Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Brzydula30

Czemu ludzie biora slub?

Polecane posty

No wlasnie od dawna mnie to zastanawia Czesto slysze bierz bo zostaniesz stara panna:D

Gość 33399789
z dzieckiem

Nie wiem. Może dlatego, że pod wpływem chemii nie potrafią myśleć długoterminowo. Kierują sie okresową euforią. Traktuja to jako dowód miłosci, wspólnotę i jednak jako przypieczętowanie związku.

Gość 33399789
Nie, zostaniesz stara panną z dzieckiem, o to chodziło.

kiedys slub byl obrzedem. kiedys obrzedy byly waznym elementem ludzkiego zycia. dzisiaj jest inaczej.

Nie, zostaniesz stara panną z dzieckiem, o to chodziło. A to juz jestem stara panna zdzieckiem{cool]

Nikt nie chce zostac na starosc samotny , bez opieki itd. A slub daje jakas nikla szanse ze do tego nie dojdzie :)

Gość zakładasz topik
żeby samą siebie przekonać, że dobrze zrobiłaś czy jak?

Tak zdanie innych najwazniejsze Chce sie przekonac,ze dobrze zrobilam postanawiajac,ze zostane stara panna:P

Gość ale masz dylemat
oglos im (rodzinie) przed wielkanoca ze przyjdzieszze swoja nowa partnerka a poza tym ze postanowilas wybrac sie na odwyk

"kiedys slub byl obrzedem. kiedys obrzedy byly waznym elementem ludzkiego zycia. dzisiaj jest inaczej" zapomniales dodac ,ze bardziej zyli po katolicku i z godnie z przykazaniami Teraz slub najczesciej jest bo panna wpadla a jak to wyglada panna z dzieckiem ?🖐️ przynajmniej to zauwazylem po znajomych :D

Gość Hehe..
I slubuje Ci milosc,wiernosc,oraz to,ze Cie nie opuszcze az do smierci! Drugi raz sie nie nabiore hehe:)

Gość zakładasz topik
to czemu zadajesz pytanie jak nie interesuje Cię zdanie innych? zakładasz, że wszelkie odpowiedzi z góry wyśmiejesz? :)

a jak to wyglada panna z dzieckiem prawiczek to ja juz nie wygladam:P na mnie nie patrzec:D

Gość Hehe..
Wysmiewam swoje,a innym zycze powodzenia:)

sluby nie odbywaly sie tylkow kosciele katolickim. mialem na mysli raczej obrzedy celtyckie czy pierwszych slowian.

"a jak to wyglada panna z dzieckiem prawiczek to ja juz nie wygladam na mnie nie patrzec" Bardziej mi chodzilo co znajomi sobie pomysla o rodzinie takiej :o Ale zaznaczam tak ja to odbieram nie bylem w takiej sytuacji i malo prawdopodobne ,ze bede :D

Zadaja glupie pytania a czemu Slubu nie wezme na przekor wszystkim Po i po co?

"Po i po co?" Odpowiedz jest stosunkowo prosta jesli sie nie przejmujez opiniami ludzi , znajomych , rodziny. A sama takowej potrzeby nie odczuwasz to tez sensu nie widze :D

Gość zeby narobic fot
zeby wybawic sie na weselisku zeby widziec szzcesliwe miny rodziny znajomych zeby poczuc co to znaczy byc panna mloda itp itd

chcesz zyc bez slubu - to twoj wybor. a innym nic do tego. jesli chca umoralniac, niech jada na misje do chin. albo do innego iranu.

zeby wybawic sie na weselisku zeby widziec szzcesliwe miny rodziny znajomych zeby poczuc co to znaczy byc panna mloda itp itd A pozniej i tak obgadaja:P A co mnie znbajomi?Ich szczescie nie jest moim i odwrotnie:D A panna jestem,mloda sie czuje:)

Gość Hehe..
Slub to deklaracja,poswiecenie sie drugiej osobie.Szkoda,ze nie wszystkim sie udaje:(

"Slub to deklaracja,poswiecenie sie drugiej osobie.Szkoda,ze nie wszystkim sie udaje" Nie gadaj deklaracje mozesz i bez slubu jesli masz silna wiez z partnerka . a dwa zalezy o jakim slubie mowimy koscielnym , cywilnym , konkordatowym :D

Jezeli chce sie z kims spędzić życie, nie trzeba do tego papieka . W obecnych czsach raczej dziecko nie będzie z tego powodu prześladowane przez rówieśników, a to najważniejsze.