Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mistyczna

Podzielmy się nasza wiedza!

Polecane posty

Ile jest tu osób które interesuja sie parapsychologią i zjawiskami niewyjasnionymi? Porozmawiajmy na naprawde ciekawe tematy. Możecie pisac do mnie pytania a ja, jako ze juz conajmniej 2 lata w tym siedze postaram sie odpowiedziec ;-) Odpowiadam tylko na te normalne pytania a nie głupie żarty

Gość oytka
co jest po smierci?

To bardzo ogólne pojęcie i każdy odczuwa to inaczej. Ja powiem tak: Po śmierci czeka na nas nowe życie a miedzy stanem życia i śmierci widzimy to co robilismy dobrego i złego. I na podstawie wyciagnietych wniosków rodzimy sie na nowo tam, gdzie wybraliśmy sobie.

Gość NiedzielaZimowa
Powiedz mi czy Ci którzy odeszli od nas są w jakiś sposób z nami?czy nas słyszą? czy słyszą nasze prośby, a jeśli tak, to dlaczego nam nie pomagają? nie mogą? nie chcą? a może ich z nami nie ma?

Gość mnnnn
rodzimy sie na nowo na ziemi, czy jak?

Gość qjdkajsduherf
jakiego wyzanania jestes?

to co bedzie po śmierci z nami sie działo...o ile cokolwiek bedzie lezy tylko w naszej wyobraźni,,,zwykle chcemy tego czego nie mielismy tu na ziemi ..zwykle sa to nasze pragnienia zwykłe ziemskie pragnienia

Gość halooooooo

O, super temat, bo ja właśnie mam pytanie. W mojej obecności bardzo łatwo psują się rzeczy, często jakby \"same\". Podczas kiedy używam przedmiotów zgodnie z przeznaczeniem albo nawet tylko lekko ich dotknę. Wczoraj gdy odkręcałam kran w kuchni, wyskoczyła wylewka. Nawet jej nie dotknęłam.Pamiętam też taką sytuację, już dawno temu, że wzięłam do ręki (normalnie, delikatnie) szklaną maselniczkę moich rodziców, ale z takiego grubego, porządnego szkła. I ona dosłownie pękła mi w dłoni na kawałki. Zrywają mi się też wcale nie przetarte sznurówki, ramiączka na mnie pękają... Co to jest?

Gość ozdobińska
po śmierci nic nie ma twoje ciało sie rozkłada w grobie przy pomocy robaków

Najpierw do NiedzielaZimowa: oczywiscie że są. Jeżeli naprawde nas kochali to nigdy od nas nie odejdą. Ich cząstka zawsze bedzie w twoim sercu a druga czastka bedzie zawsze obok ciebie. Myślę że nie tyle nas słyszą, co wiedzą co chcemy im powiedziec. Napewno rozumieją nasze prosby i pomagają ci. Nie zawsze bedziesz wiedział że ci pomogą a jednak... to zrobią ;-) Np ile razy szedłes ciemna uliczką i nikt na ciebie nie napadł? Bo ktoś kto cie kochał czuwa nad tobą ;) Oni są wszędzie w tobie i obok ciebie i nigdy cie nie opuszczą a kiedy przyjdzie czas, powitaja cie z otwartymi ramionami Odpowiedz do mnnnn: Po prostu pod nową postacią ludzką. twoja pamiec jest tak jakby kasowana by łatwiej było ci funkcjonowac w nowym zyciu Odpowiedz do qjdkajsduherf Jestem świadoma że nad nami istnieje duża dobra energia któa sprawuje nad nami pieczę

Ja też się tym interesuje. głupie pytania zadajecie:D co do tego co się dzieje po śmierci mistyczna ma rację, ale nie ma pewności , że reinkarnacja istnieje. Jest natomiast pewnośc , że istnieje życie po śmierci, tak więc nawiązując do pytania o naszych bliskich umarłych, oni nas widzą, słyszą, pomagają , a moga nawet cały czas byc tuż obok nas. dosłownie! Są dusze które po śmierci błąkają się po naszym świecie, nie wiedząc dokąd pójśc.. tak naprawdę nigdzie nie jesteśmy sami... 🖐️

mistyczna -powiem krótko jestes nawiedzona,masz pewnie za dużo czasu i zamiast zajmowac sie czyms pozytecznym i praktycznym koncentrujesz sie na nic nie znaczacych....głupotach

Gość ozdobińska
wszyscy kochają i są przepełnieni miłością, zmarli czuwają :-) to brzmi jak bajka na dobranoc dla 4 letniego dziecka :-)

Gość ejjjj
i bedziemy sie tak odradzac i odradzac non stop pod inna postacia? skonczy sie to kiedys? troche przerazajace

extinct Tak. reinkarnacja jest nawet udowodniona ale to kwestia naszej wiary Maskopatol Nikt tego dokładnie nie wie. Ale nauka jest po to by nam w tym pomagac a ten kto potrafi patrzec i wyciagac wnioski, zrozumie. kretka83 Możesz miec po prostu bardzo silne pole energetyczne wokół siebie czyli tak zwaną aurę. Może podswiadomie jestes zła na cos i ta energia rosnie i dzieją sie takie rzeczy. Amant wszech czasów k. odwetowa Hmm?

