Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie o jedzenie min

ile jedza,waza i mierza wasze 2 i pol latki?

Polecane posty

Gość mama z Bydgoszczy
Córka waga urodzeniowa 4120g, 59 cm Dziś 2 lata i 8 m-cy wzrost: 97 cm i 16,5 kg. Nie wygląda grubo, ale w rurki też nie wejdzie ;-) Z jedzeniem problemu nie ma żadnego. Oczywiście są produkty, których zwyczajnie nie lubi ;-) Ze względu na to, że dzieci wychowuję samodzielnie i nie pracuję zawodowo, staram się przygotowywać posiłki i z jak najmniej przetworzonych produktów. I tak, pijemy głównie herbaty ziołowe (cała rodziną), wieczorem kiedy mąż jest w domu przygotowuje sok z sokowirówki (dziś jabłko/burak/imbir) A to przykładowe menu z dzisiaj: śniadanie: kanapka z szynką + jajecznica na parze z 1 jaja II śniadanie: cały banan podsmażony na maśle lub jeżyny/jabłko obiad: makaron ze szpinakiem i łososiem podwieczorek: budyń jaglany słodzony daktylami kolacja: kaszka Na ten tydzień mam zaplanowaną jeszcze w ramach obiadu: *pizze z sosem szpinak+czosnek+śmietana, serem kozim i pomidorkami koktajlowymi *rosół wołowo-drobiowy *naleśniki z sosem z pomarańczy *kasza kus kus + filet kurczaka w sosie indyjskim (mleczko kokosowe+cynamon+curry) Niestety ubolewam nad tym, że nie chce jeść surówek, nie lubi marchwi (przemycam jedynie w zupie i soku), no i niechętnie pije wodę - niedługo sezon na owoce, będę robiła kompoty. Słodycze lubi, ale nie ma ich w zasięgu wzroku, więc się sama z siebie nie domaga :-) pzdr

Gość gość
waży 12kg i ma 90cm śniadanie pół bułki z masłem, kilka plasterków dobrej kiełbasy, 2 liście sałaty i papryka II śniadanie banan i kilka migdałów obiad zupa, często bez mięsa II danie 2 ziemniaki, udko, brokuł jabłko płatki owsiane na mleku z łyżeczką masła z 2-3razy dziennie pierś zanim wyjdę do pracy (ale nie zawsze) po moim powrocie z pracy i przed spaniem xxx mleko krowie pije od niedawna i czasami dostaje na zmianę jogurt ale lubi też zupy mleczne z płatkami owsianymi ryżowymi, kaszą kukurydzianą, jaglaną czasami zje samą zupę z mięsem i u nas zawsze pełno warzyw, na zmianę daję do zup ryż, kaszę gryczaną lub jęczmienną, do picia wodę, wodę z miodem lub rooibos z przewagą samej wody niestety prawie codziennie je słodycze np. 2 kostki czekolady pół jajka niespodzianki itp. Chleb je raz dziennie, czasami zamiast chleba makaron zwykły lub razowy, często kolacje na ciepło, na śniadania jajka, ser lub kiełbasę czasami zupę mleczną.

Gość gość
mama z Bydgoszczy --> nieźle gotujesz, pozazdrościć tylko czasu:) ja niestety pracuję i nie mam nawet siły coś wieczorem ugotować

Gość gość
Mnie też podoba się jadłospis i czas znalazłabym mimo pracy i innych zajęć ale zdrowa i urozmaicona dieta, to też dość wysokie koszty.