Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość silwer

po jakim czasie lekarz......

Polecane posty

Gość silwer

chcialbym sie dowiedziec po jakim czasie lekarz moze stwierdzic ciaze,jesli ktos moze mi odpowiedziec na to pytanie to prosze.

Gość ja chyba tez
ja tez chce wiedziec, mam 25. dc

Gość ja chyba tez
ambrozjo, ja robilam test dzis, w 25 dc, ale nic nie wykryl. stosunek byl 7 dni temu, ale samo zaplodnienie, o ile szacuje dobrze bo dostalam plamien, moglo zaczac dokonywac sie 5 dni temu. za 4 dni chce isc do lekarza i zeby chociaz zbadal mnie ginekologicznie

Gość no to powiem tak
na pewno lekarz nie jest w stanie wykryć ciąży w 25, ni tym bardziej 7 dni po stosunku. A testy wykrywają 7 dniową ciążę, a nie ciążę po 7 dniach od stosunku. Od stosunku do zapłodnienia trochę czasu upływa, potem kolejne "trochę" do zagnieżdżenia zarodka i dopiero od zagnieżdżenia mówimy o ciąży - od tej pory po 7 dniach ciążę wykrywa test. Natomiast lekarz (dobry lekarz) jakieś 3-4 dni od stosunku (mniej więcej 5-6 tydzień ciąży - ale to dobry lekarz, z dobrym sprzętem, Zwykle potwierdzają około 8 tygodnia, jak już słychać bicie serduszka.

Gość no to powiem tak
miało być rzecz jasna: Natomiast lekarz (dobry lekarz) jakieś 3-4 TYGODNIE od stosunku

Gość ja chyba tez
ok, zrobie test 14 dni od stosunku, a do lekarza i tak musze isc. tak czy siak w razie ciazy usg lekarz wykonalby za pare tygodni. nie ukrywam ze wariuje tkwiac w domyslach i nie moge uczyc sie do sesji

tak dokładnie miałam na myśli 7dniową ciążę, a nie 7 dni po stosunku, tylko po zapłodnieniu :) a jeśli chodzi o bycie mamą to fajna sprawa jest :)

Gość ja chyba tez
przeczytalam ze mozna zrobic test 2-3 dni po skonczonym plamieniu. najwczesniej i tak pewnie wypadnie w przyszly czwartek lub piatek

Gość jojojjjj
do lekarza niema co wcześńiej niż 6-8 tydzień bo wcześniej odeśle z kwitkiem i powie że on sam niestwierdzi tego jednoznacznie i tylko zamiesza w głowie - lepiej poczekać troche i zrobić bete - ona najlepiej potwierdzi ciąże