Gość ozdobińska
to po świcie łazi już miliony bilionów dusz jak się błąkają bo nie mają gzie pójść ci pierwotni z jaskiń też ?

ejjjj--> ludzie twierdzą , że odbędziemy tyle praktyk (życ) ile jest potrzebne, aż będziemy idealni i wyeliminujemy największe blędy. jak juz to się uda, to dopiero wtedy będziemy sobie żyli wiecznie, w spokoju i błogości :)

Ciekawa teoria. Czy mogę się tego jakoś pozbyć? Gdybym znalazła np. obiekt mojej złości (choć nie wiem, co to miałoby być) i "pogodziła się" z nim, czy to by przeszło? Czy bioenergoterapeuta mógłby mi coś więcej na ten temat powiedzieć?

Chorzowska Masz rację, to oczywiste ;-) Milo mi że tez sie tym interesujesz. w dzisiejszych czasach ludzie tak mało wiedzą o rzeczach niematerialnych... Szoke Dlaczego myslisz ze jestem nawiedzona? ozdobińska Ależ nieprawda. Są również złe istoty które chcą nam zrobic krzywde. Nie ma tylko dobra. Zawsze jest zło ejjj Myślę że kiedy zrozumiesz że przeszedłes przez życie jak prawdziwy dobry człowiek bedziesz mógł odpocząc. A nawet jesli nie... to przeciez nie pamietasz nic z poprzednich zyc wiec to nie bedzie problem.

Gość ozdobińska
wyobraż sobie że uprawiasz sex z mężem albo chłopakiem w nocy i dusza zmarłej babci albo pradziadka patrzy trochę krępujące :-O

Gość NiedzielaZimowa
Mistyczna, powiedz mi jak to jest: rodzice moi już odeszli; bardzo ich kochałam.A od pewnego czasu bardzo żle dzieje mi się w życiu; głównie chodzi o sprawy materialne ( zupełnie nie z naszej winy), powiedz mi czemu nie czuję w takim momencie ich pomocy? czemu nie dostałam od nich jakiegoś ostrzeżenia żeby uważac na ludzi, którzy mnie wyrolują? Powiedz dlaczego inni, którzy żyją "ponad stan" mają wszystkiego aż nadto, a inni ciągle tylko walczą i walczą żeby jakoś przetrwac?

kretka83 Swojej wury raczej nie zmniejszych. Rodzisz sie z nia. Ale chetnie bym poznała jakiego charakteru jest twoja aura. Ozdobińska No wiesz prztocze ci cytat z mojej ulubionej książki Sagi o ludziach lodu. I Klaus zapytał - I oni bedą się patrzyc na mnie nawet w tedy gdy bede... w sypialni? - Nie, w tej chwili przykryją oczy chmurką

ozdobińska, może i tak byc. Ale są ludzie medium, których zadaniem jest uśwaidomic te duchy, powiedziec im, że mają iśc w stronę światła itp. Bo często te dusze nawet niewiedzą , że umarły, szczególnie jeśli śmierc przyjdzie nagle. i to dlatego te duchy przychodzą do swojego domu np i okazuje się, że nikt ich nie słyszy i duchy "straszą". czasem świadomie , a czasem nie. one po prostu nie mogą się pogodzic z tym , że umarły.

Gość ozdobińska
dyskusja sie robi bardzo przyziemna i płytka pytania typu a dlaczego zmarła kochana mama nie powiedziała w co zainwestować a dlaczego zmarła babcia nie ostrzegła przed kupnem wadliwych butów a dlaczego mi ciężko i nie pomogą a dlaczego kochanego kotka przejechał samochód żenada :-O takich pytań każdy ma 200

NiedzielaZimowa Moja droga to czasem nie jest takie łatwe dla ducha przyjsc i pomóc. Czasem muszą miec jakiegos posrednika by sie z toba porozumiec. Kogoś, kto ich usłyszy. myślę że powinnas iśc do psychomanteum. to taki ktos kto posadzi cie przed lustrem i zostawi sama. Po jakims czasie zobaczysz kogos kto nie zyje a kogo kochałas. I oni ci pomoga

Mistyczna, mam to po mamie :D a potrafisz widziec aurę? ja robilam takie cwiczenia, byłu\y już takie pierwsze, male efekty, ale później się zniechęciłam, bo pomyślałam, że będę też widziała aurę duchów, a tego bym nie przeżyła:D Ja mam te książki o tych ludziach lodu, ale ich nie czytałam. czy one są na temat parapsychologii itd??