Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość herbatka_piramidka

Egipt wakacje

Polecane posty

Gość herbatka_piramidka

Witajcie moi drodzy, Mam takie pytanko - czy ktos z Was był na wakacjach w Egipcie? Chcialabym sie dowiedziec, jakie sa Wasze wrazenia? Jak czuliscie sie w tym kraju? Jak wyglada obsluga w hotelach ? Czy wystarczy naprawde podstawowa znajomosc jezyka angielskiego? Bede bardzo wdzieczna. Moze macie jakies praktyczne rady, ktore moglyby mi sie przydac? Bardzo bede wdzieczna za kazda wypowiedz. Pozdrawiam

Ja nie byłam, ale siostra 2 razy :) I z tego co opowiadała to: - warto wybrać all inclusive (samemu się żywić to ciężko, pozatym ze względu na skwar lepiej nie musieć się martwić o napoje) - warto zawsze mieć trochę drobnych przy sobie (najlepiej USD) i płacić napiwki - tubylcy będą na rękach nosić - warto mieć jakiś lek na zemstę faraona :P

A co do języka - podstawowa znajomość angielskiego wystarczy, ale nie zdziw się, jak obsługa hotelowa zacznie nawijać po polsku ;) oni tam naprawdę chętnie się uczą żeby klienci byli zadowoleni i napiwki dawali

A no i warto mieć jakiś strój na miasto - jednak kraj muzułmański - chyba że lubisz jak się wszyscy gapią. Czyli jakieś przewiewne dłuższe spodnie lub spódnica za kolano i bluzeczka z niezbyt wielkim dekoltem.

Gość egipt jest piękny
czesc:) Egipt jest najpiękniejszym krajem w jakim byłam. Mieszkalismy w hotelu na Sharm El Sheikk - hotel MEXICANA CREATIVE. obsługa była bardzo miła,jedzenia dużo,all inclusive bardzo bogaty.Jeśli jestes ładna blondynką to przygotuj się na podryw z każdej strony :) Ogólnie bardzo miło wspominam te wakacje. Wszystko jest tanie np litrowa cola chyba 1 dolar czy cos takiego. Inne rzeczy pamiątki,jakies głowy Faraonów tez po1,2 dolary. Pogoda? marzenie!!! codziennie około 40 stopni(ja byłam we wrzesniu) Polecam odwiedzic Kair,zobaczyc piramidy,przejażdzka na wielbładzie tez fajnie. Pamietaj jednak zeby sie targowac!!! angielski podstawowy raczej powinien wystarczyc,spotkasz się napewno z egipcjanami którzy bedą mowic po polsku np "cesc kochanie" albo " jak sie mas" hehe :) polecam!!!