Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszłościowo mysle czy nie

taki modny temat teraz

Polecane posty

źródła geotermalne, było nawet o nich wczoraj w warto rozmawiac, wiem że zła pora na pisanie tematu ale spróbuje mam działki budowlano rolne w miescie słomniki 20 km od krakowa, tam jest jeden z dziewięciu w polsce osrodków wydobywania odnawialnych źródeł energii czyli własnie tych ciepłych wód, ogrzewają nimi nawet urząd miasta i mają chyba zamiar to dalej rozwijać bo unia daje niewyobrazalnie wielkie dopłaty do takich interesów i teraz mój dylemat : chciałabym przeprowadzić się na stałe do innego kraju i trochę kasy mi brakuje na mieszkanie na cyprze albo innym ciepłym kraju i nie wiem ; wziąc kredyt i zatrzymac działki które mają potencjał bo leża niedaleko urzędu miasta i ogólnie w życiowym centrum miasta czyli szkoła, osiedle, komisariat, osrodek zdrowia oddalone o ok 500-1000m czy sprzedać działki i jechać?

Gość Joela
ja bym wzięła kredyt i potrzymała jeszcze te dzialki.Kryzys minie kiedys i zobaczysz co sie bedzie dzialo

no ale czy to nie będzie tak, że jak temat wypłynie bo już się zaczyna robic zamieszanie (media) to ktoś inny sprzeda swoje tereny pod takie inwestycje a ja zostane na lodzie? :(

Cokolwiek nie zrobisz to ryzykujesz - wybierz mniejsze zło, na którym mniej stracisz. Ja bym sprzedała działki. Ale wybór należy do Ciebie ;)

wiem, że do mnie ale już naprawde nie mam się kogo poradzic bo wszyscy mówia : zrobisz jak chcesz... ale ja chcę zrobic tak żeby było dobrze. moze jakaś wróżka z kafe pomoże ;)

Ale tak naprawdę to nie dostaniesz jednej i prawidłowej odpowiedzi. Każdy wybór jest dobry i każdy na Twoim miejscu zrobiłby inaczej. Ja zawsze szukam trzeciej opcji, ale w tym przypadku ciężko byłoby to np komuś podnająć (gdyby było to mieszkanie czy dom, to inna sprawa). A tak to nie wiesz co Ci los zafunduje.

dzięki :) zdecydowałam, że sprzedaję! teraz tylko muszę je wystawić... nie wiem jaką cenę podac :(

ej dajcie jakąs radę, co? jakbym dała linka ze zdjeciem i prośba o ocene figury to by bylo 100 postow, a normalny temat nie ma prawa przetrwać :(

pierdolone kafe zjeby :(

to wyżej to podszyw

Gość Iryssssek
Ja na Twoim miejscu nie sprzedawałabym tej działki. Nie jestem może fachowcem, ale wiem że zapotrzebowanie na energię ze źrodeł odnawialnych w Polsce rośnie i za kilka lat za taką działkę dostaniesz dużo wiecej kasy niż teraz!! Bierz kredyt.

Gość a to ciekawe
mozesz mi powiedziec jedna rzecz? .... ja tez zastanawiam sie nad wyprowadzke w cieple kraje ale nurtuje mnie pytanie z czego tam zyc ? masz jakis plan czy opcje czym bedziesz sie zajmowac w takim wlasnie przypadku zakladajac ze na mieszkanie czy dom bedzie Cie stac na dziendobry aby kupic sobie poprostu lokum

ale ja mam niewielką zdolnośc kredytową :(

a to ciekawe : mam tam zaklepane miejsce pracy w hotelu z darmowym wyzywieniem ale dopiero od maja

Gość Iryssssek
Ja walczyłabym do końca. Naprawdę szkoda sprzedawać działkę, za ktorą za kilka lat weźmiesz kilka razy wiecej.

ale to teraz jest ten boom energetyczny, wiem że polski rzad musi walczyc o dotacje na źródła odnawialne bo z każdym rokiem dostaje kilka miliardów euro i potem musi je oddawac bo nie spelnia wymogów, kto siedzi w temacie ten wie polska przyszlośc to budowa elektrowni atomowych i te nieszczesne źródła geotermalne ja mam teren nad żródłem wydobywczym! i to jest mój problem!

nikt nie ma takiego problemu jak ja?:( a tylu tu snobów, milionerów i inwestorów... doradźcie cos mądrzy ludzie!

no halo! to temat dla bogatych ze smykałką do robienia kasy! tylu was tutaj! nikt się nie wypowie?

