Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yjjj

CZY ISTNIEJĄ SZCZEŚLIWE

Polecane posty

Gość yjjj

Witam, chciałabym wiedzieć, czy są wśród Was osoby szczęśliwe w małżeństwie, z ponad 10 letnim stażem? Sama mam 23 lata i chłopaka, który - mam nadzieję - jest także moim przyszłym mężem. Jestem idealistką wierzącą w bycie razem aż po grób, wierność, szacunek itd. Ale wokół widzę same nieszczęśliwe małżeństwa: ludzi rozwiedzionych, zdradzających i zdradzanych, stosujących przemoc fizyczną i psychiczną, zmęczonych sobą... Nie jestem dzieckiem, żeby wierzyć, że można się tak samo kochać przez 50 lat, ale chyba można się szanować i cieszyć sobą? Proszę napiszcie, że można być szczęśliwym nawet w dojrzałym małżeństwie, to by mnie podniosło na duchu i wiele innych osób pewnie też

Gość yjjj
CZY ISTNIEJĄ SZCZEŚLIWE MAŁZENSTWA miało byc :)

no pewnie, że tak :) a chociażby moi rodzice.. ponad 30 lat po ślubie i wszystko jest w jak najlepszym porządku :)

jeslu umiesz dbac o to szczescie i milosc, to tak. istnieja. ale nie ma zwiazkow idealnych ani zycia uslanego rozami. najwazniejsze jest chocby minimalne dopasowanie, umiejetnosc chodzenia na kompromisy, gotowosc do rozmow i cierpliwosc. to skladniki szczescia. no, i pare pikantniejszych przypraw ;)

Gość zmanierrowana
bo jesli istnieja to wam sie na pewno uda a jesli nie to na pewno nie :D:D:D lubie kafe tu wszystko jest takie proste

istnieją, powoli dobijamy do 20-stki stażu, różne są odmiany szczęścia, czasem wybuchowe czasem spokojne....