i przetestuj. ja zaszlam w 19 dniu cyklu, test wyszedl mi po 11 dniach ale nie ten najczulszy

czyli zrobić test w środe to wtedy bede mogła w wynik uwierzyc? Nie jest to tak że chce teraz dziecko i koniec dlatego nie mam powodow do nakrecania sie chyba. Moze byc i by było cudownie ale nie musi, poczekac chwile jeszcze moge:)

Dziewczyny zrobiłam test bo nie wytrzymałam wieczorem wczoraj-sobota. I nie mogłam w to uwierzyc ale pojawiła sie druga kreska ale bardzo blada. Moj męzczyzna tez widział tą kreske wiec dzisiaj z pierwszego moczu zrobilam nastepny test i pojawila sie tylko jedna...O co chodzi? nadal towarzysza mi takie objawy jakie podałam wczesniej i nie mam miesiączki.

Gość matakakakak
wynik testu nalezy odczytac po 5 min ,potem wynik jest niemiarodajny.zreszta na tescie ci wszystko pisze

Gość super imię
też bekałam... odbijało mi się i tez jakby mi cos w gardle staneło, jeszcz na długo zanim wpadłam na pomysł, że to może ciąża :) choc cholernie głupio to brzmi - moimi pierwszymi objawami było właśnie bekanie i rozrost piersi oraz ich ból :)

no własnie.. bekanie , odbijanie sie, doszla do tego chyba gorączka, i ciagłe\"bulgotanie w brzuchu\" ..nie wiem.najpierw 2 a teraz jedna kreska?

Szczerze mowiac miałam podobne objawy ,tzn mnie bardzo mdliło,dziwne niesmak w buzi,odrzucilo mnie od papierosów momentalnie,przestałam palic jeszcze nie wiedzac ,ze jestem w ciazy,tak mi ciezko jest powiedziec czy to ciaza czy nie ,ale test na pewno prawde Ci powie :P

Gość super imię
Zrób test z krwi - jest najpewniejszy :) KOszt nieco większy niż testu ale 100% wiarygodny. Niektórym dziewczynom zdarza się pozytywny wynik testu przy torbielach - był tu taki topic, gdzie dziewczyny pisały o pozytywnych testach mimo braku ciąży.

czyli jesli jestem w ciazy to we wtorek rano kreseczka powinna byc juz bardziej widoczna? bedzie to 14 dzien po stusunku..hmmm

@ zaczela mi sie w nocy z 31 na 1 stycznia. Cykle zawsze mialam regularne bo tabletki brałam, szcze mowiac od pazdziernika nie biore i pewnie mogły mi sie rozregulowac ale mysle ze tak te 30d