Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 malinowapolewa

Problem

Polecane posty

Go艣膰 malinowapolewa

Witam!!! Sama nie wiem od czego zacz膮膰... Mam 25 lat i strasznie zniszczone z臋by. Problem m贸j zacz膮艂 si臋 ju偶 w dzieci艅stwie. Moja dentystka, do kt贸rej chodzi艂am b臋d膮c dzieckiem, doprowadzi艂a mnie do takiego stanu, 偶e musia艂am wyl膮dowa膰 w szpitalu i przejsc zabieg czyszczenia zatoki. Przez to wszystko teraz strasznie boje sie dentysty, ciagle umawiam sie na wizyte, ale jak juz nadchodzi ten dzien to ja poprostu panikuje i strach bierze gore nad zdrowym rozs膮dkiem. Jakies 3-4 lata temu mia艂am naprawd臋 pi臋kne z臋by, a teraz... :oops: :???: Tragedia. Z przodu nie jest zle, nie widac ze tak u mnie fatalnie z zebami. Ale ty艂 ju偶 wygl膮da nieco gorzej. Mam braki w uz臋bieniu, brakuje mi 5-ciu z臋b贸w. Ja naprawd臋 nie chce wygl膮da膰 jak dziewczyna Shrek'a. Jak o tym pomysle to poprostu zaczynam p艂akac, bo to dla mnie bardzo wazne miec zdrowy i ladny usmiech, ale strach wygrywa. Moze wyda Wam sie to smieszne, ale ja nie potrafie przekroczyc progu gabinetu dentystycznego, a do tego jeszcze ten ogromny wstyd. Chyba bym sie pod ziemie zapad艂a jakbym mia艂a pokazac moje uzebienie. Pewnie by sobie pomyslal, ze taka elegantka a do takiego stanu doprowadzila swoje zeby. Wstyd!!! Wiem, ze im dluzej bede zwlekac tym bedzie gorzej... :sad: Nie wiem jak z tego wybrn膮膰...

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 malinowapolewa
:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 samiku
Masz 25 i nie masz 5 z臋b贸w? To ja ci co艣 powiem. Za 5 lat nie b臋dziesz mie膰 kolejnych kilku i tak dalej. Czyli w okolicach 40-tki to ju偶 tylko bedziesz sobie mog艂a sprawid膰 sztuczn膮 szcz臋k臋. Do tego chcesz si臋 doprowadzi膰? Nie wiem, czego ty si臋 boisz. No chyba tylko konsekwencji finansowych. Bo poza tym lekarz daje znieczulenie i nie czujesz NIC.

Udost臋pnij ten post

Wiem, 偶e Ci ci臋偶ko, ja te偶 panicznie boj臋 si臋 dentysty. Musisz si臋 jednak przem贸c. Boisz si臋 b贸lu czy samego dentysty?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malinowapolewa
Boje si臋 b贸lu i dentysty....:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malinowapolewa
Jest mi strasznie wstyd :( Pozatym z臋by zacz臋艂y mi si臋 psuc w ci 膮偶y

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ghjkl
w dzisiejszych czasach bac si臋 dentysty? Sa bardzo dobre znieczulenia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malinowapolewa
jestem teraz tez w ci膮zy-nie dostan臋 nawet znieczulenia.A wiem ,偶e z臋by kt贸re maja ubytki szkodz膮 ca艂emu organizmowi :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malinowapolewa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malinowapolewa
tamte 5 z臋b贸w sama sobie wyrwa艂am palcami :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sweetGie
tez sie balam strasznie zreszta nadal mam dziwne skurcze zoladka jak dojdzie do mnie zapach z gabinetu.. ale po tym jak w tamtym roku mialam wyrywane 3 osemki chirurgicznie hakami z dziasla to juz sie duzo mniej boje ;) NIC nie bolalo naprawde! teraz sa takie znieczulenia ze nic nie czujesz ;) a braki w uzebieniu maszna nadrobic wstawisz sobie zabki fakt to kosztowne ale chyba czasami wartoodzalowac? :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malinowapolewa
W艂asnie chce sobie te z臋by wstawic....A problem teraz polega na znieczuleniu :( nie dostan臋 bo jestem w ci膮偶y :( i co ja mam zrobic???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Joela
Lekarz moze ci wyleczyc zeby w narkozie ale z reguly strach ma wielkie oczy -ja potrafie nawet na fotelu przysn膮c .Nie zwlekaj z wizyt膮 bo moze byc tylko gorzej .Z zebami jak z ci膮z膮 samo nie przejdzie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zembowa wr贸偶ka jedna
Co? Palcami wyrwa艂a艣? No to mo偶e masz rozchwiane dzi膮s艂a i protezka si臋 nie utrzyma.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malinowapolewa
Mam zamiar zrobic implanty(na raty bo mnie nie stac) Mozna leczyc narkoz膮 w ciazy??????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zembowa wr贸偶ka jedna
Do implant贸w to inaczej sie wyrywa, 偶臋by wyrywa chirurg specjalnie szlifuj膮c ko艣膰 :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malinowapolewa
Mozna leczyc narkoz膮 w ciazy??????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 samiku
Kobieto, to ty chyba masz paradontoz臋! Nawet zjedzony przez pr贸chnic臋 z膮b dobrze si臋 trzyma, i korzoni trzeba usuwa膰 pod znieczuleniem kleszczami! Ty masz jaki艣 bardzo powa偶ny problem! Implanty - ty chyba nie wiesz, co mowisz. Koszt jednego implantu to ci臋偶kie tysi膮ce, poza tym najpierw przygotowuje si臋 ko艣膰 i wszczepia implanty, dzi膮s艂o si臋 zaszywa, czeka p贸艂 roku, czy si臋 przyjm膮, a dopiero potem osadza si臋 na nich z臋ba!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 samiku
Nie nie mo偶na stosowa膰 narkozy w ci膮偶y i wiesz, co jak tyle czasu z tym chodzi艂a艣, to mo偶e jeszcze wytrzymasz te kilka miesi臋cy. Ale ja na twoim miejscu posz艂abym pokaza膰 dzi膮s艂a denty艣cie, bo wyci膮ganie z臋b贸w palcami 艣wiadczy na pewno o chorobie dzi膮se艂 a to zapewne mo偶na zacz膮膰 leczy膰 od zaraz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malinowapolewa
samiku ja jestem juz tak bardzo przera偶ona 偶e nie wiem co mam robic... :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malinowapolewa
jutro zadzwonie do stomatologa i mam nadzieje ze sie odwa偶e pojsc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malinowapolewa
Czy mozecie mi polecic jakiegos stomatologa z okolic 艂odzi kt贸ry robi wszystko bezbole艣nie???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malinowapolewa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 na fakt
Wiem tylko, 偶e implant贸w nie wszczepia si臋 pacjentom z chorob膮 dzi膮se艂, gdy偶 implanty po prostu si臋 obsun膮, rozchwiej膮. Ale mo偶e da si臋 zrobic mostek? A mo偶e po prostu polecz dzi膮s艂a, s膮 specjalne preparaty, nawet leki, dentysta ci wypisze i g艂owa do g贸ry.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oXxXxXxXo
masz faceta bez 5 z臋b贸w ???????

Udost臋pnij ten post