Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Brzydula30

Czemu ludzie biora slub?

Polecane posty

"no bo jak mnie moze papier z kims zwiazac" Koscielny troche wiaze , za duzo bieganiny zalatwiania a powodzenie nie pewne :o

Koscielny daje pewnosc:D No Praeiczek to moze zmienie zdanie i wezme;) Aha tylko nie wiem czy moge:(

Gość frufru
nie chcesz nie bierz. inni biorą bo chcą. nad czym tu się rozczulac?...

Gość depeszka15
Zeby dzieci mialy stabilna rodzine - ojca i matke. Zeby trzymac ich w ryzach- zawsze inaczej jek zdradzasz dziewczyne niz zone . Zeby DZIECI mialy poczucie bezpieczenstwa. Tak drodzy panstwo-dla DZIECI.

Nienawidzę wesel, dzieci raczej mieć nie będę (a już na pewno z wpadki), wierzę w Boga niekoniecznie katolickiego, a ślub chcę wziąć z miłości. Ślub to ceremonia, nie papierek. Fakt stania się oficjalnie rodziną to przyjemna korzyść. Ale co ludzi powiedzą? Mam to głęboko w dupie, na swoją ceremonię nawet moich rodziców pewnie nie zaproszę. Czy wszystko co robi się w życiu musi być logiczne? A jak ślub niczego nie zmieni, to także nie zaszkodzi, a więc przeszkód nie widzę tak czy inaczej. Po prostu wierzę w instytucję małżeństwa, chcę przeżyć magię chwili (niekoniecznie w sukni za 5 tysięcy), przypieczętować kilka lat związku czymś bardziej wzniosłym od leżenia do góry brzuchem po kolacji. Czymś niecodziennym, czymś ważnym, czymś co szanuję. A to jak do tego podchodzą inni, w myśl zasady, że mam zdanie innych głęboko w poważaniu, po prostu mnie nie interesuje. Powód? Brak powodu, zwyczajne pragnienie. Każdy ma swój system wartości i w określony sposób postrzega świat. W jakim obrządku też nie ma dla mnie specjalnego znaczenia. Licz się fakt, chwila. Reszta to są tylko środki do celu.

No inaczej, jak zdradzasz dziewczynę, to z żoną przecież, jak żonę to z dziewczyną. Dwie różne kobiety :P

ja myślę,że ludzie często biorą śluby żeby ułatwić sobie sprawy urzędowe.Podobno jak ludzie żyją w konkubinacie to niektóre sprawy ciężej im załatwić (np.w banku,jakichś urzędach etc.) niż osobom po slubie.Np. w razie wypadku "dziewczyna" może nie zawsze zostać wpuszczona do poszkodowanego bo w świetle prawa to ona jest obca.żonę wpuszczą.nie jest tak?

Gość kto się wypowie
upup

Brzydula zgadzam sie z toba jakies odjechane wesela na 200 osob pokazowa przed rodzina po co? nie jestem zwollenniczka slubow - kiedys ktos mi dowalil ze to dlatego ze chce byc wolna jak ptak i robic co chce bez ograniczen, bedac z kims z zwiazku nie musze byc wtedy wierna - szok!! nigdy tak o tym nie myslalam niewiem czy slub to wiernosc gwarantuje - z tego co slysze to nie

zalezy co kto lubi moja kolezanka miala wesele na 300 osob i to byla jej najlepsza impreza bo ma ogromna rodzine i do tego bardzo sa wszyscy zgrani nie kazdy kto robi na 300 osob chce sie pokazac po rpostu jest to dobra okazja zeby wszyscy sie spotkali