Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakochana w fiacie

rodzice chca mi kupić samochód

Polecane posty

Gość zakochana w fiacie

Mam 18 lat i właśnie zdałam prawojazdy, rodzice chcą mi kupić auto do 5000 zł, oni proponują Corsę albo Polo, a ja chcę FIATA 125p, wiem że do 5000 można kupić FIATA z lat 70 w dobrym stanie. Znam się na samochodoach bo dziadek miał warsztat i się tam wychowałam, teraz ucze się w technikum samochodowym więc poradzę sobie z zabytkiem. Poprostu jest to auto moich marzeń FIAT 125p z lat 60 lub 70, z czerwoną tapicerką. Oni chcą mi zrobić prezent ale ja nie chcę takiego prezentu. Jak namówić ich na FIATA, którego w przyszłości chciałabym odrestaurować.

Gość może tak...
Powiedz że chcesz mieć zabytkowy samochód, że przecież to samochód ich młodości :P, poza tym jeśli wpiszesz taki samochód do ewidencji pojazdów zabytkowych nie płacisz żadnych składek ani nie masz przeglądów ;). A w końcu to Tobie ma się on podobać nie im :) Powodzenia w pszekonywaniu!

_>poza tym jeśli wpiszesz taki samochód do ewidencji pojazdów zabytkowych nie płacisz żadnych składek ani nie masz przeglądów a tak poza tym to nie mozesz jezdzic tym samochodem, tylko pare razy w roku na zloty:P:P