Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość v.m.

Zwykły krem nivea dobrą odżywką do rzęs?

Polecane posty

Gość v.m.

jak w temacie. uzywała któraś z was moze kremu nivea, tego najzwyklejszego w niebieskim pudełku do rzęs? :D kolezanka ostatnio zdradziła mi swój sekret dotyczący jej pięknych rzęs - podobno używa własnie najzwyklejszej nivei :D ale mnie się jakoś w to nie chce wierzyc... myslicie , ze mnie wkręca? A moze rzeczywiscie nie jest to zły pomysł ? słyszałam o różnych zastosowaniach tego kremu, ale czy sprawdza się tez w wypadku rzęs, lepiej niż odżywka? (z odżywkami niestety mam złe doświadczenia :O)

Gość v.m.
up:D

Gość nie wiem nie powiem Ci
Ale uzywam tego kremu na codzien do pielegnacji twarzy.Moim zdaniem to najlepszy krem a nie jakies wymysły

Gość zwykły krem nivea
raczej wolałabym nie próbować, najlepszy jest olejek rycynowy do kupienia w aptece za 2zł

Gość v.m.
a ten olejek sprawdza się? bo kiedyś używałam, ale szybko się zniechęciłam, po kilku dniach :P Ale być może spróbuję jeszcze raz...

Gość zwykły krem nivea
u mnie się sprawdza, rzęsy są grubsze i ciemniejsze, przez to wydają się dłuższe. Moje znajome również sobie chwalą. Na efekty trzeba poczekać nawet do dwóch miesięcy, ja już po miesiącu je zauważyłam ale warto było :-D

Gość mala mi PPPPPP
a rzesy nie beda lepkie, tluste i poklejone?????

Gość zwykły krem nivea
będą ale olejek stosuje się na noc, przed pójściem spać a rano się zmywa ;-)

Gość v.m.
po dwóch miesiącach? 😭 a ja jestem w gorącej wodzie kąpana, nie wytrzymam tyle czasu :( :D

Gość v.m.
ehhh i jak to "wydają się być dłuższe"? to nie sa dłuższe a tylko wydają sie takie być? :( mojej kolezance naprawdę się wydłużyły...tylko coś nie sądzę , ze po Nivea... pewnie czegos innego używała a mi specjalnie taki kit wciska 😠

Gość v.m.
aha, dzięki:D to ja spróbuję jeszcze raz moją przygodę z olejkiem rycynowym, może tym razem wytrwam dłużej:D

Gość olej
polecam rycyne, do kupienia w kazdej aptece, miesiac smarowania i rzesy są gęste a nawet dluzsze:)

Gość gdgsd
trzeba wlac olej do pustej buteleczki po odzywce i "malowac" szczoteczka rzesy - tak bedzie wygodnie.

Gość v.m.
ehhh trzeba najpierw miec to opakowanie:P szkoda że sobie żadnego nie zostawiłam, ale cóż nie pomyslałam o tym...

Gość aga3453
a ja muszę przyznac się ze kiedys stosowałam nivea własnie na rzęsy i mi pomogło , na serio! miałam dłuższe rzesy i takie błyszczące :)

Gość jolciaaaawer
napewno bedzie lepszy niz ten olejek rycynowy.. przynajniej nie podraznia

Gość adasdsdmarialowiew
a smarujecvie rzesy tym tak grubo czy jak?

Gość 09ui8h
14:54 [zgłoś do usunięcia] nie wiem nie powiem Ci Ale uzywam tego kremu na codzien do pielegnacji twarzy.Moim zdaniem to najlepszy krem a nie jakies wymysły może skład przeczytaj to się przerazisz :-D

Gość 09ui8h
Paraffinum Liquidum na pierwszym niemalze miejscu ( zaraz po wodzie ) , no ale jak ktoś się nie zna to będzie zadowolony ...do czasu :-P

Gość gdgfgfgfg
moja siostra uzywa od kilku lat tylko nivea i w wieku 30 lat ma piekna cere. Mi on nie za bardzo slkuzy, bo przy moim tradzikuj rozowatym czasem mnie zapycha. na rzesy - nie wiem jak dziala, ale wiem ze ludzie uzywaja go do wszystkiego.

Gość 09ui8h
Paraffinum Liquidum (olej parafinowy) pochodzenie: substancja pochodzenia chemicznego - otrzymywana z ropy naftowej działanie: ułatwia rozczesywanie i zapobiega elektryzowaniu się włosów, nawilżające, wygładzające, ochronne, sprawia, że skóra staje się elastyczna i gładka używany jako: lipid, emolienty, substancja antystatyczna, środek rozpuszczający Tworzy tłusty film, powodując zatykanie porów, przez co skóra pozostaje bez dostępu tlenu. W kosmetyce naturalnej w miejsce parafiny stosowane są oleje: migdałowy, avokado, i inne.

Gość gdgfgfgfg
dzieki za info, ale to wiadome jest:) tylko ,ze jednym to nie bedzie szkodzic a drugim tak. Np. mnie jak juz pisalam - zapycha. Tylko czasem go uzyje bo jako jedyny z nielicznych kremow lagodzi podraznienia. Cos za cos w tym przypadku.

Gość Martuśkaa
A nie lepiej zakupić sobie specjalny krem do rzęs?? Stosuję krem do rzęs L'biotica od 3 miesięcy i w tym czasie moje rzęsy stały się dużo mocniejsze, przyciemniły się (wyrównał się ich kolor) i nawet trochę urosły, choć na tym akurat mi nie zależało. Co ważne, ten krem jest delikatny i nie podrażnia oczu. Ja noszę soczewki kontaktowe i bez problemu mogę go stosować.

Gość Elizka23
Nivea nie :/ olejek rycynowy polecam, wlać do wyszorowanego opakowania po tuszu np. albo olejek jojoba ;) oba używałam i polecam

Gość jaq
Też stosuje Lbiotica i rzęsy są w lepszej kondycji. Do tego baza Eveline przed tusz i efekt sztucznych rzęs mozna osiągnąć. Co do Nivea- krem cud na alergie i podrażnienia. Uratował moje powieki przy alergii jak żaden apteczny cud, nawet steryd nie były tak dobry. Polecam go mieć w pogotowi- wypadki chodzą po buzi ;)