Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Szparaga_ja

Przestępcy mają rzadkie imiona-ciekawy artykuł

Polecane posty

buhaha to Nelik bedzie przestępcą... trudno szykuje mi sie los matki bandyty :P:D:D:D

Gość ojojojojojo
on nie musi być przestępcą i tak już pokrzywdzony imieniem.Jeszcze na niego Lelek mówcie to już w ogóle będzie pięknie do chłopca pasowało

"lelek"? wlasnie kiedys sie zastanawialam nad tym "pokrzywdzeniem imieniem" i postanowiłam zrobic ankiete. znalazlam na naszej klasie 10 mezczyzn/ chłopców w róznym wieku i napisałam do nich wiadomosc, ze jestem mama małego Kornelka i ze zdaje sobie sprawe z tego ze to imie jest małopopularne i czy mogli by mi napisac jak im sie zyje z tym imieniem czy im utrudniało zycie, jak na nich wołali w szkole i w rodzinie itd... widocznie trafiłam na samych szczesciarzy bo wszyscy odpisali ze imie im pomaga znalesc dziewczyny lub pomogło spotkac zone, ze poznaja dzieki niemu ludzi bo kazdy kto to slyszy zatrzymuje sie na chwile i pyta "jak? konrad?" a potem juz łatwiej o nawiazanie znajomosci :) niektórzy pochodzili z rodzin gdzie całe rodzenstwo nosiło odwazne imiona, inni byli "wybrancami rodziców" :) w szkole mówili na nich "nelik" "nelek" "kornelek" albo poprostu kornel. i kazdy mi pisał ze jego imie mu sie podoba i ie chciałby innego :) i to mnie utwierdzilo w tym ze to dobry wybór. skoro osoby noszace to imie i to nie 10 czy 12 lat ale 20-40 lat nie maja znim problemów i je zwyczajnie lubia o znaczy ze nie skrzywdziłam swojego dziecka, a jesli ktos - taki jak ty kolezanko na pomaranczowo, bedzie mial w stosunku do imienia mojego syna takie dziwne pretensje to swiadczy tylko o poziomie tej osoby i o niczym innym. pozdrawiam

Gość mloda mamusia..
Mamani nieprzejmuj sie .............. głupota ludzka niezna granic to oczewiscie chodzo o ojojojojo,czego to one niewymyslam

Gość ojojojojojo
ja nie mówię,że skrzywdziłaś dziecko imieniem.Krzywdzisz,że tak je zdrabniasz .Tak jak mówisz ty ,tak mówi rodzina,znajomi,koledzy w szkole itp.Po kij dawać dziecku na imię Kornel a mówić nelik?

a po kij dawac aleksandra i mówic ola? bo to sa zdrobnienia których sie uzywa na codzien i tyle :O)

nie taka minka mi wyszła jak powinna byc miała byc taka :D

Gość samiku
MaMami - jesteś wyjątkową idiotką. Kobiety, co mają tak nasrane w mózgu jak ty, po prostu nie powinny mieć w ogóle dzieci.

Gość moj punkt widzenia
ze niby dlaczego jest idiotka? :o to ze powiedzmy wiekszosc przestepcow ma nietypowe imiona nie oznacza ze kazde dziecko o nietypowym imieniu bedzie nim, bez sensu, przeciez to zalezy od wychowania, otoczenia itp

Gość fkfkfkfk
Młodzi chłopcy w wieku dojrzewania, którzy noszą niepopularne imiona, mają większą skłonność do przestępstw niż ich rówieśnicy o imionach popularnych - dowodzą naukowcy na łamach "Social Science Quarterly". To są mamuśku, badania naukowe, te swoje możesz sobie do dupy włożyć.

Gość kakaala
"Zdaniem badaczy, samo imię nie jest przyczyną skłonności do przestępczych zachowań. W grę wchodzą tu często czynniki dodatkowe, takie jak patologiczna rodzina, niski status socjalny i ekonomiczny" Co potwierdzałoby teorię, że dziwaczne imiona dzieciom nadają ludzie głównie z rodzin patologicznych.

znam inne madre badania naukowe- w zeszlym roku było glosno ze dzieci urodzone jesienia i zima sa madrzejdze od tych urpodzonych latem- badania naukowe buhahaha... mysle ze naukowcy powinni sie skupic nad badaniami, które maja jakis cel i sa przydatne, a nie pierdolami które nic nie wnosza... bo niby co? według tych badan zeby nie było przestepczosci powinnismy wszystkich chłopców nazwac burek? moze takie zarzadzenie wprowadzic? i do tego rodxzic tylko zima :P

Gość gramów a nie gram
to chyba w 90% sie sprawdza...niestety :(