Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sylwiusinek_20

Jak przyjąć pierwszą tabletkę po miesięcznej przerwie?

Polecane posty

Gość Sylwiusinek_20

Bardzo Was kochane prosze o pomoc:*:* Zawsze powtarza się, że po roku brania tabletek należy zrobić przerwę (chociaż miesiąc). Tak też zrobiłam:) Noi teraz pojawia się pytanie - chcę znowu przyjąć tabletkę (Regulon) ale w tym miesiącu nie pojawiło mi się krwawienie. Wiem, że tak bardzo często jest. W trakcie tej domniemanej przerwy wiele kobiet nie ma krwawienia, ale chodzi mi oto, jak wziąć tą pierwszą tabletkę? Normalnie robi się to w pierwszy dzień miesiączki, a jak ja jej nie mam??:>

Gość miesieczna przerwa
to bzdura!!! Kto Ci takich glupot naopowiadal?!

Gość miesieczna przerwa
przez miesiac tylko rozregulowalas organizm jakas sensowna przerwa jest jakies 3 miesiace, chociaz i to slyszalam bez sensu

Gość Sylwiusinek_20
Mój ginekolog:) Ale jeśli można to proszę o odpowiedź na moje pytanie - czy mam przyjąć tabletke w "byle" który dzień? czy jak?

Gość miesieczna przerwa
i gdzie się "zawsze powtarza"? gdzie ty to dziewczyno wyczytalas? :| na forum? Boże. Edukacja seksualna mnie przeraza w tym kraju

Gość miesieczna przerwa
Zmein lekarza :O:O

Gość Sylwiusinek_20
Nooo... cóż kontaktowałam się ze swoim ginekologiem, i tak mi powiedział (jakiś rok temu).

Gość Sylwiusinek_20
No chyba jedyne wyjście... :)

Gość miesieczna przerwa
rób co uważasz, ale ja apeluję żebyś to skonsultowala z kims jeszcze i to koniecznie!

Gość Sylwiusinek_20
No właśnie kurcze nie wiem zupełnie co mam robić. Bo niby logicznym byłoby przyjąć tabletkę w jaki kolwiek dzień, nobo jak... ehh:( W życiu nie byłam tak bezradna, jeśli chodzi o sprawy ginekologiczne.

Gość miesieczna przerwa
Rozregulowałaś organizm przez miesiac dlatego nie masz krwaiwienia poczekaj z tymi tabletkami. daj sobie czas, az organizm nie wroci do normy

Gość mamabenia
jesli chcesz byc zabezpieczona od pierwszej tabletki to powinnas postapic jak przy pierwszym opakowaniu tzn wziac w pierwszy dzien miesiaczki. skoro już robisz tą przerwe to poczekaj az organim sie troche wyreguluje i dostaniesz okres, a narazie się zabezpieczajcie globulkami, prezerwatywami (gdybyś wzięła tabletkę teraz to i tak musielibyscie zastosowac dfodatkową ochrone przez min. 7 dni ! )