Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość halabala

Robicie prawo jazdy w ciąży???

Polecane posty

Gość frufru
ja uważam że lepiej żeby za pierdołę oblali niż przymykali oczy, bo przez taką pierdołę w ruchu drogowym ktoś może zginąć...

Gość ye546syay7w47y
Ja jestem w 6 miesiącu, brzuch już widać, zdawałam już 2 razy prawko i na razie bez skutku. Nie zauważyłam, żeby była taryfa ulgowa, zreszta nie liczę na to. Trasę za pierwszym razem też dostałam bardzo daleką i rzadką, nie było więc na luzie. Egzaminator tez nie był za bardzo miły i rzucał jakieś dziwne komentarze. Ja uwazam, ze ciaża nie jest wymówką a jeśli potrzebujesz taryfy ulgowej ze względu na ciążę to powinnaś poczekać do po porodzie z egzaminami.... Ciąża to nie jest wymówka. Nikt nie zmusza, zeby akurat w takim czasie robic prawko.

ja zdawalam (od razu zaznaczam ze mialam juz wczesniej 2 prawka z 2 roznych krajow poza PL). Zdalam tydzien temu w czwartek, jestem w 39 tygodniu. Zdawalam od konca stycznia, udalo sie....za 4 razem i to pewnie tez dlatego ze powiedzialam ze nie ma szans tym razem sobie nie pozwole i sie klocilam z egzaminatorem. Za 1 razem poszlam dla jaj obczaic co i jak, jezdzilam godzine po miescie (byla 20;00 )facet ewidentnie szukal wymowki. Za 2 razem czekalam godzine na egzamin (losowanie komputerowe) bylam po badaniach, stwierdzilam ze piernicze, nie chce zdawac, wylozylam sie po 2 minutach na placu. I dobrze , bo egzaminator stary dziadek zaczal mi robic wyklad ze jestem nieodpowiedzialna ze zdaje w ciazy (poczatek 8 miesiaca juz wtedy), ze nie dbam o dziecko, ze pozaluje itp. Szkoda ze juz kamery byly wylaczone...Za 3 razem zrobilam cos czego nigdy nie robie: tzn zaufalam innemu kierowcy ktory mnie niby wpuszczal (zwolnil, mignal swiatlami) jak zaczelam wjezdzac na jego pas koles jednak stwierdzil ze mnie nie pusci i zaczal przyspieszac= wymuszenie pierszenstwa. Ostatnim razem nie dalam sie , mimo tego ze egzaminator mnie podpuszczal (a nie powinna pani byc na prawym pasie? a napewno? ). Jazda znowu godzina 19;00 snieg walil z deszczem wiec warunki paskudne. Koniec koncow stwierdzil ze jezdze fajnie, ze go przekonalam i wynik pozytywny. Podsumowujac to nie, ciaza nie pomaga w zdaniu prawa jazdy powiedzialabym ze na niektorych dziala nawet jak plachta na byka...

Ja robiłam prawko w ciąży pierwszy egzamin miałam w 6 ms ,który niestety został oblany na totalnej bzdurze ,ale udało sie za drugim razem na koncu 7 ms... myśle,ze zaden egzaminator nie da forów tylko dlatego,ze widac brzuszek wrecz przeciwnie wydaje mi sie ze cisna jeszcze bardziej bo wiedza,ze kobiety przychodzace z brzuszkiem mysla,ze niektóre rzeczu ujda im na sucho...

Gość Iiiilllljjaa
Ja zdałam prawo jazdy pod koniec 6go miesiąca za szóstym razem w WORD Radarowa w Warszawie, egzaminator nie zwracał uwagi na mój brzuszek. Nie było żadnych forów. Sam egzamin był dość stresujący, ale udało się :) Ogólnie te egzaminy są dużym stresem no i sytuacji na drodze wiele, ale lepiej robić w ciąży i nauczyć się jeździć niż potem - gdy kilkumiesięczny brzdąc nie daje nam spać nocami i jesteśmy zmęczone. Powodzenia dla wszystkich jeżdżących Mam Ciężarówek! Nie poddawajcie się :) Za którymś razem się uda!