Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mario_netka

Zagadka matematyczna

Polecane posty

Gość Mario_netka

Tomek podał pewną liczbę naturalną. Kuba pomnożył ją przez jedną z liczb: 5 albo 6. Następnie Jan do liczby otrzymanej przez Kubę dodał jedną z liczb: 5 albo 6. W końcu Adam od liczby otrzymanej przez Jana odjął jedną z liczb: 5 albo 6, i otrzymał w wyniku liczbę 73. Jaką liczbę podał Tomek? Proszę o odpowiedź z wyjaśnieniem....

Gość Mario_netka
up up up

Gość Mario_netka
heeelp

nie ma kwantyfikatorów to upraszczam: X - nal. N (X * (5 or6)) + (5or6) - (5or6) =73 daje: (X * (5 or6)) + zbiór (-1,0,+1) (X * (5 or6)) = elementy zbioru : (72,73,74) X nal do N, jedyna liczba dająca rozwiązanie w zbiorze N to 12.

Gość Mario_netka
Zocha,ale dlaczego taaak? Tam pomnożył przez 5 lub 6. Wynik znałam, tylko jak do tego dojść?

Za doradztwo w zakresie orgazmów dostawałem chociaż "lol!" A tu taka niewdzięczność! Idę doradzać gdzie indziej.

Gość Mario_netka
Dzieeeki, a takie? Od południa do północy Mądry Kot śpi pod drzewem orzecha, a od północy do południa przebudzony opowiada anegdoty. Na drzewie, pod którym śpi Mądry Kot, umieszczono afisz z napisem: "Dwie godziny temu Mądry Kot robił to samo, co będzie robić za godzinę". Przez ile godzin w ciągu doby informacja podana na afiszu jest prawdziwa? Pododno 18 tylo dlaczego? Dziecko idzie na konkurs i robimy wspólnie tylko nie wszystkie wiem jak....

Gość kjxhnalj
Bo o 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15 16 17 18 19 20 21 22 23 sie zgadza ta teza

Gość Mario_netka
Dzieeeeki mądrusie, to kolejne: Trójkąt prostokątny o przyprostokątnych 6 cm i 8 cm wycięto z kartki papieru i zgięto wzdłuż linii prostej. Która z poniższych liczb może być polem otrzymanego w ten sposób wielokąta? Podbno 18 cm2 Czemu?

Gość Mario_netka
upupup

Z kotem 18g to prawda. Czynność, o której mowa na afiszu to może być : 12g -spania 12g - gadania jak weżniesz 12 godzin spania to aktualny jest dopiero 2g po zaśnięciu aż do 1g przed obudzeniem czyli 9 godzin. To samo z opowiadaniem . 9 + 9 godzin daje 18 :) proszę o aplauz

zadanie z trójkątem niekompletnie przedstawione, brak aplauzu, a na erotycznym może coś ciekawego?

Gość Mario_netka
Trójkąt prostokątny o przyprostokątnych 6 cm i 8 cm wycięto z kartki papieru i zgięto wzdłuż linii prostej. Która z poniższych liczb może być polem otrzymanego w ten sposób wielokąta? A) 9 cm2 B) 12 cm2 C) 18 cm2 D) 24 cm2 E) 30 cm2 Abub takie dokładnie...

Nie było aplauzu ... no dobra napisz "Cezarze jesteś boski " to wyślę rozwiazanie.

Gość Mario_netka
Napisze Cezarze jesteś boski tylko zrób mi jeszcze te 2:P, Serio dużo zrobiłam,ale z tymi leże i kwiczę:P Tylko proszę o podanie jak do tego dojść: Ela przyszła na przyjęcie urodzinowe Ani 5 minut wcześniej niż Staś, lecz 3 minuty później niż Iwona. Iwona pierwsza opuściła przyjęcie. Wyszła 2 minuty wcześniej niż Staś i 5 minut wcześniej niż Ela. Ile minut dłużej od Stasia przebywała na przyjęciu Ela? rozgrywania turnieju piłkarskiego, w którym uczestniczą cztery drużyny są następujące: każda drużyna spotyka się z każdą inną drużyną dokładnie jeden raz drużyna otrzymuje 3 punkty za zwycięstwo, 0 punktów za przegraną i 1 punkt za remis. Po zakończeniu turnieju drużyny zgromadziły odpowiednio 5 punktów, 3 punkty, 3 punkty i 2 punkty. Ile meczów zakończyło się remisem. Wówczas CEZARZE JESTEŚ BOSSSSKI

trójkąt wyjściowy na pole 6x8/2 =24cm2. czyli oodp. 30cm2 i 24cm2 odpadają. Powstały trójkąt można złożyć na nieskończenie wiele sposobów, tak aby powstał wielokąt. Maksymalne pole tego wielokąta to prawie 24cm2 ale nie 24cm2.a Minimalne to więcej niż 12cm2 bo przecież różnoramiennego trójkąa nie złożysz na pół. Zostaje tylko 18cm2 :)

Gość Mario_netka
To z przyjęciem doszłam,że będzie 8 minut, to tylko zostało to jedno zadanko i Cesarze....

