Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolitka27

dlaczego Krakowianie nie lubia Warszawiaków?

Polecane posty

Gość isanka*
Może i masz rację:) Może ktoś z Krakowa w środku:D :D

Gość limekk
Kraków hejnal gra tak wita mnie i nie przenoscie nam stolycy do Krakowa i tyle w temacie ;-)

Gość xxzxcuzx
to się ma we krwi. ja jetsem z Krakowa i nie ma drugiej rzeczy, której bym nienawidziła tak samo jak Warszawy!

Jak trzeba mieć posrane w głowie, żeby wynajdywać taki temat przez wyszukiwarkę i jeszcze nie móc się oprzeć potrzebie napisania jak to się nienawidzi Warszawy. Idź se rosół ugotuj. :classic_cool:

Gość Alienz
Nie wiem o co wam chodzi z Warszawą... mieszkam tu od dziecka i jestem zadowolony, że mogę mieć kontakt z ludźmi z całego kraju a czasami odwiedzi i ktoś zza granicy. Taki kontakt wzbogaca. Planowałem odwiedzić Kraków, ale jak czytam te komentarze to mi się odechciewa, chciałbym normalnie spędzić wakacje a zastanawiam się czy mi wolno...

Gość gość
Bo Krakowianie są jak reszta Polaków, która też nie lubi Warszawiaków.

Gość gość
Częste są niestety antypatie między miastami bliskimi i jakoś tam konkurującymi. Przykładowo Toruń z Bydgoszczą, Elbląg z moim Olsztynem. Jednak poza konkursem jest powszechna niechęć do Warszawiaków. Bardzo rzadko bywam w Warszawie, ale z Warszawiakami się jednak stykam (na ogół "niestety"). Ciekawe, że na ogół mało kiedy można się zorientować skąd ktoś, a tylko Warszawiacy promieniują warszawskością. Nawet niekoniecznie numerami rejestracyjnymi, choć na widok "W" odruchowo zwalniam i spieprzam na pobocze. Wolę tego czegoś nie mieć za plecami. Epizodyczne rozmowy na ten temat są bezsensowne. Jazdę chamską uważają za sprawną i nie ma gadania z "głupkiem z prowincji". Nieszczęsna moda powoduje, że wykupują na Warmii i Mazurach wakacyjne posesje. Łatwo ich zauważyć, bo zachowują się jak Anglik wśród Hindusów, albo dowolny Biały w murzyńskiej wiosce. Tylko czekać jak zaczną nam płacić lusterkami. W rozległej rodzinie mojej Żony mamy także Warszawiaków z dziada pradziada. W powojennej Warszawie, wśród napływowej większości, czują się jak niedobitki Rzymian wśród Germanów i Wandali.

Gość gość
Mieszkam w Krakowie od 6 miesiecy i moge powiedziec, ze Krakusy nikogo nie lubia. Wyzej s... niz d ... maja :)