Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nusia lady zoja

Proszę was kobietki o pomoc.

Polecane posty

Gość nusia lady zoja

Martwię sie tym że jestem w ciąży. Chcę wybrać sie do ginekologa tylko nie wiem gdzie sie zapisać czy moge isc za kasę z NFZ czy prywatnie? I iIe kosztuje wizyta u gina prywatnie? I czy jest zalezna od tego jakie badania bedzie musiał wykonać? Proszę odpowiedzcie mi bo nie mam pojecia. Z góry dziekuję.

Gość nusia lady zoja
Błagam was ja nie mam o tym pojecia. Nigdy nie byłam u ginekologa.

Koszt wizyty roznie, pewnie okolo stowy, zalezy czy lekarz ma tytul profesora czy nie (jest to roznicowane w kilnikach). co do badan, to mysle ze prywatny czy panstwowy lekarz zleci podobne badania, tylko powinnas pamietac, ze jak masz od prywatnej gin, to raczej bedziesz za nie musiala zaplacic...

jak masz ubezpieczenie to mozesz na nfz ale zanim pójdziesz do lekarza polecam wybrac sie do jakiegos labolatorium i zrobic test z krwi beta hcg- koszt około 25-30 zł nie trzeba byc naczczo. idziesz i mówisz ze chcesz beta hcg a potem do lekarza jesli wyjdzie ze to ciaza a jesli nie to juz jak chcesz...

Gość dorcia33
Zal gdzie u n as w 3-miescie na pomorzu wizyta kosztuje 100 zl i obbejmuje zwykle badanie i usg dopochwowe.

Gość nusia lady zoja
Czyli płacę tylko za badania na ktore mnie skieruje? Czy za samą wizyte tez? Bo nie rozumiem. Ja nawet jak nie jestem w ciazy to chce odwiedzic gina. Chociazby po tabletki anty.

Placisz za wizyte u gina. Usg to roznie, niektorzy maja w gabinecie i robia, w innym przypadku bedzie to odrebna wizyta. Plus badanie krwi, moczu.... Ja chodzilam do Lux Medu. Dopoki nie mialam stalej karty, placilam za usg, za wizyte u gin, za badanie krwi. Potem wszystko mialam za darmo w ramach karty.

Gość nusia lady zoja
A możwecie mi polecić jakiegoś gina w Poznaniu?

Gość nusia lady zoja
e glupie zdziry prosilam o pomoc a tu glpie pizdy glupoty mi wpisaly

Gość Jessica For Ever
Nikt ci głupot nie pisze tylko prawde. Zrób test i bedziesz wiedziała czy jestes w ciązy. A jesli to wczesna ciaza to moga byc problemy z wymacaniem jej przez lekarza. Czy pójdziesz na nfz czy pryw nie wazne, zawsze jest to samo. Kiedy powinnas miec miesiaczke?

Gość dorcia33
Kob ieto ales ty zacofana jeszcze pyskujesz!!

zależy od tego czy masz kasę czy nie. jeżeli stać Cię na prowadzenie ciąży prywatnie - musisz się liczyć z tym, że prowadzenie całej ciąży ze wszystkimi badaniami kosztuje wiele tysięcy zł (znajoma która mieszka w Białymstoku zapłaciła za opiekę w całej ciąży w sumie ponad 6 tys zł). jeżeli Cię nie stać, popytaj znajomych lub poszukaj na forach internetowych opinii o lekarzach państwowych w swoim mieście.

jakie kilka tysięcy? kobieto!!! ja chodzę prywatnie całą ciążę do lekarza, za wizytę płacę 70 zł , w tym wliczone usg na każdej wizycie . za badania płacę ok 10- 20 zł miesięcznie . więc sobie policz i nie strasz innych dziewczyn. a opieka i czas poświęcony przez lekarza nie ma porównania z lekarzem w przychodni.