Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gruba ptyśka

wystające żeberko u niemowlaka

Polecane posty

Gość gruba ptyśka

moja corcia za dwa tygodnie skonczy 6 miesiecy. urodzila sie w 36tc wiec prawislowo mialaby 5mc. ladnie ronie i przybiera na wadze. wazy 7kg. zaczyna sie juz podnosic i wszystko byloby ok gdyby nie to, ze zauwazylam u niej wystajace zeberka. szczegolnie lewe. jest taka grubiutka a mimo todolne zeberka wystaja - nie sa plaskie, tylko takie wlasnie wystajace. bardzo sie martwie. od ukonczenia 1m-ca zycia dostawala 2krople witaminy D dziennie. jakies 1,5m-ca temu przeszlam na mleko modyfikowane i dostawala witamine D jakies dwa razy w tygodniu. teraz sie boje, ze to moze byc krzywica... ciemiaczko jest juz male, wiec z ta witamina juz raczej nie przesadzac, ale to zeberko... mial ktos podobna sytuacje??? bardzo sie martwie.

Gość wiesz cooooo
Ja nie dawalam w zasadzie wit d, tylko sporadycznie bo takiego zdania byla moja lekarka - ze skoro jest na modyfikowanym to nie podawac bo latwo o przedawkowanie. Tez ma jedno zeberko bardziej widoczne no i ta sama lekarka mowi zeby sie tym nie przejmowac, tzn. tak juz bedzie i nie mowila ze to jakis moj blad... No sama nie wiem, moze powinnam byla dawac mu wiecej wit D, Ty dawalas, wiec moim zdaniem nie masz co sobie wyrzucac. A co mowi lekarz?