Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samotnie wychowujacy tatus

co na blizny dla niemowlaka i pare innych pytanek.

Polecane posty

1. co polecacie na blizne dla niemowlaka 8 miesiecznego ?? blizna jest od sklaecznia nie od popazenia. 2. czy mozna takiemu dzidziusiowi dawac paroweczki, wiem ze parowki to sam odpad ale sa przeciez te jedynki. czy to zwykła parowka (z odpadow) tyle ze ładnie zapakowana ???

Na bliznę może "cepan " ale przeczytaj ulotkę , czy można stosować u małych dzieci . Parówki -moim zdaniem -absolutnie nie .Pozdrawiam :)

Parówki dopiero jak dziecko skończy rok i tylko te przeznaczone dla dzieci. O bliznę zapytaj lekarza lub w aptece.

Gość odradzam parówki
córka mojej kolezanki jadął parówki cielęce (przed roczkiem jeszcze) i dostała sepsy od tego... było z nią kiepsko

ooooo parówkozercom mowimy stonowczo nie !!

Gość Anialisa
Może z parówkami daj sobie spokój Tato, bo to zły nawyk żywieniowy, który jest powszechnie stosowany, a jest to niezdrowe jak cholera! Zawiera masę tłuszczu i żadnych wartości odżywczych. Jeśli dziecko ma ząbki, to kup mu jakąś delikatną i chudą kiełbaskę drobiową - są takie, z normalnego mięsa, mało przyprawione i bardzo smaczne. Musisz tylko poszukać.

zabki :) wczoraj własnie zauwazyłem ze juz jeden czuc a inny widac ze wychodzi.

Gość Anialisa
No to gratulacje Tato! Koniecznie zapisz daty wychodzenia ząbków w pamiętniku dziecka (jeśli takiego nie masz, to szybko kup w Empiku czy Kolporterze), jak mała podrośnie, to będzie miała taką swoją, własną kronikę:)

Gość Anialisa
bo to córeczka jest, prawda?

tak sliczna Zuzaneczka

Gość na bliznę po szyciu
4 szwy na czole w szpitalu dziecięcym zalecili mi smarowac alantanem plus - bardzo dobry i spokojnuie będziesz mógł smarowa, bo można stosowac go już u niemowląt. co do parówek - może 8 miesięcznemu dziecku bym nie dała, powyżej roczku już dawałam i od czasu do czasu jemy. mój młody uwielbia też np pasztet, dlatego czasem go dostaje. wszystko w granicach rozsądku. my tez nie powinniśmy jeśc chipsów i popijac ich colą ;)

Gość No to u mnie podobnie
cepanem smarowałam przed rokiem życia jeszcze, na bliznę po oparzeniu