Ela przyszła na przyjęcie urodzinowe Ani 5 minut wcześniej niż Staś, lecz 3 minuty później niż Iwona. Iwona pierwsza opuściła przyjęcie. Wyszła 2 minuty wcześniej niż Staś i 5 minut wcześniej niż Ela. Ile minut dłużej od Stasia przebywała na przyjęciu Ela? Warunek 1 Załóżmy,że Staś przyszedł o 18:00 - to Ela 17:55 - Iwona 17:52 Warunek 2 Iwona załóżmy wyszła o 20:00 - Staś 20:02 - Ela 20:05 Z warunku 1 : mamy 5 minut dłużej , z warunku 2 : 3 min dłużej Ela była 8 minut dłużej niż Staś

Gość Mario_netka
Abub to z przyjęciem wydedukowała podbnie do Ciebie. Trzaśnij mi Cezarze jeszcze to ostatnie:)

Gość Mario_netka
Heelp, ostatnie please:)

rozgrywania turnieju piłkarskiego, w którym uczestniczą cztery drużyny są następujące: każda drużyna spotyka się z każdą inną drużyną dokładnie jeden raz drużyna otrzymuje 3 punkty za zwycięstwo, 0 punktów za przegraną i 1 punkt za remis. Po zakończeniu turnieju drużyny zgromadziły odpowiednio 5 punktów, 3 punkty, 3 punkty i 2 punkty. Ile meczów zakończyło się remisem. To trzeba zrobić grafem albo tabelką : Trudno tu narysować. Odbyło sie 6 meczów, każdy grał 3 razy drużyny : A-5p R R W B-3p (W P P ) lub ( R R R ) C-3p (W P P ) lub ( R R R ) D-2p R R P Musiały być na pewno 2 remisy bo D ma 2p. D musiała też raz przegrać , A musiała tylko raz wygrać i 2 razy zremisować

sorki za wcześnie mi się wysłało to nie koniec

rozgrywania turnieju piłkarskiego, w którym uczestniczą cztery drużyny są następujące: każda drużyna spotyka się z każdą inną drużyną dokładnie jeden raz drużyna otrzymuje 3 punkty za zwycięstwo, 0 punktów za przegraną i 1 punkt za remis. Po zakończeniu turnieju drużyny zgromadziły odpowiednio 5 punktów, 3 punkty, 3 punkty i 2 punkty. Ile meczów zakończyło się remisem. To trzeba zrobić grafem albo tabelką : Trudno tu narysować. Odbyło sie 6 meczów, każdy grał 3 razy drużyny : A-5p R R W B-3p (W P P ) lub ( R R R ) C-3p (W P P ) lub ( R R R ) D-2p R R P Musiały być na pewno 2 remisy bo D ma 2p. D musiała też raz przegrać , A musiała tylko raz wygrać i 2 razy zremisować Sytuacja dla drużyny B (W P P ) jest niemozliwa, bo grali z innymi w meczach , w których inni uzyskali pewne remisy. Czyli sytuacja (R R R) Oztatecznie na 6 meczów 5 zakońcyło się remisem , tylko jeden mecz drużyny A i D zakończył się zwycięstwem drużyny A proszę o aplauz ....

Gość Mario_netka
Abub Wielkie, wielkie i jeszcze raz wielkie uznanie!!!:) Masz wykszłałcenie matematyczne? Cezarze jesteś wielki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:):):) Ja jestem po biologii i nauczaniu początkowym:) Matmę zawsze lubiłam,ale mimo,że zrobiłam około 30 tych zadań to te właśnie mnie przerosły.

nie mogę się ujawnić z wykształceniem bo na codzień doradzam na temat orgazmów, jakbym się przyznał jakie mam wykształcenie to jestem spalony.... Powodzenia.

Gość Mario_netka
A co ma jedno do drugiego. Można doradzać w orgazmach i być matematykiem. Ale dzięki jeszcze raz i polecam się na przyszłość