Gość a to ciekawe
acha w ten sposob ;) wiesz ja nie chce Ci nic doradzac napisze co bym zrobila bedac na Twoim miejscu ;) .....sprzedalabym i uciekla stad gdzie pieprz rosnie mieszkam w PL od 3 lat po wielu latach zycia w innym kraju z tesknoty czyt. glupoty zamieszkalam tu spowrotem heh ...i to co tu sie dzieje przechodzi ludzkie pojecie , i wiem napewno ze zrobie wszystko aby sie pozbierac i wyladawac np. w cieplym kraju ...wiem ze nie bedzie samych superlatyw bo zycie to zycie i rozne problemy niesie obojetnie gdzie i na jakim poziomie sie zyje ale wiem jedno tu nie chce zyc ;)...a ze do odwaznych swiat nalezy to ja bym sprzedala i wyjechala pozdrawiam

czyli mam rozumieć że tu sami bezrobotni bez zdolności kredytowych? :( niewykwalifikowani doradcy w temacie butów za 1500 zł? załamka :(

a to ciekawe ; dzięki wielkie za odpowiedź, chyba mamy podobny tok myślenia :) ale ja i tak licze na tych milionerów z kafe którzy doradzają biednym samotnym matkom żeby poszły do roboty a nie wołały o zasiłek tylko doradzili komus kto jest równy majatkiem no i ? gdzie jestescie? :(

nikt kasiasty nie zaglądnął na ten temat? to nie prowokacja

Gość a to ciekawe
heh no ale dla mnie wiekszosc przesiadujacych tu osob to zakompleksione osoby ktore wymyslaja podobne tematy do wspomnianych przez Ciebie butow aby dac upust sfrustrowanej juz fantazji ....tu Ci chyba nikt taki nie doradzi , a pomyslalas co mowi Ci intuicja? sama mowilas ze pytasz tu bo naokolo Ciebie wszyscy mowia zeby nie sprzedawac( mam nadzieje ze nic nie pokockalam) ale Ty masz jak mi sie zdaje inne odczucia , a pozatym co Ci po kasie za iles tam czasu skoro widzisz w niej teraz potencjal tzn. moze ona Ci dac nowe mozliwosci ,wydaje mi sie ze nie zastanawialabys sie nad Cyprem gdybys nie miala takiego pomyslu na siebie

a to ciekawe: no ale ja niedawno te działki dotałam na własność(po ojcu) i nikt mi wyraźnie nie mówi żebym je sprzedała tylko : zrobisz jak tam chcesz :-/ a dla mnie to żadna porada bo ja najchetniej to puściłabym je za bankę i pojechała do ciepłych krajów, nic mnie tu nie trzyma ale jak mi ktos mówi, że banka to mało i jak się pytam ; to ile ma byc? to nikt mi nie umie doradzić no a tutaj tylu bogatych wiec liczylam na ich pomysłowość i pomoc

no kochani bogaci..co jest z wami? :( pomóżcie komus kto ma w sumie tyle kasy co wy ale nie na koncie tylko w nieruchomościach :(

no i co ja mam o was myśleć? :-/

Gość kafeteriusz odlat
no chyba to co myslisz :D nikt tu nie ma takiej kasy do zagospodarowania :D idz na forum biznes center klab :P

nie osłabiaj mnie :D

Gość hiehie
a podatki płacisz? :D:D;D

Gość licz na siebie
j.w.