Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dylematwycieczkowy

Kreta/Rodos czy Egipt?

Polecane posty

Gość dylematwycieczkowy

Witam mam pytanie, Czy moglibyście doradzić mi na który urlop lepiej się wybrac? Nie bylam w zadnych z tych miejsc. Moze ktos ma doswiadczenie i udzieli rad, czego sie mozna tam spodziewac? Jakies cenne wskazowki? Bede bardzo wdzieczna za kazda odpowiedz :)

Gość umpalump
w Egipcie jest dobrze

Gość dylematwycieczkowy
moze ktos jeszcze?

Gość odcien rozu
moja mama byla i na rodos i w egipcie 2 razy. dla niej zdecydowanie egipt!!! zamierza nawet znowu tam poleciec.

Gość depppp
na Krecie, jeśli ktoś nie ma w planach wycieczkowania, jest strasznie nudno- przynajmniej ja byłam w takim miejscu, jakby życie stało w miejscu, upał niesamowity i zero wiatru... czesc- Heraklion. w Grecji byłam na Chalkidiki i Stavrosie, bardzo fajnie, ludzie przyjaźni i otwarci, gorąco ale jednak wiaterek był wiec dało sie żyć. Ale najmilej wspominam Tunezję (Nabeul), moje najlepsze wakacje. W Egipcie nie byłam ale teraz bym sie bała...

Gość depppp
ale jeśli chodzi o zasłyszane opinie znajomych, to Egipt polecany:)

Gość caaaarole
Egipt to syf, totalny syf! na ulice nie wyjdzesz bo beda cie za reke szarpac zebys tylko cos kupila, zapomnij o spacerku wieczorem! Tylko Grecja! Rok temu bylam na Krecie, a 2 lata temu w Egipcie.. nie ma nawet mowy o porownywaniu tych miejsc, TYLKO GRECJA!

Gość no bo
grecja jest droga, euro i te sprawy, a w egipcie jak masz dolary to jestes panem

Gość w PARALI
W Grecji był ktoś z was , podobało wam sie ??

Gość takatrochę
Byłam w Korinos, 4 kilometry od Paralii. Paralia to miejscowość typowo rozrywkowa: mnóstwo ludzi, knajpek, imprez, dyskotek. W Korinos z kolei cisza i spokój: co kto lubi:)

Gość depppp
w Tunezji też ciężko wieczorami z przejsciem przez ulicę.... ale i tak było super:) pod tym wzgledem Grecja jest b. spokojna. oj aż zateskniłam za Grekami:)

Gość w PARALI
ale jak plaża w Parali ?? piaszczysta, czysta woda, ja wybieram się tam 18czerwca

Gość takatrochę
Piaszczysta, czysta. Można kilometrami iść plażą w każdą stronę, aż do kolejnych miejscowości.

Gość pan bałagan
podobno najlepsze kutasy są o smaku kebaba więc tylko Turcja !

Gość ollinka135
Byłam na Krecie i w Egipcie z wymienionych ;) Polecam Egipt :)

Gość pan bałagan
w Egipcie też pewnie da się jakiegoś kebaba skręcić .

zalezy czego sie spodziewasz. Ja uwielbiam klimat grecji, jest niepowtarzalny. Natomiast z drugiej strony uwielbiam rowniez nurkowac i kiedy mam mniej kasy na wyjazd nurkowy, to wybieram wlasnie egipt, bo bardzo tanim kosztem mozna zobaczyc piekne rzeczy.

Gość pan bałagan
Grecja to kraj pacanów , uwaga na pstrykanie fotek za to można trafić do pudła ! zwłaszcza jak ktoś robi fotki pod wodą ! w wielu miejscach obowiązuje całkowity zakaz fotografowania.

Gość curcylka 36
Nigdy do Egiptu!Raz bylam wiedzialam i nigdy wiecej,zar bijacy z nieba o 23 w nocy 35stopni ,jak niema wiatru to katastrofa,chyba ze lubisz nurkowac,ale i nurkowanie sie znudzi,poza tym niemozna ciagle nurkowac,Jestes tam skazana na pozostanie na terenie osrodka,bo jak wyjdziesz to cie na kazdym kroku wciagaja do sklepow zeby cos kupic,wszedzie nagabywanie ,goraco i brudno,ja bylam w Hurgadzie a tam jest syf i jedna wielka budowa,stretne miasto.strach tam byc. Wole zdecydowanie tam jechac gdzie jest cywilizacja i odpowiedni nie tak szokujacy klimat i ze wszytkich panstw w ktorych bylam najlepiej wspominam Wlochy.Jest cudnie,bajecznie wrecz.hmmm najlepiej na Ligurysze Riwiere,jest na gorze wloch,blisko San Remo,Monako.cudo1 z jednej strony morze,z drugiej strony Gory.Jesli wybierasz sie samochodem to polecam,bo widoki niesamowite zapieraja w piersi.Przez Alpy;Tunele.miedzy innymi tunel Gotharda najdluzszy w europie.

Gość jestem tez zainteresowana
dziewczyny, a powiedzcie, jakie macie doswiadczenia jesli chodzi o egipskie warunki hotelowe? Chodzi mi o jedzenie i obsluge. A pozatym, jaka macie opinie na temat miejscowych? Czy oprocz "zachecania" do zakupów, zdarzyla sie Wam jakas nieprzyjemna sytuacja? Czy ktos Was niegrzecznie zaczepiał? Ja sie tego bardzo obawiam chociaz lece z narzeczonym, ale duzo slyszalam. Ja dosc rzucam sie w oczy - mam jasne i dlugie wlosy. Obawiam sie jakichs natretnych gadek, na ktore nie bede umiala odpowiedziec, bo angielski znam tyle co nic... :/

Gość jestem tez zainteresowana
bardzo chcialabym zobaczyc egipt jednak obawiam sie tego co mowicie - ciaglych zaczepek i nagabywania na cos. A na Krecie mozna gdzies sie fajnie pobawic? Chodzi mi o jakies dyskoteki sklepy. No i co warto tam kupic?

Gość sliwka wybuchowa
serdecznie dziekuje za odpowiedzi :)) i czekam na kolejne :)

Gość zzzazaZs
niezaleznie od tego dzie finalnie sie wybierzesz warto postawic na konradtravel, posrednicza w kupowaniu tanich lotow

Gość WojtuniekWawa
Rodos średnio, egipt męczący Zdecydowanie grecka Kreta! Byłem i tu i tu i turcja mi się nie podobała w ogóle. Wcześniej jednak warto pocztac o najciekawsze atrakcje http://turystyka.wp.pl/gid,11238605,title,kreta--najciekawsze-atrakcje,galeria_zdjecie.html