Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zuzanna9090

Cholesterol - jak obniżyć

Polecane posty

Gość gość
Skuteczna metoda na obnizenie cholesterolu: - korzen chrzanu - czosnek - cytryna - woda Zrobic papke z kazdego produktu po rowno i jesc po 1 lyzce 3 razy dziennie przed jedzeniem. Dziala rewelacyjnie. Polecam tez picie swiezego soku z aronii, 1 szkalnka dziennie.

Gość gość
Witam ;) zgadzam się z tym sokiem z aronii ;) jak najbardziej na tak ;)

Gość gość
Zły cholesterol można obniżyć tylko i wyłącznie poprzez odpowiednie odżywanie . Czyli stosowanie się do piramidy żywienia , 5 posiłków dziennie , 1,5 litra wody , + suplement diety np . Gold Omega 3 . Podwyższa dobry cholesterol a obniża ten zły.Pozdrawiam

Gość gość
srali muchy bedzie wiosna szczegolnie te omegi pomagaja jak umarlemu kadzidlo :) przepraszam to moze ja z innej beczki acz pokrewnie nie mam problemu z cholesterolem, wszystko w normie. mam mega podwyzszone trojglicerydy. przestzrgam diety nie jadam pieczonego, smazonego zazywam te omegi sregi, jem ryby, ze az mnie czasme mdli, nie pije alkoholu, oczywiscie ruch podstawa i....oscyluje w granicach 700-800 a uprzedzam, ze od ponad roku jestem pod opieka uroczej pani metaboliczki z racji malo skutecznej terapii ale ona jakos i tak na mnie mocna nie jest

Gość gość
http://www.mocneserce.pl/5,7/aktualnosci,naturalny-hit-w-walce-z-cholesterolem.html polecam poczytać tutaj, apropos cholesterolu, bo to tak że każdy ma problem, a nie wiadomo co z tym zrobić konkretnie, a oprócz diety samej to warto rzeczywiście sięgnąć po jakiś suplement, sama mam gold omega 3, bo to zawsze wspiera i serce i cholesterol, a to akurat przewa znie jest ze sobą mocno związane

Gość kastka
dieta i ruch to najwazniejsze. można się wspomagać suplementami - ja tak robie bo biore gold omega 3 - raz dziennie i starczy!

Gość gość
miałem wysoki cholesterol , doczytałem się że płatki owsiane obniżają cholesterol, zacząłem jeść po 9 łyżeczek surowych płatków owsianych dziennie i cholesterol mam w normie, ja jem surowe bo gotowanie niszczy witaminy, jem płatki owsiane górskie, takie ponoć są dobre,popijam wodą i jest ok

Gość gość
Ja korzystam z diety od dietetyka i bardzo mi pomaga :) Dodatkowo robie badania i labolatoria i wyniki badań czesto patrze na tej stronce: ttp://www.badania-medyczne.pl/category/badania-laboratoryjne-blisko/ polecam robić badania na krew, żeby kontrolować czy wszystko było ok

Gość ziemonek
Generalnie to zastanawiam sie nad suplementacja jakos mi sie wydaje, ze mam problemy z cholesterolem co prawda nie robilem jeszcze badan ale znam pierwsze objawy tego problemu podobno jest taki suplement jak eoparol ktory znacznie pomaga na cholestelor czy to prawda?

Gość Sinulka

na obniżenie cholesterolu to ja piję kombuchę - jest smaczna, ma rózne smaki i przede wszystkim sporo wartości odżywczych. Moim zdaniem na prawdę warto spróbować takiego środka!

Gość Anita

Od dłuższego czasu borykam się z kępkami żółtymi powiek. Stosowałam na to jakieś maści ale jednak potrzebny był zabieg. I dobrze , że się na niego zgodziłam bo teraz jestem już po zabiegu i wyglądam super. Znalazłam bardzo dobrego lekarza  i polecam dr Agnieszki Mielnik-Mierzwińskiej z Kliniki Bona Dea w Krakowie

Gość wegetarianka

Mi cholesterol spadl odkad przestalam jesc mieso. W sumie nie byl to moj cel, ale jak zrobilam badania krwi to sie okazalo, ze mam idealny cholesterol, a zawsze mialam podwyzszony. Jem nabial, ale w nieduzych ilosciach.