Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zainfekcjonowana

syrop z cebuli

Polecane posty

Gość zainfekcjonowana

czy podawalyscie swoim dzieciom syrop z cebuli? jakie rezultaty?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość swerrr
bardzo dobre, mój syn był ciągle tym leczony

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja równiez lecze tym syropkiem dzieci (nawet w tej chwili) :) Nie ma lepszego syropku :))))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość polt
jak długo go można przechowywać ? i jaką dawkę stosujecie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a jakl go robicie? znalazlam chyba 5 rónych przepisów ja zrobiłam tak- 250 gram obranej posiekanej cebuli zmiksowałam, do tego 250 gram cukru i 250 miodu i litr wody i gotowałam około 45 min az powsatał syrop. jest paskudnie słodki ale córce smakuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość swerrr
mnie zalecił znajomy lekarz, to było dawno temu, bo syn ma 23 lata, i wtedy nie można było tak kupic syropu więc kroiłam cebulę, zasypywałam cukrem, ząbek-dwa czosnku pokrojonego kładłam w zakręconym słoiczku na kaloryfer, zapach nieprzyjemny,później już kupowałam gotowy syrop. Ten znajomy lekarz stosował metodę, że antybiotyki tylko w skrajnych przypadkach,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość swerrr
robiłam codziennie bo niem można go długo przechowywac.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
aja słyszalam ze 3 dni moze stac w lodówce po 3 dniach nowy trzeba zrobic.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja robiłam codziennie.Bałam się ze sfermentuje czy co :) Siekałam drobno cebulę,zasypywałam odrobiną cukru,przykrywałam.Potem tylko wymieszałam i gotowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mamani podczas gotowania zabijasz wszystkie lecznicze zwiazki. Ja go robie od lat: srednia cebula pokrojona w kosteczke. Do sloika wsypuje warstwami. Warstwa cebuli, warstwa cukru. Zostawiam na noc w cieplym miejscu. Rano zlewam powstaly syrop i do lodowki. Podaje lyzke stolowa cztery razy dziennie, az do wyczerpania. Starszym dzieciom robilam tez inny syrop. Sok cytrynowy (cytryna wymyta w goracej wodzie) z miodem. Ilosci wg smaku. U mnie to mniej wiecej pol na pol. Razem wymieszac i tez kilka razy dziennie po lyzce stolowej. Do syropu z cebuli mozna tez dodac jak jedna z was napisala czosnku, ale to dla tych, kto toleruje. Mojej starszej corce od czosnku brzuszek bolal.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tresska
Wlasnie dzisiaj sobie zrobilam syrop i mam pytanie. Ja zasypalam drobno pokrojona cebule cukrem. Czy jezeli zamiast cukru uzylabym miodu, to rowniez cebula puscilaby sok?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość swerrr
tak jak napisalam dodawałam jeszcze ząbek - dwa pokrojonego czosnku do tej cebuli,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość swerrr
a kładłam sloiczek na kaloryferze ponieważ w ciepłym miejscu cebula szybciej puszczała sok (cebula też drobno posiekana, jak najdrobniej)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A do czego potrzebny jest cukier w tym syropie ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Cukier po to żeby cebula puściła sok, no i do smaku, który i z cukrem jest dość kontrowersyjny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×