Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość missxx

Cywilny w domu brak kasy ...

Polecane posty

Gość missxx

Na naszym ślubie będzie tylko 20 najbliższych nam osób i postanowiliśmy zrobić przyjęcie w domu.Budujemy się i każdy grosz się dla nas liczy a uważam,że zasada "postaw się a zastaw się" to głupota.Robił ktoś przyjęcie w domu?

Gość malgoskamowiami
jesli na 20 osob to zaden problem. Zwykle przyjecie nie wesele. Tez mzoe byc milo:) na 20 osob nie oplaca sie wynajmowa sali. A jak na sali to wiadomo wieksze wymagania a to oriekstra, wystroj. Pewnie, ze zaden problem:) rob w domku jesli masz na tyle duzy pokoj zeby gosci pomiescic:)

Gość moja siostra robiła
ja miałam w restauracji p przyznam że druga opcja jest lepsza, chyba że masz kogoś kto pomoże w przygotowaniach. Ja maiałam przyjęcie w restauracji - obiad dwudaniowy, kawa, herbata, soki => koszt to około 30 zł za osobę, plus tort przywieziony przez nas i alkohol. Trwalo to jakies trzy godzinki :) Bardzo miłe spotkanie:)

Gość moja siostra robiła
a i mieliśmy małą salę dla siebie, nie płaciliśmy za wynajem, choć wczesniej rezerwowaliśmy, orkiestry brak

Gość missxx
hmm jakoś dziwnie bez orkiestry na sali...właśnie były tańce czy nie?Akurat domek moi rodzice mają duży:)

Właśnie chcę się od was dziewczynki dowiedzieć jak to wszystko zorganizować,ślub cywilny mamy w lipcu i tak jak u poprzedniczki na ok 20-25osób.Czy jeśli byśmy chcieli w restauracji to płaci się od osoby (zaznaczam że tylko przyjęcie)jak jest z alkoholem czy można swój czy trzeba kupić na miejscu?Jak to zwykle jest?Na jaką kwote się przygotować?proszę napiszcie:)

Gość moja siostra robiła
Nie było tańców, porządny obiad, tort, rozmowa i do domu, a ja z mężem w podróż poslubną. Co do alkoholu musisz rozmawiać z danej restauracji bo róznie to bywa, ja nie płaciłam od osoby a od tego co zostało skonsumowane :p Obiad był przewidziany z góry dla każdego, plu każdy bral kawe, herbate, co chciał

Gość pikkapik
3 godziny imprezka?jezu na piwku ze znajoma dluzej siedze. jak juz w domu to postaraj sie o mila atmosfere o alkohol i posiedzicie dluzej. do poznego wieczora nawet. jesli to bliska rodzina i znajomi to napewno bedzie milo. a nie 3 godziny i wypad do domu ale zostawcie koperty:)

Gość moja siostra robiła
wiesz u mnie byli tylko rodzice i rodzeńwtwo, w sumie 9 osób ;)

Czy któraś miała cywilny na 20-25osób?W lipcu będzie ciepło i myślimy zrobić imprezkę w ogrodzie,tylko waham się bo nie wiem jaka będzie pogoda,niby można się do domku przenieść ale nie mamy zbyt dużego salonu:(Czy może restauracja?Jak u Was było?

Gość missxx
Ja liczę na pogodę:)Data 18 czerwiec ,planujemy właśnie przenieść imprezę na powietrze mamy super altanę no i grilla można zrobić jakieś karkóweczki,kiełbaski...może być miło:)Tylko zastanawiam się nad muzą czy powinno coś grać???A impreza to przed północą raczej się skończy znając moją rodzinkę:)

ja robiłam w sali - 21 osób, bez orkiestry, ale dobry sprzęt w restauracji, własne płyty i tańce były. Nawet walca zatańczyliśmy na pierwszy taniec.

Gość missxx
Ja się nie nadaję do "pierwszych tańców" raczej hihi...więc chociaż jeden problem z głowy:)Jeszcze chciałam zapytać jak w Urzędzie bo jak załatwialiśmy termin to Pani powiedziała,że można się po uroczystości szampana napić tylko,że ona musi wiedzieć wcześniej...No i jak wygląda całe to przedstawienie?Jest się czym stresować?

w moim urzędzie nie było mozna - ponoć burmistrz tak zarządził, to fajnie, że mozna