Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hookmeup

Rumieńce,trądzik,alergia?!

Polecane posty

Gość hookmeup

Mam 16 lat. Od 2 lat zauważylam ze bardzo często się rumienie. Na początku było to bardzo sporadyczne(myślałam że to alergia), jednak od kilku miesięcy staje się to nie do zniesienia! Najczęściej rumnienie sie w sytuacjach stresowych, egzaminy itp. Jednak nie to jest takie najgorsze,bo rumienice udaje mi się ukryć pod bazą i dużą ilością pudru. Kilka dni temu pojaiwły mi się okropne małe krostki na twarzy,którym towarzyszył rumień. Znikło po 2 dniach. Zauważyłam że to juz było tak ze 3 razy. Wysyp krost, które po 2-3 dniach samoczynnie znikają. Nie miałam nigdy przyszyczy,trądziku więc może ktoś wie co to takiego? Moja twarz wtedy wygląda strasznie bo niedość że jest wysuszona, to jeszcze tych krost nie bardzo da się ukryć! Zastanawiałam się czy to nie trądzik różowaty ... Natomiast moja mama mówi że to alergia. Juz sama nie wiem! Czekam na odp!!

Gość podobnie.........
czesc :) ja tez mam rumience, raz lżejsze raz mocniejsze, mocne gdy mi gorąco w sytuacjach stresowych, po zjedzenieu pikantnych potraw a najbardziej wlasnie gdy sie zawstydze, ale nie mam zadnych krost, nic nie szczypie ani nic . mam poprostu cere naczynkową, nie podoba mi sie to ale cóż... wyprobowalam wiele kremow, bardzo drogich... ale jakos mi nie idzie. moze troszke lepiej ale nie za bardzo ;/ tez mysle ze to tradzik rozowaty ale poprostu idz do dermatologa i zobacz co ci poradzi, nie sadze ze to alergia... specjalista cos doradzi... daj znac jak idzie. pozdrawiam :)

Gość podobnie...........
tez slyszalam nim ale nie moge go znalesc w zadnej aptece.. ;/

Gość kilcia
Ekstrakt z kasztanowca jest dobry na naczynia krwionośne, ale uważajcie ma kolor zielony lub żółty i jeżeli skóra jest sucha to nie da się go fajnie rozsmarować i potem zostają zielone lub żółte plamy na skórze. To nie wygląda ładnie. Ja polecam krem do cery z trądzikiem różowatym Ziaji. Kosztuje niewiele (ok.11 zł), a efekt taki jak po stosowaniu tych drogich (svr, laroche posay, avene, pharmaceris, ivostin,vichy).Także polecam. Wiem co to za problem dobrać odpowiedni krem do naszego typu skóry.Ja sama choruję na trądzik różowaty i wypróbowałam wszystkie te kremy, które wymieniłam wcześniej.

Gość gina g
może to zae stresu

Gość kosmetyczka3205
Polecam krem RUBORIL dostępny w aptekach (koszt ok.60zł) bardzo dobry, po zaaplikowaniu kremu rumieńców nie będzie:) Blada twarz - miałam ten sam problem i ten krem zdziałał cuda:)! Do pielegnacji takiej cery polecam krem z Bielendy (seria kasztanowa) na dzień i na noc, koszt jednego kremu 7-8zł. Mają zielonkawy kolor- delikatnie maskują naczynka i rumieńce. Gdy jest zimno na dworze polecam nie tylko pod makijaż - krem ochronny z bambino. Koszt ok 5zł. pozdrawiam!

Gość kilcia
Ja też sprawdziłam Ruborir i zgadzam się z Tobą kosmetyczko3205, ale jest dużo tańszy (Ziaja na trądzik różowaty), a o wiele tańszy. A co do rumienia po Ruborirze, to nie zgadzam się z Tobą, u mnie nie maskował rumienia, skóra i tak się przegrzewała (a miał nie przegrzewać się). Ja osobiście używam i polecam krem Ziaja na trądzik różowaty, krem z filtrem i po nim skóra na prawdę staje się bledsza i nie piecze.

Rumieńce i trądzik to w Twoim wieku ciągle norma. Alergia w dojrzewaniem już chyba ma mniej wspólnego - radziłbym zbadać się u lekarza. Trądzik i alergię łagodzą różne naturalne preparaty, np. ekstrakt z mikroalg, który dostaniesz jako "immulina". Mimo wszystko wizyta u lekarza nie zaszkodzi ;)

Polecam krem Plante System, cena do 50 PL trudno znaleźć aptekę, która to ma ale pozostaje apt. internetowa

Gość kilcia
Rumień i do tego trądzik nie jest normą. Może wskazywać na poważne choroby skóry. Na pewno to nie jest trądzik zwykły. Podejrzewam,że chodzi tu o trądzik różowaty lub toczeń (oby nie ta druga choroba,jest groźną chorobą zagrażającą życiu).Konieczna jest wizyta u dobrego dermatologa i właściwe rozpoznanie i leczenie.Pozdrawiam.